Ένα αστέρι γεννιέται στο νέο τρέιλερ του «Elvis» σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Ή που προγραμματισμένα το μάρκετινγκ της Warner ανεβάζει στροφές ή μπορεί και να διαπιστώνεται ότι το buzz της ταινίας του...Μπαζ παραμένει, για την ώρα τουλάχιστον, σε χαμηλά ύψη. Σήμερα η ταινία προβάλλεται στις Κάννες. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ένα αστέρι γεννιέται στο νέο τρέιλερ του «Elvis» σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Μακάρι να πέφτει έξω αυτός που δεν τα βλέπει καλά τα πράγματα με το «Elvis». Η έτερη ταινία για ένα από τα βασικά είδωλα του '50 (η άλλη προφανώς είναι το «Blonde» του Άντριου Ντόμινικ για την Μέριλιν) που θα δούμε φέτος, πέρα από την ελαφρά καχυποψία του ονόματος στην ούγια (θα επιμείνει ο Λούρμαν στην μανιέρα και την συζητήσιμη φόρμα του 9 χρόνια με τον «Μεγάλο Γκάτσμπι»;) έχει έναν Έλβις (Όστιν Μπάτλερ) που δείχνει λίγος.

Η αλήθεια είναι ότι το buzz για την ταινία δεν είναι ηχηρά ανάλογο του βιογραφούμενου, ωστόσο όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν κασσανδρισμοί και όλα να πάνε πρίμα, εκκινώντας από την σημερινή πρεμιέρα στς Κάννες. 

Δεύτερο τρέιλερ λοιπόν, ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας (τριάμισι λεπτά!) και η ιστορία του πώς ένα αγόρι άλλαξε την ποπ και τον 20ό αιώνα ξεκινά. Η ταινία μελετά, όσο μπορεί μια ταινία του Λούρμαν να μελετήσει βέβαια, την σχέση του Έλβις με τον μάνατζέρ του Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς, φαίνεται απολαυστικός) και πώς αυτή η σχέση σχημάτισε ένα τόξο 20 ετών ανείπωτης δόξας, πολιτιστικών αλλαγών και μελαγχολικής πτώσης. Κεντρικό ρόλο φαίνεται να έχει και η σχέση του Πρίσλεϊ με την σύζυγό του, Πρισίλα (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).

Είθε τα μαντάτα να έρθουν από τη νότια Γαλλία ελπιδοφόρα, η ταινία έχει ημερομηνία εξόδου τις 24 Ιουνίου.