Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

Τέσσερις (!) ελληνικές ταινίες, μια πολύχρωμη και τραγουδιστή προσθήκη της Disney και μια Lady Gaga, ομιλούσα την ιταλική είναι η φουρνιά της Πέμπτης στις αίθουσες, που από αυτή την εβδομάδα φιλοξενεί μονάχα εμβλιασμένους ή νοσήσαντες από τον Covid-19, θεατές. 

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου

«Ο Οίκος Gucci» (The House of Gucci)
Το 1995 δολοφονήθηκε ο Μαουρίτσιο Γκούτσι, ενώ δύο χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε η σύζυγός του, Πατρίτσια Ρετζιάνι και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκισης ως ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα για τη δολοφονία και τελικά αποφυλακίστηκε το 2016. Αυτό θα είναι μονάχα η αρχή για μια αναδρομή στα εν οίκω.

Μίση, έρωτες, δολοπλοκίες και πάθη σε μια αληθινή ιστορία που έχει μόδα, Lady Gaga, ιταλική προφορά και μπορεί να αποτελέσει την ένοχη απόλαυση της φετινής σαιζόν. 

Σκηνοθεία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Σενάριο: Μπέκι Τζόνσον, Ρομπέρτο Μπετιβένια
Πρωταγωνιστούν: Lady Gaga, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζακ Χιούστον,  Σάλμα Χάγιεκ, Αλ Πατσίνο

«Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός» (Encanto)
Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.

Η νεά ταινία της Ντίσνεϊ είναι ένα μαγικό παραμύθι από εκείνα που κρύβουν πολλά περισσότερα από εκείνα που μπορείς να ακούσεις, και κυρίως από αυτά που μπορείς να δεις. 

Σκηνοθεσία: Τζάρεντ Μπους, Μπάϊρον Χάουαρντ, Τσαρίς Κάστρο Σμιθ
Σενάριο: Τζάρεντ Μπους, Τσαρίς Κάστρο Σμιθ, Λιν Μανουέλ-Μιράντα, Τζέισον Χαντ, Νάνσι Κρους
Με τις φωνές των: Στέφανι Μπεατρίζ, Τζον Λεγκουιζάμο, Μάουρο Καστίγιο, Τζέσικα Ντάροου

«Πράσινη Θάλασσα»

Η Άννα, μια μυστηριώδης γυναίκα χωρίς μνήμη, αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της. Βρίσκει καταφύγιο στην κουζίνα της ταβέρνας του μοναχικού Ρούλα, κοντά στο λιμάνι, όπου ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και τις παλιές συνταγές, η μαγειρική της ξυπνά αναμνήσεις και θεραπεύει. Η ζεστή αγκαλιά των θαμώνων και ο έρωτας την βοηθούν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μέχρι που ο Ρούλα ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας.

Βασισμένο στο βραβευμένο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου, «Για να Δει τη Θάλασσα», η «Παράσινη Θάλασσα» της Αγγελικής Αντωνίου έρχεται 15 χρόνια μετά τον «Eduart».

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης, Χρήστος Κοντογιώργης, Στέφανος Κοσμίδης, Μελέτης Γεωργιάδης

«Μικρά Όμορφο Άλογα» (All the Pretty Horses)
Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με τον μικρό τους γιο, Παναγιώτη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα. Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να προσφέρει.

H καινούργια ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, οκτώ χρόνια μετά το «Luton» είναι μια άσκηση ψυχολογίας σε μια οικογένεια που μοιάζει να έχει χάσει την ισορροπία της.

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λάλος, Γιώτα Αργυροπούλου, Κατερίνα Διδασκάλου, Δημήτρης Καταλειφός, Βίκυ Παπαδοπούλου

«Λούγκερ»
Ορεινή Κρήτη στα 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας μέσα στα 25 χρόνια που θα ακολουθήσουν. 

Μετά την «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή», ο Κώστας Χαραλάμπους υπογράφει ένα δράμα χαρακτήρων για μια οικογένεια που είδε το δέντρο, μα έχασε το δάσος. 

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους
Σενάριο: Κώστας Χαραλάπους, Πένυ Φυλακτάκη

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Μαίρη Σταυρακέλη, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου

«Ένας Ήσυχος Άνθρωπος» (A Simple Man)
 Μάκης, ένας φιλήσυχος οινοποιός, ζει απομονωμένος σ’ ενα ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον κακοποιό, ξεπερνάει τα όριά του και υπομένει στωικά τις συνέπειες.

Προβλήθηκε στο περσινό 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τάσου Γερακίνη. 

Σκηνοθεσία: Τάσος Γερακίνης
Σενάριο: Τάσος Γερακίνης, Χρήστος Στρέπκος

Πρωταγωνιστούν: Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασσάτου, Χρήστος Στρέπκος, Γιώργος Σουξές, Νικόλας Κασάπης