Στο Σκοτάδι

Darkling

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2022
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Σερβία, Δανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ελλάδα
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντούσαν Μίλιτς
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ντούσαν Μίλιτς
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ντανίκα Κούρτσιτς, Σλάβκο Στίματς, Φλάβιο Παρέντι, Μιόνα Λιοβ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κιρίλ Προντάνοφ
    ΜΟΝΤΑΖ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Trianon Filmcenter
    Στο Σκοτάδι

Ο Ντούσαν Μίλιτς εμπνέεται από το γράμμα μιας Σέρβας μαθήτριας που διαβάστηκε στη συνέλευση του ΟΗΕ και, πειραματιζόμενος με την υπόσχεση μιας ταινίας τρόμου, παραδίδει μια επίκαιρη αντιπολεμική αλληγορία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το 2004 ελάχιστοι Σέρβοι έχουν απομείνει στις εστίες τους στο Κόσοβο. Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, δυο Ιταλοί στρατιώτες, φροντίζουν την οικογένεια του Μιλούτιν, της κόρης και της εγγονής του. Όμως κάθε νύχτα το απόμερο σπίτι δέχεται τρομοκρατικές επιθέσεις, άγνωστης προέλευσης…

Βασισμένο στη φρίκη των γεγονότων εκείνης της περιόδου στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στο γράμμα ενός παιδιού που διαβάστηκε στον ΟΗΕ, το έργο είναι ένας θρίαμβος ατμοσφαιρικού μινιμαλισμού και μεταφυσικής υπόνοιας. Στο δάσος κρύβονται εχθροί, λύκοι, ή «κάτι άλλο», και η σκηνοθεσία έχει το καρπεντερικό ταλέντο να εγκυμονεί επιδέξια την απρόσωπη απειλή. Η έκρηξη της 3ης πράξης, εν μέσω μιας οργιώδους βιρτουοζιτέ, παραδίδει ένα πολιτικότατο αντιπολεμικό θρίλερ τρόμου και υπενθυμίζει πανταχόθεν τον φόβο που γεννάμε εναντίον αλλήλων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Στο Σκοτάδι
  • Στο Σκοτάδι