28ες Νύχτες Πρεμιέρας: Βιβλιοπαρουσίαση της βιογραφίας του Ένιο Μορικόνε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος «Mondo Morricone» το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 12.00 την παρουσίαση του βιογραφικού βιβλίου «Ένιο Μορικόνε: Αναζητώντας εκείνον τον ήχο | H Μουσική μου, η Ζωή μου» του Αλεσάντρο Ντε Ρόσα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του συγγραφέα και του Μάρκο Μορικόνε, γιου του σπουδαίου συνθέτη. Είσοδος ελεύθερη.

28ες Νύχτες Πρεμιέρας: Βιβλιοπαρουσίαση της βιογραφίας του Ένιο Μορικόνε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο χρόνια μετά την απώλεια ενός θρύλου τέτοιας εμβέλειας, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας αποτίει φόρο τιμής στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου Ιταλού μαέστρου, μέσα από ένα πολύπλευρο αφιέρωμα που θα «ακουστεί» και πέρα από τη μεγάλη οθόνη.

Λίγο πριν την λαμπερή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «ENNIO» του Τζουζέπε Τορνατόρε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ennio Morricone - Αναζητώντας εκείνον τον ήχο | Η μουσική μου, η ζωή μου» του Αλεσάντρο Ντε Ρόσα.

O Αλεσάντρο Ντε Ρόσα διαβάζει «ανάμεσα στις γραμμές» του πενταγράμμου και προσφέρει ένα πολύτιμο, αυθεντικό και λεπτομερές πορτρέτο που συμπληρώνει με λέξεις τις εμβληματικές, διαυγείς παρτιτούρες της καριέρας του Μορικόνε. 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ο Ιταλός συγγραφέας του βιβλίου και η μεταφράστρια, Άννα Νούση, θα παρουσιάσουν την ελληνική έκδοση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μετρονόμος, στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την ξεχωριστή εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο γιος του συνθέτη, Μάρκο Μορικόνε και ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Ένιο», Τζιάνι Ρούσο.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Μητσιάκη, Μουσικολόγος, Συντονίστρια Παραγωγών του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Μουσικής Κινηματογράφου (IFMCA), ενώ θα συνοδεύει μελωδικά από το πιάνο η Κασσάνδρα Φουντουλάκη

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone, την Ιταλική Πρεσβεία, το Ιταλικό Ινστιτούτο, τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και τις Εκδόσεις Μετρονόμος.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 12:00
Παρουσίαση Βιβλίου «Ennio Morricone - Αναζητώντας εκείνον τον ήχο | Η μουσική μου, η ζωή μου» του Αλεσάντρο Ντε Ρόσα Μτφ. Άννα Νούση, Εκδόσεις Μετρονόμος  

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης, Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 85) | Είσοδος Ελεύθερη

Κλείστε προαιρετικά την δωρεάν θέση σας για την παρουσίαση εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για το αφιέρωμα «Mondo Morricone» εδώ.

Η πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «EΝΝΙΟ» σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Τζουζέπε Τορνατόρε, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Μάρκο Μορικόνε, γιου του συνθέτη, και του Τζιάνι Ρούσο, παραγωγού της ταινίας θα προγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου. Προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ θα προηγηθεί συναυλία του «Stavros Lantsias Quartet», με εκτελέσεις μερικών από τα ωραιότερα μουσικά θέματα που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης.

H εικαστική έκθεση με τίτλο «Ennio Formes» στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (Ακαδημίας 59), έχει ήδη ανοίξει από 22 Σεπτεμβρίου. Διάρκεια έκθεσης 22.09 - 9.10. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή (11.00 - 19.00), Σάββατο & Κυριακή (11.00 - 15.00). Δευτέρα κλειστά | Είσοδος Ελεύθερη.

Artwork εξωφύλλου βιβλίου: Πέτρος Παράσχης