Νicole LFE! Η Νικόλ Κίντμαν θα λάβει το επόμενο AFI Life Achievement Award

Aν και μόλις 56 ετών, η Νικόλ Κίντμαν θα είναι η επόμενη ηθοποιός που θα λάβει το βραβειο συνολικής προσφοράς που δίνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου σε μια τελετή προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2024.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου
Νicole LFE! Η Νικόλ Κίντμαν θα λάβει το επόμενο AFI Life Achievement Award

Κάθε χρόνο το Αμερικανικό Ινστιτούτο Kινηματογράφου τιμά κάποιο πρόσωπο της κινηματογραφικής βιομηχανίας για την προσφορά του στο σινεμά. Τις χρονιές που ήμασταν πιο τυχεροί καλούσε και κάποιον σαν τον Ρόμπιν Γουίλιαμς ή τον Τζιμ Κάρεϊ για να μιλήσουν για τον καλεσμένο κι εκείνοι μας χάριζαν στιγμιότυπα σαν αυτό κι αυτό. Το επόμενο τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η Νικόλ Κίντμαν. Αν και μόλις 56, η Νικόλ είναι βετεράνος της υποκριτικής. Από τον ρόλο που την έφερε στο προσκήνιο στο «Dead Calm»(1989) του Φίλιπ Νόις και έπειτα η Αυστραλή ηθοποιός είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει, μάζεψε οσκαρικές υποψηφιότητες, κέρδισε και αρκετά νωρίς ένα Όσκαρ, υποδυόμενη την Βιρτζίνια Γουλφ στις «Ώρες» του Στίβεν Ντάλτρι – και του Φίλιπ Γκλας, για μας του ανήκει η μισή ταινία.

Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Σίντνεϊ Πόλακ, Άντονι Μινγκέλα, Λαρς Φον Τρίερ, Βέρνερ Χέρτζογκ, Τζέιν Κάμπιον, Μπαζ Λούρμαν, Ρον Χάουαρντ, Παρκ Τσαν-Γουκ, Γκας Βαν Σαντ, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Νόα Μπάουμπακ, Σοφία Κόπολα, Γιώργος Λάνθιμος και Ρόμπερτ Έγκερς είναι μόνο μερικοί από τους σκηνοθέτες που επιστράτευσαν το ταλέντο της, με εκείνη να τους βγάζει ασπροπρόσωπους ακόμα και όταν η ταινία γύρω της δεν στάθηκε (και δεν στήθηκε) στο ύψος των περιστάσεων.

Τα τελευταία χρόνια οι τηλεοπτικές δουλειές της («Big Little Lies», «The Undoing») είναι πιο δημοφιλείς από τις κινηματογραφικές, έχει, όμως, πολλά να δώσει, αρκεί να δείτε τι κάνει στη σκηνή που όλοι όσοι έχουμε δει Άμλετ σε κάποια εκδοχή του περιμέναμε στον «Άνθρωπο από τον Βορρά» του Έγκερς, για να σας πέσει το σαγόνι.

Η τελετή θα λάβει χώρα στις 27 Απριλίου 2024 (αρχικά είχε ανακοινωθεί για το καλοκαίρι του 2023, αλλά η απεργία των σεναριογράφων άλλαξε τα σχέδια)., οπότε η Νικόλ είχε αρκετό καιρό μπροστά της για να ετοιμάσει τον λόγο της. Στο μεταξύ εμείς ακούμε ξανά και βλέπουμε το κλιπ της διασκευής του «Somethin' Stupid» με τη Νικόλ και τον Ρόμπι Γουίλιαμς, για να φτιάξει λίγο η μέρα μας.