Βίντεο: Ο ανιψιός του Μάικλ Τζάκσον ερμηνεύει τον King of Pop στο «Michael»

Ο γιος του Ζερμέν Τζάκσον, Τζαφάρ Τζάκσον, αναλαμβάνει τον ρόλο που καίει στην ταινία του Αντουάν Φούκουα, η οποία ξεκίνησε γυρίσματα πριν λίγες μέρες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Βίντεο: Ο ανιψιός του Μάικλ Τζάκσον ερμηνεύει τον King of Pop στο «Michael»

The Kid Stays in the Picture λοιπόν, όπως το θέλει και ο χολιγουντιανός θρύλος από Ζάνουκ και Έβανς μεριά - δείτε την ομότιτλη ταινία του 2002 ή διαβάστε οι ενδιαφερόμενοι του βιβλίο του Ρόμπερτ Έβανς, μυθικού παραγωγού, κυρίως, της δεκαετίας του '70. Το Kid εδώ, αυτό που κληθεί να ενσαρκώσει τον μυθικό πια (και διαβόητο για κάποιους) Μάικλ Τζάκσον, είναι από την οικογένεια. Ο γιος του Ζερμέν Τζάκσον, αδελφού του Μάικλ και επίσης μέλους των Jackson 5, με αξιόλογη αυτόνομη καριέρα (κυρίως) στην δεκαετία του '80, ο Τζαφάρ Τζάκσον, αναλαμβάνει τον ρόλο του θείου του στο biopic «Michael». Θα είναι το κινηματογραφικό ντεμπούτο του 26χρονου.

Παραγωγοί και Φούκουα ισχυρίζονται ότι ο μικρός ενσαρκώνει το πνεύμα και την προσωπικότητα του Μάικλ, αρκετά τέλος πάντως ώστε η παγκόσμια αναζήτηση να καταλήξει στο...σπίτι του εκλιπόντος. Διατηρεί κανείς εύλογες αμφιβολίες για το κατά πόσον σε έναν κόσμο απίθανων μιμητών, χορευτών, επαγγελματιών δεν βρέθηκε κανείς, αλλά τι να κάνουμε, έτσι έχει το πράγμα. Άλλωστε, εδώ που τα λέμε είναι και ακανθώδης ρόλος, ο μακαρίτης ακολουθείται πια και από φήμες που δεν αποτινάσσονται εύκολα. Ειδικά σε έναν κόσμο αναμάρτητων του διαδικτύου και γενικώς ενός πλήθους με υψωμένο δάχτυλο και πυρσούς αναμμένους, η απόσταση φήμης και γεγονότος μοιάζει πενιχρή, η ανθρωποφαγία της διασημότητας (που οι ίδιοι δημιουργούμε) είναι αήττητη. 

«Ο Τζαφάρ ενσαρκώνει τον γιο μου», λέει η Κάθριν Τζάκσον, μητέρα του Μάικλ. «Είναι υπέροχο να τον βλέπω να κληροδοτεί το πνεύμα του».

Δείτε στη συνέχεια ένα μικρό απόσπασμα από σκηνή της ταινίας, όπου ο Τζαφάρ Τζάκσον μιμείται εξαιρετικά τον θείο του.

 

 

Η ταινία ξεκίνησε γυρίσματα πριν λίγες μέρες, με σενάριο από τον Τζον Λόγκαν (με το σκορσεζικό παρελθόν και το Όσκαρ για τον «Μονομάχο»). Ο Μάικλ Τζάκσον, επειδή περνούν τα χρόνια και ατονούν τα επιτεύγματα, έχει τιμηθεί με 13 Γκράμι, έχει πουλήσει κοντά 300 εκατομμύρια δίσκους - σε μια εποχή που η αγορά είχε βάρος και νόημα- ενώ ο θάνατός του από ανακοπή στα 50 του αποτέλεσε παγκόσμιο σοκ που «έριξε» μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω βάρους επισκεψιμότητας. 

Την άλλη φορά σας βάλαμε το «Thriller» του Τζον Λάντις, που άλλαξε τη μουσική και την δεκαετία του, τώρα σας αφήνουμε εδώ το πλήρες «Bad» του Μάρτιν Σκορσέζε, που εξαργύρωσε τα παραπάνω.