Η μικρού μήκους «Χάνσελ και Γκρέτελ» δια χειρός Ρόμπερτ Έγκερς

Ο σκηνοθέτης των ταινιών «The Witch» και «The Lighthouse» είχε γυρίσει μια μικρού μήκους εκδοχή του μακάβριου παραμυθιού στις αρχές της καριέρας του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
Η μικρού μήκους «Χάνσελ και Γκρέτελ» δια χειρός Ρόμπερτ Έγκερς

Καθώς σε λίγες εβδομάδες θα δούμε τον «Άνθρωπο του Βορρά», τη νέα ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς, δημιουργού των «The Witch» και «The Lighthouse», τα οποία έχουν αποκτήσει ήδη cult ακολούθους, κινηματογραφικά έντυπα και ιστοσελίδες ασχολούνται περισσότερο με την περίπτωσή του. Το Slash Film ανέσυρε ένα από τα πρώτα μικρού μήκους του σκηνοθέτη. Πρόκειται για μια διασκευή του μακάβριου παραμυθιού «Χάνσελ και Γκρέτελ» γυρισμένη όμως σαν βωβή ταινία, με μεσότιτλους, κόκκο στη φωτογραφία και διάφορα τρικ, ώστε να δίνει την εντύπωση μιας ξεχασμένης δημιουργίας των απαρχών του περασμένου αιώνα.

Το λες και προπόνηση για το «Lighthouse», κυρίως όμως για το επερχόμενο ριμέικ του «Νοσφεράτου», που ετοιμάζει τους τελευταίους μήνες ο σκηνοθέτης με τις φήμες να θέλουν τον Γουίλεμ Νταφόε να επαναλαμβάνει τον ρόλο που υποδύθηκε πριν δύο δεκαετίες στη «Σκιά του Βρικόλακα» του Μερίγκε και του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου – αν δεν το έχετε δει, αναζητήστε το οπωσδήποτε αυτό.  

Ο «Άνθρωπος του Βορρά» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Απριλίου.