O Κιάνου Ριβς παρακαλούσε κάθε χρόνο να του επιτρέψουν να ξαναπαίξει τον «Constantine»

Ένα διαρκές όχι ήταν η απάντηση των παραγωγών στις ετήσιες εκκλήσεις του πρωταγωνιστή να του δοθεί ακόμα μια ευκαιρία να φορέσει το κουστούμι του ήρωα της Vertigo Comics. Ευτυχώς για εκείνον, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου
O Κιάνου Ριβς παρακαλούσε κάθε χρόνο να του επιτρέψουν να ξαναπαίξει τον «Constantine»

Δεν ξέρουμε πόσοι το θυμάστε, αλλά πριν τον Τζον Γουίκ, ο Κιάνου Ριβς είχε υποδυθεί έναν άλλον Τζον. Ο Τζον Κονσταντάιν, ένας ντετέκτιβ παραφυσικών φαινομένων, ο ήρωας της Vertigo Comics και, μετέπειτα, της DC, στο χαρτί είχε σχεδιαστεί με πρότυπο τον Sting - ναι, αυτόν τoν Sting -  αλλά στο πανί είχε ενσαρκωθεί από τον Κιάνου Ριβς το 2005. Η ταινία του Φράνσις Λόρενς ίσως να στηριζόταν λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε στο CGI και στη φλασάτη αισθητική της εποχής, αλλά σίγουρα άφησε το στίγμα της, ώστε μερίδα πιστών φαν να παρακαλούν και κυρίως, να απαιτούν την επιστροφή του (και πάλι) δημοφιλούς Κιάνου Ριβς στον ρόλο.

Ανάμεσα σε αυτούς βρισκόταν και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Όπως δήλωσε ο ίδιος σαν άλλος Όλιβερ Τουίστ, παρακαλούσε για «λίγο παραπάνω» κάθε χρόνο τους ιθύνοντες της Warner μα εκείνοι του απαντούσα επίμονα όχι. Δεν είχε χορτάσει τον ρόλο και θεωρούσε ότι είχε πολλά να δώσει και ότι ο Φράνσις Λόρενς, ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, έκανε «φανταστική δουλειά». Τέλος καλό, όλα καλά, καθώς ήδη από τον Σεπτέμβρη έχουν ανακοινωθεί τα σχέδια για τη συνέχεια της ταινίας. Φυσικά, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά ο Ριβς δηλώνει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. 

Το σενάριο το σίκουελ έχει αναλάβει ο Ακίβα Γκόλντσμαν ενώ τη σκηνοθεσία θα επιστρέψει και πάλι ο Φράνσις Λόρενς, που ελπίζουμε στο μεταξύ να ωρίμασε σκηνοθετικά, αν και το «Red Sparrow» του με την Τζένιφερ Λορενς δεν ήταν και ο καλύτερος οιωνός.