«Μη με Αφήσεις Ποτέ»: Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθετεί για μια αγάπη, που δεν είναι αγάπη

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Lacta με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα αναθέτουν στον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο να αφηγηθεί μια διαφορετική ιστορία αγάπης. 

Από τον Χρήστο Πολίτη
«Μη με Αφήσεις Ποτέ»: Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος σκηνοθετεί για μια αγάπη, που δεν είναι αγάπη

«Μη με Αφήσεις Ποτέ» γιατί θα σου κάνω κακό. Πόσες φορές τολμούμε να κοιτάξουμε έξω από τα εισαγωγικά;

Κάθε χρόνο, η Lacta επιλέγει να αφηγηθεί ρομαντικές ιστορίες αγάπης, είτε μικρού, είτε μεγάλου μήκους με happy end και «ερωτευμένους» ήρωες.

Φέτος όμως, σε μια χρονιά που η λέξη «γυναικοκτονία» έγινε πιο γνωστή για τους εντελώς λάθους λόγους, η Lacta σε συνεργασία με το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα αναθέτει στον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο να αφηγηθεί μια διαφορετική ιστορία «αγάπης».

Με περίσσιο θάρρος και με αποστομωτική ειλικρίνεια, υπό τους ήχους του εκπληκτικού «Μη μου Μιλάς για Αγάπη», σε μουσική του Γιάννη Σπανού, στίχους του Κώστα Ασημακόπουλου και ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη, το τετράλεπτο «Μη με Αφήσεις Ποτέ» είναι μια αληθινή γροθιά στο στομάχι.

Με ήρωες την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και τον Έκτορα Λιάτσο, η ιστορία ξεκινάει με ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Εκείνος δεν μπορεί λεπτό μακριά της. Όσο όμως ο καιρός περνάει, το ενδιαφέρον αυτό γίνεται τοξικό κι εκείνη νιώθει φυλακισμένη σε μια σχέση που την πληγώνει. Όταν του ζητάει να χωρίσουν, εκείνος την σκοτώνει. Τόσο απλά.

Όταν μονάχα φέτος, το 2021, 13 γυναίκες έχουν σκοτωθεί από άντρες, στις περισσότερες περιπτώσεις τους συζύγους τους, και χιλιάδες άλλες έχουν κακοποιηθεί και έχουν υποστεί διαφορετικές μορφές βίας, το «Μη με Αφήσεις Ποτέ» είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Για να το δει ο καθένας. Μόνος του ή με εκείνο που αγαπάει.