«Ο τροχός του Χρόνου γυρνά»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wheel of Time» με πρωταγωνίστρια την Ρόζαμουντ Πάικ

Μετά το «Game of Thrones» τι; Ρόζαμουντ Πάικ και Amazon σας προσκαλούν να γυρίσετε τον «Τροχό του Χρόνου» του Ρόμπερτ Τζόρνταν.

Από τον Πάνο Γκένα
«Ο τροχός του Χρόνου γυρνά»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του «Wheel of Time» με πρωταγωνίστρια την Ρόζαμουντ Πάικ

Τον προσεχή Νοέμβρη ετοιμαστείτε για ένα νέο επικό ταξίδι από τον... καναπέ σας!

Με δεδομένο το έλλειμμα fantasy στους τηλεοπτικούς δέκτες μετά το φινάλε του «Game of Thrones», οι υπεύθυνοι της Amazon έρχονται να συμπληρώσουν το κενό. Μία από τις πιο δημοφιλείς λογοτεχνικές σειρές φαντασίας λοιπόν, το «Wheel of Time» («Ο Τροχός του Χρόνου») του Ρόμπερτ Τζόρνταν, θα αποτελέσει ένα ακόμη «επικό» στοίχημα της Amazon, η οποία επενδύει όλο και περισσότερο στη διαδικτυακή της πλατφόρμα με στόχο να ανταγωνιστεί Netflix και Disney+.

Την παραγωγή της σειράς έχει αναλάβει ο Ρέιφ Τζούντικινς των «Agents of SHIELD» και «Hemlock Grove» ενώ σε πρωταγωνιστικό ρόλο θα απολαύσουμε την υποψήφια για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόζαμουντ Πάικ («Gone Girl»). Η Πάικ θα υποδύεται τη Moirane, μέλος μιας ισχυρής οργάνωσης γυναικών των Aes Sedai.

«Ο "Τροχός του Χρόνου" είναι ατελείωτα συναρπαστικός και αναγνωρίζεται από θαυμαστές ως ένα από τα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά franchises παγκοσμίως, και μας συνεπήρε η επίκαιρη αφήγησή του που έχει δυναμικές γυναίκες στον πυρήνα της. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας με τους αναγνώστες που έχουν βρει τη σειρά βιβλίων ανανεωτική και καλωσορίζουμε νέους, ζωντανεύοντάς τη στο Prime Video για το παγκόσμιο κοινό», είχε δηλώσει η Τζένιφερ Σάλκε, επικεφαλής της Amazon Studios.

Το «Wheel of Time» αποτελείται από 14 τόμους, ένα πρίκουελ και δυο συνοδευτικά (companion) βιβλία. Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του πρώτου τόμου με τίτλο «Ο Οφθαλμός του Κόσμου»:

Ο τροχός του Χρόνου γυρνά, και οι Εποχές έρχονται και φεύγουν, αφήνοντας πίσω αναμνήσεις που γίνονται θρύλος. Ο θρύλος ξεθωριάζει και γίνεται μύθος· ακόμα και ο μύθος έχει ξεχαστεί από καιρό, όταν ξανάρχεται η Εποχή που τον γέννησε. Στην Τρίτη Εποχή, την Εποχή της Προφητείας, ο Κόσμος και ο Χρόνος στέκουν μετέωροι. Όσα υπήρξαν, όσα θα υπάρξουν κι όσα υπάρχουν, ίσως πέσουν στη Σκιά.

Με αναφορές σε ευρωπαϊκή, ασιατική μυθολογία, μεταφυσικές ανησυχίες, ινδουστική επιρροή και οικολογικό προβοληματισμό, ο «Τροχός του Χρόνου» κυκλοφόρησε το 1990 και ολοκληρώθηκε χρόνια μετά με τη βοήθεια του συγγραφέα Μπράντον Σάντερσον. Η αστείρευτη δημιουργικότητα του Τζόρνταν, έκδηλη σε όλους τους τόμους της σειράς, είχε τραγικό τέλος το 2007, όταν ο Τζόρνταν άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών. Το έργο του συνέχισε συμβουλευόμενος τις υποδείξεις του Τζόρνταν, ο Σάντερσον.

Το NBC είχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αρχές '90 για μία τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων, κάτι που τελικά δεν προχώρησε ποτέ, ενώ το 2008 η Universal σχεδιαζε την κινηματογραφική διασκευή τους. Τελικά το 2015, το FXX είχει προβάλει, μία αμφιβόλου ποιότητας, προσαρμογή του «Οφθαλμού του Κόσμου» με πρωταγωνιστή τον Μπίλι Ζέιν και τίτλο «Winter Dragon».

Δείτε στη συνέχεια το πρώτο τρέιλερ της σειράς, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 19 Νοεμβρίου 2021.