Χρόνια πολλά Μάγκι Τζίλενχαλ! Τo απολαυστικό Q&Α της «Χαμένης Κόρης» στο 12ο Athens Open Air Film Festival

Ηθοποιός με ωραίες συνεργασίες και ικανή σκηνοθέτιδα, όπως απέδειξε με το ντεμπούτο της, η Μάγκι Τζίλενχαλ έχει σήμερα γενέθλια! Σας κερνάμε το αποκλειστικό και χορταστικό Q&A που ακολούθησε της λαμπερής πρεμιέρας της «Χαμένης Κόρης» στο 12ο Athens Open Air Film Festival.

Από τον Πάνο Γκένα
Χρόνια πολλά Μάγκι Τζίλενχαλ! Τo απολαυστικό Q&Α της «Χαμένης Κόρης» στο 12ο Athens Open Air Film Festival

Στα μέσα Ιουνίου 2022, το 12ο Athens Open Air Film Festival ξεκίνησε με τον πιο λαμπερό, χολιγουντιανό τρόπο, την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΟΡΗ (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών!

Στο κατάμεστο θέατρο Αττικού Άλσους, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πολυβραβευμένη ταινία (βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας, τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες, βραβεία Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Α' Γυναικείου στα ανεξάρτητα Gotham) και να γνωρίσει την Μάγκι Τζίλενχαλ από κοντά. Η ίδια, δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό της για την επιστροφή της στην Ελλάδα, δυο χρόνια μετά τα γυρίσματα στις Σπέτσες, καθώς και την εγκάρδια διάθεσή της να μιλήσει για την ταινία στους θεατές.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας, εξέφρασε τη χαρά του για την φιλοξενία της πρεμιέρας της ταινίας «Η Χαμένη Κόρη» καθώς «στο Φεστιβάλ θεωρούμε ότι το γεγονός ότι ταινίες τέτοιου βεληνεκούς και τέτοιας καλλιτεχνικής αξίας γυρίζονται στην Ελλάδα με αυτόν τον εξαιρετικό και επαγγελματικό τρόπο είναι ένα είδος υψηλής ποιότητας πολιτιστικού τουρισμού για την χώρα μας». Στη συνέχεια, ο Λουκάς Κατσίκας παρουσίασε τη μεγάλη προσκεκλημένη της βραδιάς, Μάγκι Τζίλενχαλ, αναφέροντας ότι «η δημιουργός πραγματοποιεί με την ταινία της κάτι απαραίτητο: να διηγείται πολύ σημαντικές ιστορίες γυναικών από τη σκοπιά της πολύ περήφανης και πολύ ξεχωριστής γυναίκας που είναι η ίδια». 

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε Q&A με τη Μάγκι Τζίλενχαλ το οποίο συντόνισε ο αρχισυντάκτης του cinemagazine.gr, Πάνος Γκένας. Η Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα αφού είχε ευχαριστήσει στον πρόλογό της το Athens Open Air Film Festival για την προβολή «που γίνεται απόψε κάτω από την εντυπωσιακή σελήνη, σημαντικό για ένα φιλμ που μιλά για τις γυναίκες, τον ωκεανό, την Ελλάδα, τα νησιά», παρέμεινε μετά το τέλος της προβολής για περισσότερη από μία ώρα απαντώντας στις ερωτήσεις.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια το Q&A της Μάγκι Τζίλενχαλ, στο οποίο μιλά για:

- το αν η κριτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Χαμένης Κόρης» θα την οδηγήσει αποκλειστικά πίσω από τον φακό

- την έμπνευση που της έδωσε το ομώνυμο βιβλίο, αλλά και για την συνεργασία της με την Έλενα Φεράντε

- τα κινηματογραφικά εργαλεία που εξερεύνησε στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο

- την επιλογή της Ελλάδας και την εμπειρία των γυρισμάτων στις Σπέτσες

- το θέμα-ταμπού της ταινίας

- το πολύχρονο ενδιαφέρον της στο ευρύ φάσμα της μητρότητας

- τις κινηματογραφικές επιρροές της

- τις συμβουλές της σε νέες δημιουργούς