«Είχε ενδιαφέρον να σε κυνηγάνε στην Αθήνα»: Οι συντελεστές του «Μπέκετ» μιλούν για τα γυρίσματα στην Ελλάδα

Ο σκηνοθέτης Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο και οι ηθοποιοί Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον (Μπέκετ) και Πάνος Κορώνης (Ξενάκης) μιλούν για τα γυρίσματα της ταινίας «Μπέκετ» στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, το Τσεπέλοβο, τα Ιωάννινα, το Μέτσοβο και την Καλαμπάκα.

«Είχε ενδιαφέρον να σε κυνηγάνε στην Αθήνα»: Οι συντελεστές του «Μπέκετ» μιλούν για τα γυρίσματα στην Ελλάδα

Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον και Αλίσια Βικάντερ σε ένα οικείο περιβάλλον!

Ένα χρόνο μετά το «Tenet», ο Τζον Ντείβιντ Γουάσινγκτον συναντά την βραβευμένη με Όσκαρ Αλίσια Βικάντερ σε ένα θρίλερ μυστηρίου που γυρίστηκε αποκλειστικά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Netflix.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη:

Κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ελλάδα, ένας Αμερικανός τουρίστας, ο Beckett (John David Washington), μετά από ένα ατύχημα με τραγικές συνέπειες, γίνεται στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού. Με τις τοπικές αρχές να τον καταδιώκουν και ενώ προσπαθεί να διασχίσει τη χώρα και να προσφύγει στην Αμερικανική Πρεσβεία για βοήθεια, η πολιτική ένταση κλιμακώνεται και ο Beckett βρίσκεται μπλεγμένος σε μια μυστηριώδη και βίαιη συνωμοσία.

Την σκηνοθεσία του «Μπέκετ» υπογράφει ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, γνωστός από την φεστιβαλική πορεία της μικρού μήκους «Diarchy» (2010) σε Λοκάρνο και Σάντανς, με πρωταγωνιστές τους Λουί Γκαρέλ, Άλμπα Ρορβάχερ.

Ο Φιλομαρίνο υπήρξε στενός συνεργάτης του Λούκα Γκουαντανίνο ως βοηθός σκηνοθέτης στα «A Bigger Splash», «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου» και «Suspiria». Στο Μπέκετ» ο Γκουαντανίνο εκτελεί χρέη παραγωγού και η ταινία θα προβληθεί στο πρόγραμμα του φετινού Λοκάρνο.

Η streaming πρεμιέρα της στο Netflix αναμένεται στις 13 Αυγούστου. Μαζί με τους Βικάντερ, Γουάσινγκτον, στην ταινία συμπρωταγωνιστούν η Βίκι Κριπς («Αόρατη Κλωστή»), ο Πάνος Κορώνης («Chevalier») και ο Μπόιντ Χόλμπρουκ («Narcos»). 

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο με τις συνεντεύξεις των συντελεστών.