«The Watcher»: Η νέα σειρά του Ράιαν Μέρφι έχει Ναόμι Γουότς κι ένα (περίπου) στοιχειωμένο σπίτι

Μια περίεργη, μα εντελώς αληθινή ιστορία, θα αφηγηθεί στη νέα του σειρά ο ακούραστος Ράιαν Μέρφι για ένα ζευγάρι που αγοράζοντας το σπίτι των ονείρων τους, θα δεχθεί έναν…αόρατο επισκέπτη.

Από τον Χρήστο Πολίτη
«The Watcher»: Η νέα σειρά του Ράιαν Μέρφι έχει Ναόμι Γουότς κι ένα (περίπου) στοιχειωμένο σπίτι

Η αλήθεια είναι πως έχει ασχοληθεί με τα πάντα. Από τα χειρουργικά καμώματα του «Nip/Tuck» μέχρι τραγούδια και χαρές στο «Glee», ακολούθησε μια τομή στον τηλεοπτικό τρόμο πειραματιζόμενος (πετυχημένα, η αλήθεια) με το «American Horror Story» και τις δικές του «Scream Queens», ενώ κάθε λίγο έδινε queer πινελιές σε μια τηλεόραση που άλλαζε με τα «Pose», «The Politician», «Hollywood», «Ratched» και «The Prom». Παράλληλα ο Μέρφι έπιασε τις αληθινές ιστορίες (και πολυβραβεύτηκε) με το «American Crime Story», για το οποίο ετοιμάζει τώρα την υπόθεση της Μόνικας Λεβίνσκι μετά την Δίκη του Ο.Τζ.Σίμπσον καιτην δολοφονία Βερσάτσε.

Κοινώς, ήταν πάντα εκεί για να προτείνει ένα νέο είδος τηλεόρασης, είτε αυτό θα ήταν το «Halston», είτε το «9-1-1». Αλλά το έκανε πάντα με το ίδιο πάθος που αγαπούσε τις ιστορίες που άκουγε.

Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή που θα αφηγηθεί στο «The Watcher», όπου ένα ζευγάρι αγοράζει το σπίτι των ονείρων του, με πρωταγωνιστές την Ναόμι Γουότς και τον Μπόμπι Καναβάλε. Όλα μοιάζουν ειδυλλιακά στο Νιου Τζέρσει, μέχρι που αρχίζουν να γίνονται παραλήπτες επιστολών από έναν άγνωστο που υπογράφει ως «Watcher», ο οποίος παρακολουθεί το σπίτι. Ή καλύτερα, έχει υποχρέωση να παρακολουθεί το σπίτι.

Η ιστορία του σπιτιού στην Λεωφόρο 657 είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Ένα από τα μονίμως ανώνυμα γράμματα (και μάλιστα το πρώτο στη σειρά) που εστάλησαν σε ζευγάρι που έμεινε στο σπίτι έγραφε:

«Το να παρακολουθώ το σπίτι είναι θέμα της οικογένειάς μου εδώ και έναν αιώνα, είμαι υποχρεώμενος να το παρακολουθώ και περιμένω το δεύτερο κάλεσμα. Ο παππούς μου παρακολουθούσε το σπίτι το 1920 και ο πατέρας μου την δεκαετία του ’60. Τώρα ήρθε η σειρά μου. Ξέρετε την ιστορία του σπιτιού και τα ψέματα που κρύβουν οι τοίχοι του; Γιατί είστε εδώ; Θα το ανακαλύψω».

Καλοστημένη ή μάλλον κακόγουστη φάρσα, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά και το ζευγάρι προσπάθησε άκαρπα να πουλήσει το σπίτι. Με κόπους κατάφερε να το νοικίασει, μα τα γράμματα συνέχισαν να φτάνουν στον καινούργιο «ιδιοκτήτη». Μέχρι σήμερα η ταυτότητα του «The Watcher» παραμένει άγνωστη, ένας αστικός μύθος που τρέχει μέσα στις δεκαετίες.

Το Netflix έδωσε σκληρό αγώνα για να αγοράσει τα δικαιώματα ανάμεσα σε 5 άλλα στούτιο που διεκδικούσαν την ιστορία.

Ετοιμαστείτε λοιπόν, για μια αλά Zodiac αναμέτρηση, που κατά πως φαίνεται θα αναβιώσει ο Μέρφι με το απαραίτητο περιτύλιγμα μιας αλά American Horror Story εκδοχής.

Αν θέλετε να διαβάσετε ένα αναλυτικό χρονολόγιο της αληθινής ιστορίες του σπιτιού στο Νιού Τζέρσει, αφιερώστε τη μέρα σας εδώ.