Το έκανε ο Στρατηγός Μουστάρδας! Το «Cluedo» ανοίγει το ταμπλό του σε μικρή + μεγάλη οθόνη

Το βρήκα! Το έγκλημα το έκανε η Κα Πίκοκ, με το κηροπήγιο σε μία οθόνη... δίπλα σας!

Από τον Πάνο Γκένα
Το έκανε ο Στρατηγός Μουστάρδας! Το «Cluedo» ανοίγει το ταμπλό του σε μικρή + μεγάλη οθόνη

Συζητήσεις σχετικά με την κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλέστατου παιχνιδιού της Hasbro με τίτλο «Clue» (αν και στην Ελλάδα το ξέρουμε ως Cluedo) είχαν ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Φαίνεται πως η εμπορική επιτυχία του Πουαρώ του Κένεθ Μπράνα (απορούμε ακόμα γιατί) και οι θετικές κριτικές του πρώτου «Knives Out», έδωσαν το έναυσμα για να ξαναμοιραστούν οι κάρτες στο τραπέζι.

Αρχικά οι πρώτες συζητήσεις για το κινηματογραφικό πρότζεκτ «Clue» είχαν ως «υπόπτους» τους Ράιαν Ρέινολντς και Τζέισον Μπέιτμαν. Τελικά το στούντιο της Sony που έχει τα δικαιώματα και πριν λίγους μήνες είδε ένα άλλο παιχνίδι («Barbie») να βάφει με ροζ δολάρια το παγκόσμιο box office, αποφάσισε να ξεκινήσει με μία φρέσκια ιδέα που θα εμπλέκει τόσο τη μικρή, όσο και τη μεγάλη οθόνη.

Το επιτραπέζιο «Clue» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1949 στην Αγγλία και ο δημιουργός του ήταν ένας συνταξιούχος νομικός υπάλληλος, ονόματι Άντονι Πρατ. Στον κινηματογράφο «παίχτηκε» για πρώτη φορά το 1985 σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν και με πρωταγωνιστές τους Τιμ Κάρι («Rocky Horror Picture Show»), Μάντλιν Καν («Χάρτινο Φεγγάρι») και Κρίστοφερ Λόιντ («Επιστροφή στο Μέλλον»).

Η ταινία είχε κυκλοφορήσει με τρία πιθανά φινάλε και παρόλο που δεν αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες μυστηρίου της δεκαετίας του 1980.

Aποκλειστικό featurette από το «Challengers» του Λούκα ΓκουαντανίνοTρέιλερ: Η Ισάνα Νάιτ Σιάμαλαν υπόσχεται ανατριχίλες με το «The Watchers»