Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν θέλει γυναίκα Μποντ και το δηλώνει κατηγορηματικά

«Γιατί θα έπρεπε μια γυναίκα να παίξει τον Μποντ, ενώ θα έπρεπε να γράφονται τόσο ωραίοι και ποθητοί ρόλοι όπως του Μποντ για μια γυναίκα;». Λίγο πριν το «No Time to Die» κάνει την πρεμιέρα του, μετά από σχεδόν δυο χρόνια στον πάγο, ο Ντάνιελ Κρεγκ αλωνίζει τα περιοδικά. 

Από τον Χρήστο Πολίτη
Ο Ντάνιελ Κρεγκ δεν θέλει γυναίκα Μποντ και το δηλώνει κατηγορηματικά

Πολλά έχουν ακουστεί για τον επόμενο ηθοποιό που θα φορέσει το κοστούμι του Τζέιμς Μποντ και θα δοκιμάσει το μαρτίνι της νέας εποχής, από τον πρώτο μαύρο ηθοποιό μέχρι και γυναίκα. Εδώ κάνει στάση και βγαίνει ο Κρεγκ με δηλώσεις στο Radio Times.

«Υπάρχουν καλύτεροι ρόλοι και για τις γυναίκες και για τους «έγχρωμους» ηθοποιούς (κάνει λόγο για «actors of color»). Γιατί θα έπρεπε μια γυναίκα να παίξει τον Μποντ, ενώ θα έπρεπε να γράφονται τόσο ωραίοι και ποθητοί ρόλοι όπως του Μποντ για μια γυναίκα;».

O λόγος του Κρεγκ, αβίαστος και σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει τα λεγόμενά του στέκεται στο πλευρό κατά πως φαίνεται της παραγωγού Μπάρμπαρα Μπροκόλι που στο παρελθόν είχε δηλώσει πως «ο χαρακτήρας του Μποντ είναι ανδρικός, έχει γραφτεί για έναν άνδρα και νομίζω οτι θα παραμείνει ως έχει, […] δεν χρειάζεται να αλλάζουμε τους ανδρικούς χαρακτήρες σε γυναίκες, ας φτιάξουμε περισσότερους γυναικείους χαρακτήρες σε ιστορίες που να τους ταιριάζουν».

Στο παρελθόν πάντως, η ίδια η Μπροκόλι είχε καταθέσει πρόταση στην MGM για ένα νέο franchise που θα πατούσε πάνω στον χαρακτήρα της Jinx, ρόλο που υποδύθηκε η Χάλι Μπέρι στο «Die Another Day», αλλά απορρίφθηκε, αν και το budget ήταν σχετικά χαμηλό για παραγωγή Bond. Μιλάμε για μόλις 80 εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, η Λασάνα Λιντς, ηθοποιός που έγινε κυρίως γνωστή από τη συμμετοχή της στην «Captain Marvel» και θα παίξει διπλα στον Κρεγκ στο «No Time to Die» έχει αντίθετη άποψη. «Ο Μποντ θα μπορούσε να είναι άντρας ή γυναίκα, άσπρος, μαύρος, Ασιάτης, νέος ή ηλικιωμένος. Στο τέλος της μέρας, αν ένα δίχρονο παίξει τον Μποντ, όλοι δεν θα πάνε στο σινεμά για να δούνε τι κάνει αυτό το δίχρονο εκεί;»

Όπως και να’χει η νέα παρτίδα του Μποντ, και η τελευταία για τον Κρεγκ θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.