Ένα σημαντικό Αnimation Storytelling Workshop τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα!

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Eπικοινωνίας-ΕΚΟΜΕ σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα και το πρόγραμμα American Film Showcase ανακοινώνουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για επαγγελματίες του animation στην Ελλάδα με θέμα: “Animation Storytelling Workshop: Pitching Your Animation Project in the Global Market”. Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα τoυ υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ένα σημαντικό Αnimation Storytelling Workshop τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα!

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2022 και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν τεχνογνωσία από κορυφαία στελέχη της βιομηχανίας του animation. Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου σεμιναρίου, θα παρουσιαστούν στους συμμετέχοντες όλα τα απαιτούμενα εργαλεία για την εξέλιξη των έργων τους, οι πρακτικές ορθής παρουσίασης των έργων σε παραγωγούς και studios για την προσέλκυση χρηματοδότησης υλοποίησης του έργου, και οι τρόποι προώθησης των έργων στο παγκόσμιο κοινό. Ολοκληρώνοντας το σεμινάριο, οι ομάδες θα κληθούν να παρουσιάσουν την τελική πρότασή τους σε κοινό και επαγγελματίες.  

Συνολικά θα επιλεγούν 10 έργα animation και έως 3 επαγγελματίες ανά έργο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (για συμμετέχοντες/ουσες εκτός Αθηνών θα εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης μέρους ή όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής).  

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως τις 17 Ιουλίου 2022 στα αγγλικά εδώ

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας -ΕΚΟΜΕ και όσοι επιλεγούν θα ειδοποιηθούν για την συμμετοχή τους έως τις 28 Ιουλίου 2022.  

Ποιος μπορεί να συμμετέχει;

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υποψήφιοι από όλοι την Ελλάδα με έργα υπό εξέλιξη σε animation, gaming ή VX. Η αίτηση πρέπει να αφορά ένα και μόνο έργο και 1-3 συμμετέχοντες ανά έργο. Η ομάδα μπορεί να αποτελείται από σεναριογράφους, σκηνοθέτες, παραγωγούς ή/και καλλιτέχνες. 

Ατομικά έργα μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι η άπταιστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Κόστος

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν (για συμμετέχοντες/ουσες εκτός Αθηνών θα εξεταστεί η δυνατότητα κάλυψης μέρους ή όλων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής).

Εκπαιδευτές 

Alison Mann (CEO, BRIC Foundation /Co-President, Fourth Wall Animation) και Asalle Tanha, Senior Director of Development, Cartoon Network.

Αναλυτικά πληροφορίες και στην ιστοσελίδα του ΕΚΟΜΕ στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Από τον Έλτον στον Λόγκαν; Ο Τάρον Έτζερτον θα ήθελε να παίξει τον WolverineΈνας Χρυσός Φοίνικας για τον Ντέιβιντ Λιντς! Το 12ο AOAFF χτυπά στον παλμό μιας «Ατίθασης Καρδιάς»