Βίντεο: Ένα supercut-όνειρο για το χρώμα στο σινεμά του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Ένα αγαπημένο θέμα για τους σύγχρονους κριτικούς, συνοδευόμενο με τις μαγικές εικόνες που αποδεικνύουν την εμμονή του σκηνοθέτη με τα χρώματα κάθε σκηνής του. 

Από το cinemagazine.gr
Βίντεο: Ένα supercut-όνειρο για το χρώμα στο σινεμά του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Από τους σκηνοθέτες που επιβάλλουν έντονα τις διαθέσεις τους σε κάθε ταινία, χάρη στην κατάλληλη χρήση του χρώματος σε καθεμιά από αυτές, ο Γουόνγκ Καρ Γουάι θα ήταν αδύνατο να μην εμπνεύσει κάποιον από τους video essayists της εποχής μας. Το «Wong Kar Wai: Color Obsession» είναι μια δουλειά της Glass Distortion, μιας ομάδας τριών ατόμων από το Μεξικό που ειδικεύεται σε βίντεο πάνω σε δουλειές σκηνοθετών και είναι αρκετά κατατοπιστική.

Το βίντεο φυσικά αναγνωρίζει τη συμβολή του Κρίστοφερ Ντόιλ στις εικόνες και τα χρώματα του Καρ Γουάι, καθώς ο σχεδόν μόνιμος κινηματογραφιστής του έγινε με τα χρόνια ένας από τους ικανότερους του κόσμου στο αντικείμενό του, δουλεύοντας και με άλλους σκηνοθέτες, όπως ο Τζιμ Τζάρμους στα «Όρια του Ελέγχου» και ο Ζανγκ Γιμού στον «Ήρωα». Μέσα σε 150 δευτερόλεπτα, θα περάσουν όλες σχεδόν οι δουλειές του διδύμου (λείπουν μόνο οι 2 πρώτες ταινίες του Καρ Γουάι, τα «As Days Go By»και «Days of Being Wild»), μαζί με μια σύντομη ανάλυση της χρωματικής αισθητικής των ταινιών και πώς αυτή καθορίζει τη διάθεση και την ατμόσφαιρα της καθεμιάς.