Μαγεία! Ο Σαμ Ρέιμι αναλαμβάνει το ριμέικ της cult ταινίας «Magic» με τον Άντονι Χόπκινς

Ο δημιουργός των κλασικών «Evil Dead», των (καλών) «Spider-Man» και του πρόσφατου «Dr. Strange and the Multiverse of Madness», επιστρέφει στο είδος που τον γέννησε, διασκευάζοντας μια ταινία «που αγαπάει πολύ».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Μαγεία! Ο Σαμ Ρέιμι αναλαμβάνει το ριμέικ της cult ταινίας «Magic» με τον Άντονι Χόπκινς

Το «Magic» του 1978, μια ταινία που στα ελληνικά είχε τιτλοφορηθεί πιασάρικα ως «Ο Δολοφόνος με τα Δύο Πρόσωπα», είναι ένα έργο τρόμου παλιάς κοπής που ποντάρει στο μοτίβο των εγγαστρίμυθων και στις στοιχειωμένες κούκλες τους, που, στην διασκευαστική παράδοση του Δρ. Τζέκιλ και Κυρίου Χάιντ καταλαμβάνουν σταδιακά την προσωπικότητα αυτού που της ζωοδοτεί. Ο Άντονι Χόπκινς είναι εξαιρετικός στην ταινία, στον ρόλο ενός ανθρώπου που πασχίζει να κρατήσει τα λογικά του και πέφτει πάσχοντας. Δίπλα του είχε βρεθεί η Αν Μάργκρετ.

Την ταινία εκείνη είχε σκηνοθετήσει ο Ρότσαρντ Ατένμπορο, που άλλοι θα θυμούνται ως τον δις οσκαρούχο δημιουργό του «Γκάντι» και άλλοι, πιο μελετημένοι, τον ξέρουν περισσότερο ως ηθοποιό, όπου και διένυσε μια διαδρομή 60 ετών μέχρι να φτάσει στην διασημότητα, λόγω Σπίλμπεργκ, στο «Τζουράσικ Παρκ», η συμμετοχή του στο οποίο ήταν και ένα inside joke που έρχεται από την εποχή μιας κλασικής γελοιογραφίας του 1983, αν δεν απατώμαι, που έδειχνε τον έναν να φεύγει με ένα τσουβάλι Όσκαρ (Γκάντι) και τον άλλον με ένα τσουβάλι λεφτά (Ε.Τ.).

Τώρα, όπως μας πληροφορεί μέσω podcast ο παραγωγός Ρόι Λι, ο Σαμ Ρέιμι θέλει να το ξαναφτιάξει. Δεν είναι καθόλου κακή επιλογή και είναι αρμόδιος - εκτός που είναι καιρός να σταματήσει να ξοδεύεται στα σύμπαντα της Μάρβελ. Πάντως διαβάζουμε ότι η υπόθεση είναι ακόμα στα σπάργανα, όπερ σημαίνει οι σεναριογράφοι περνούν μαμά και ο καθένας τους προτείνει τρόπο προσέγγισης της ταινίας του '78. Εξού και ο Ρέιμι αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος με δυο άλλες ταινίες, το «World War 3» και το «Kingkiller Chronicle».

Σε αναμονή λοιπόν.