Το εικαστικό σύμπαν του Ντέιβιντ Φίντσερ [photos]

Δες τον Ντέιβιντ Φίντσερ αλλιώς! 

Από το cinemagazine.gr
Το εικαστικό σύμπαν του Ντέιβιντ Φίντσερ [photos]

 

Συστήθηκε στο ευρύ κοινό συνεχίζοντας μετά τον Τζέιμς Κάμερον την εποποιία του «Alien» στο τρίτο το 1992, και στη συνέχεια ακολούθησαν τίτλοι - σταθμοί στο σύγχρονο αμερικάνικο κινηματογράφο, όπως το «Seven» (1995) και το «Fight Club» (1999). Έχει υπάρξει δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας («Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «The Social Network»), χωρίς ποτέ να βραβευτεί, μια ακαδημαϊκή ατασθαλία που χρίζει άμεσης αποκατάστασης.

Το 2013 υπέκυψε στα θέλγητρα της μικρής οθόνης, σκηνοθετώντας τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς «House Of Cards» και το 2017 ξανασυνεργάστηκε με το Netflix στο «Mindhunter».

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σκηνοθέτης διαφημίσεων και μουσικών βίντεο στα μέσα της δεκαετίας του '80, κάτι που συνεχίζει επιλεκτικά, έχοντας σκηνοθετήσει μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και εμπορικούς ποπ καλλιτέχνες, όπως η Μαντόνα, ο Τζάστιν Τιμπερλέικ και ο Τζόρτζ Μάικλ.

Στo παραπάνω photo gallery δείτε εναλλακτικές αφίσες των ταινιών του, όπως τις εμπνεύστηκαν και επιμελήθηκαν εικαστικοί, γραφίστες, φανατικοί θαυμαστές του.