To Athens Open Air Film Festival στην Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 με μια μαγευτική προβολή του «Αποκάλυψη Τώρα» στην Βλύχα

Πραγματοποιήθηκε εχθές Παρασκευή, η πρώτη από τις πέντε προβολές που εντάσσονται στη συνεργασία του Athens Open Air Film Festival με την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023 με το final cut του αριστουργήματος του Φράνσις Φορντ Κόπολα, «Αποκάλυψη Τώρα». 

Από το cinemagazine.gr
To Athens Open Air Film Festival στην Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023 με μια μαγευτική προβολή του «Αποκάλυψη Τώρα» στην Βλύχα

Το αποκαλυπτικό τοπίο μέσα στην άγρια βλάστηση, το στοιχείο του νερού με τα κουφάρια των πλοίων να αναπαύονται μέσα στη νύχτα και στο βάθος η αλλόκοτα όμορφη εικόνα των φωτεινών διυλιστηρίων καλωσόρισαν τους θεατές και δημιούργησαν την ιδανική ατμόσφαιρα για να βιώσει το κοινό το θρυλικό έργο του Κόπολα με έναν αξέχαστο τρόπο.

Την βραδιά άνοιξε η Μαρία Παναγίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΠΠΕ, ευχαριστώντας την διοίκηση και την οργάνωση του φεστιβάλ για τη χθεσινή προβολή και τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν. 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας μίλησε για τη σπουδαιότητα της ταινίας, που γυρίστηκε στη άγρια ζούγκλα, ιδανικό σκηνικό για το «Αποκάλυψη Τώρα», καταλήγοντας μια υπερβατική εμπειρία, παρόμοια με αυτή που έζησαν οι θεατές, εχθές στην περιοχή Βλύχα της Ελευσίνας. 

Όπως είπε ο Λουκάς Κατσίκας, «η ταινία δεν είναι για τον πόλεμο αλλά για την ανθρώπινη φύση, ένα ταξίδι με κύριο άξονα το ποτάμι, που με την άνοδο και την κάθοδο, την αρχή και το τέλος του συμβολίζει την αρχή και το τέλος του πολιτσιμού, εκεί που συναντίουνται το καλό και το κακό, εκεί που θα βρεθούν δυο άνθρωποι, ο ένας που ξέρει να αγαπά, κι ο άλλος που ξέρει να πολεμά», και κατέληξε λέγοντας πως «τέτοιες ταινίες δεν μπορούν ξανά να γυριστούν εύκολα γιατί δεν υπάρχει το όραμα και το ρίσκο για κάτι τέτοιο».

Σήμερα, σειρά έχει το «Νοσφρεράτου - Μια Συμφωνία Τρόμου» του Φρίντριχ Βίλχεμ Μουρνάου, με συνοδεία πρωτότυπης, ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Νίκο Βελιώτη, στοΘέατρο Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας) στις 21:15, με την υποστήριξη του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe της Αθήνας.  

Ο Νίκος Βελιώτης θα αναπαράγει ηχητικά περιβάλλοντα που θα εμπλουτίσουν το ακουστικό αφήγημα της ταινίας. Συνθέτης και τσελίστας, εκπρόσωπος της εναλλακτικής πειραματικής και ροκ μουσικής. 

 

AOAFF 2021: Μαγευτική «Συμφωνία Τρόμου» με τον Νίκο Βελιώτη χθες βράδυ στην ΕλευσίναΑποκλειστικό: Τα πόστερ χαρακτήρων της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»