Ίλντικο Ενιέντι: «Η αγάπη είναι ο πιο έντονος τρόπος επικοινωνίας»

H  σκηνοθέτις της «Ψυχής και του Σώματος» μιλά στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ για τη νέα της ταινία «Η Ιστορία της Γυναίκας μου», που έκανε την πρώτη της πανελλήνια προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας και κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.

Συνέντευξη στον Γιάννη Βασιλείου
Ίλντικο Ενιέντι: «Η αγάπη είναι ο πιο έντονος τρόπος επικοινωνίας»

Από τον «Εικοστό μου Αιώνα» και το «Simon the Magician» ως την αγαπημένη του ελληνικού κοινού «Ψυχή και το Σώμα», η Ίλντικο Ενιέντι έχει χτίσει μια συμπαγή φιλμογραφία και είναι μία από τις σημαίνουσες φωνές του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά. Η τελευταία της ταινία είναι η «Ιστορία της Γυναίκας μου», μια διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του συμπατριώτη της Μίλαν Φουστ, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Καννών. 

Χωρισμένη σε επτά κεφάλαια, η «Ιστορία της Γυναίκας μου» καταγράφει με καλαισθησία την προσπάθεια ενός μεγαλωμένου με παραδοσιακό τρόπο αρσενικού να καταλάβει τη σύζυγό του κι αποτελεί σίγουρα την πιο προσβάσιμη σε ένα ευρύτερο κοινό ταινία της. Η Ενιέντι μας έκανε την τιμή να έρθει ως προσκεκλημένη των «28ων Νυχτών Πρεμιέρας» για την προβολή της ταινίας της στο πλαίσιο του φεστιβάλ και μας έδωσε συνέντευξη στην οποία μιλά για τις θεματικές της, για τον έρωτα, για τα επόμενα σχέδιά της και για την επίσκεψή της στην Αθήνα.

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου από τη Strada Films.