Eισπρακτικός θρίαμβος για τους Unboxholics (Ελληνικό box-office, Τετραήμερο 25/04/24 - 28/04/24)

Για να σας δώσουμε να καταλάβετε το μέγεθός του, από τα 112.058 εισιτήρια που κόπηκαν αυτό το τετραήμερο, τα 81.666 ανήκουν στο «Μην Ανοίγεις την Πόρτα».

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Eισπρακτικός θρίαμβος για τους Unboxholics (Ελληνικό box-office, Τετραήμερο 25/04/24 - 28/04/24)

Η ταινία των Unboxhοlics έφερε 81 χιλιάδες ανθρώπους στο σινεμά αυτό το τετραήμερο, αρκετοί από τους οποίους δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το σπορ. Το μέγεθος του ανοίγματος το περιμέναμε από τότε που ξεκίνησαν οι προπωλήσεις και βλέπαμε τα νούμερα, όσο για το φαινόμενο καθαυτό, μόνο οι youtube καταβολές των δημιουργών το κάνουν να φαίνεται νέο.  Ούτε παράξενο, ούτε ασυνήθιστο είναι η μετάβαση δημοφιλών προσωπικοτήτων από άλλο μέσο στη μεγάλη οθόνη να φέρνει στο σινεμά (και) το κοινό τους. Θυμάστε πχ. το «Φοβού τους Έλληνες»; Το φανταστήκαμε, αλλά σας πληροφορούμε ότι την περίοδο που παιζόταν είχαμε λαϊκό προσκύνημα στα σινεμά και αποτελούσε το κινηματογραφικό γεγονός των ημερών.

Διόλου αφύσικη δεν είναι και η μεγαλύτερη κίνηση την Πέμπτη, οι φαν δήλωσαν παρόντες στο κάλεσμα, είδαν και μια αφιέρωση στους ίδιους στο φινάλε,η οποία δεδομένα έφερε πανηγυρισμούς στη γαλαρία. Σαφώς και περιμένουμε να είναι frontloaded η ταινία, το ζήτημα για τη μακροημέρευσή της είναι κατά πόσο θα ικανοποιήσει όσους δεν μπουν στην αίθουσα με τα μπαγκάζια του φαν, αλλά λόγω του hype ή του είδους. Οι όποιες αμφιβολίες μας έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το θέαμα έχει σημαντικά πιο αργό ρυθμό από τον μέσο εκπρόσωπο του είδους που οι συγκεκριμένοι θεατές παρακολουθούν στα ίδια καθίσματα, σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Όπως και να το προσεγγίσεις, πάντως, πρόκειται για εισπρακτικό θρίαμβο. Και ήρθε πάνω στην ώρα για να τονώσει τα συνολικά εισιτήρια, τα  οποία χωρίς την παρουσία του είναι εμφανές πώς θα έπεφταν ακόμα πιο κάτω από τα 44 χιλιάδες του προηγούμενου τετραημέρου. Και το ακόμα πιο σημαντικό για εμάς, είναι ότι ανέβασε τα φοβερά πεσμένα εισιτήρια στην επαρχία. Γιατί είναι σημαντικό; Αν είναι στενάχωρο να κλείνει ένας κινηματογράφος στην Αττική, στην επαρχία είναι τραγικό, καθώς συνήθως είναι ο μοναδικος της περιοχής του.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο. Δεν είναι κακό ξεκίνημα, αλλά στα θερινά ίσως να είχε καλύτερη τύχη, «φωνάζει» για θερινό σινεμά, βασικά, και ελπίζουμε να ξανακάνει τη (μαζική) επανεμφάνισή του εκεί. Πρόκειται πραγματικά για μια πολύ διασκεδαστική ταινία, ερεθιστική κι ερεθισμένη, καλογραμμένη και βιρτουόζικα γυρισμένη, με ένα ξεσηκωτικό σάουντρακ και μια κορύφωση που, συναισθηματικά, σε βάζει στη θέση της μπάλας του τένις. Δεν συνηθίζουμε να προτρέπουμε τον κόσμο να πάει σε μια ταινία από την συγκεκριμένη στήλη, λόγω της φύσης της τελευταίας, αλλά, πραγματικά, χάνετε. Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε μια αίθουσα που παίζεται το συντομότερο δυνατόν, πρόκειται για θέαμα προορισμένο για ΣΙΝΕΜΑ.

Από το υπόλοιπο top-10, αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του «Χάρι Πότερ και της Φιλοσοφικής Λίθου». Δεν φτάνει μεν τα επίπεδα του περσινού «Άρχοντα», αλλά ξεπερνά με ευκολία τα φετινά νούμερα των «Χόμπιτ». Την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε την «Κάμαρα με τα Μυστικά», την κατά γενική ομολογία πιο αδύναμη ταινία της σειράς, άρα περιμένουμε μια πτώση, με δεδομένες και τις μέρες των γιορτών. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν με τον «Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν» το μέγεθος του ανοίγματος θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο της «Φιλοσοφικής Λίθου».

Δείτε αναλυτικά το top-10:

1.«Μην Ανοίγεις την Πόρτα», 81.666 εισιτήρια, 119 οθόνες
2.«Οι Αντίπαλοι», 26 αίθουσες στην Αθήνα, 55 πανελλαδικά, 6.147 
3.«Kung Fu Panda 4» - 5.776 εισιτήρια, 79 οθόνες (Σύνολο: 136.020)
4. «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», 4.695 ειστήρια, 8 οθόνες 
5.«Εμφύλιος Πόλεμος», 2.347 εισιτήρια, 30 οθόνες (Σύνολο: 13.093)
6.«Αμπιγκεϊλ», 1.754 εισιτήρια, 18 οθόνες (Σύνολο: 10.515)
7.«Back to Black», 1.366 εισιτήρια, 20 οθόνες (Σύνολο: 18.268)
8.«Σούπερ Μάγκι», 1.239 εισιτήρια, 66 οθόνες
9. «Ghostbusters: Η Αυτοκρατορία του Πάγου», 1.134 εισιτήρια, 16 οθόνες (Σύνολο: 14.035)
10. «Ο Χορός των Φαντασμάτων», 1.027 εισιτήρια, 36 οθόνες (Σύνολο: 6.101)

«Ο χριστιανισμός είναι ένα είδος αποπλάνησης»: Το cinemagazine συναντά τη σκηνοθέτιδα Τζέσικα Χάουσνερ«Πιο πολλά αστέρια απ' τον ουρανό»: Η MGM και τα πρώτα χρόνια μιας Βιομηχανίας εικόνων και ιστοριών