Συνέντευξη Άλεκ Μπόλντουιν στον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένα, ο ηθοποιός μίλησε για το τραγικό περιστατικό της 21ης Οκτωβρίου, στο οποίο η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της μετά από εκπυρσοκρότηση του όπλου που κρατούσε ο Μπόλντουιν στο γύρισμα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Συνέντευξη Άλεκ Μπόλντουιν στον Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ABC

Είναι η πρώτη φορά, διαρκούσης μίας έρευνας που θα τραβήξει καιρό, που ο ηθοποιός και παραγωγός της ταινίας Rust, περιέγραψε λεπτομερώς τα γεγονότα κατά την αντίληψή του την αποφράδα ημέρα. «Το γραφείο του σερίφη δεν έχει δώσει αναφορά στον εισαγγελέα ακόμη, αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να περιμένω αυτή την διαδικασία να τελειώσει και χρειάζεται κάποιες εσφαλμένες αντιλήψεις να απαντηθούν», είπε στον πάλαι ποτέ προεδρικό σύμβουλο, Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι δεν τράβηξε ποτέ την σκανδάλη. «[Η Χάτσινς ]Στεκόταν δίπλα στην κάμερα, κοιτάζοντας ένα μόνιτορ και καθοδηγώντας με πώς να κρατώ το όπλο. Το οποίο δεν επρόκειτο να εκπυρσοκροτήσει από την συγκεκριμένη γωνία, όλο αυτό ήταν για ένα πλάνο που μπορεί και να μην γυριζόταν ποτέ».

«Όλοι πάγωσαν, το όπλο έπρεπε να είναι άδειο, έτσι μου είχαν πει. Εκείνη πέφτει και λέω μέσα μου, 'λιποθύμησε;' Η σκέψη ύπαρξης πραγματικού πυρομαχικού δεν μου πέρασε από το μυαλό για τουλάχιστον 45 λεπτά - 1 ώρα».

 

Ο ηθοποιός απάντησε αρνητικά για το αν έχει ενοχές: «Κάποιος είναι υπεύθυνος για όσα συνέβησαν και δεν μπορώ να πω ποιος μπορεί να είναι αυτός, αλλά ξέρω ότι δεν είμαι εγώ».

Ορατά καταβεβλημένος ο Άλεκ Μπόλντουιν απάντησε σε ισχυρισμούς του δικηγόρου της Χάνα Γκουτιέρεζ, της οπλουργού στο σετ της ταινίας, ότι ενδέχεται να υπάρχει σαμποτάζ: «Αυτό είναι τεράστια κατηγορία πως κάποιος ήρθε κι διέπραξε κάτι τέτοιο. Για ποιο λόγο, να επιτεθεί σε ποιον, να δυσφημήσει ποιον. Είναι υπερβολικά πιθανό ότι πρόκειται για δυστύχημα».

Κλαίγοντας ο ηθοποιός  μίλησε για την οικογένεια του θύματος: «Το αγόρι της δεν έχει πια τη μητέρα του. Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να τη φέρουμε πίσω. Δεν ξέρω πώς να το πω, πώς να το μεταδώσω πόσο λυπάμαι και ότι θα κάνω ό,τι μπορώ, θα συνεργαστώ με κάθε τρόπο». 

 

Σε ερώτηση για το αν η καριέρα του τελειώνει εδώ, ο ηθοποιός απάντησε άμεσα «Μπορεί.Η οικογένειά μου είναι ό,τι έχω, δεν δίνω δεκάρα για την καριέρα μου πλέον». Εν συνεχεία όμως επανέλαβε ότι δεν αισθάνεται υπεύθυνος για ότι συνέβη. «Μπορεί να αυτοκτονούσα αν πίστευα ότι ήμουν υπεύθυνος».

Όσο για το τι θα αλλάξει από δω κι εμπρός στα γυρίσματα που περιέχουν όπλα «δεν φαντάζομαι να μην αλλάξει κάτι δραστικά ή ότι θα κάναμε ταινία με πραγματικό όπλο ποτέ ξανά. Εγώ όχι», απάντησε ο ηθοποιός.