Με τη δύναμη του Grayskull! Το κινηματογραφικό «Masters of the Universe» έρχεται το 2026

Μετά από πληθώρα αναβολών, το «Masters of the Universe» υπόσχεται μία κινηματογραφική επέλαση στην Eternia το καλοκαίρι του 2026.

Από τον Πάνο Γκένα
Με τη δύναμη του Grayskull! Το κινηματογραφικό «Masters of the Universe» έρχεται το 2026

Με τις κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές φαντασίας στα πάνω τους, το δημοφιλέστατο «Masters of the Universe» ακούγεται σίγουρο χαρτί. Κάποιοι όμως φάνηκαν επιφυλακτικοί.

Έπειτα από μία δεκαπενταετία έντονης φημολογίας (οι πρώτες συζητήσεις ξεκίνησαν το 2007) και ύστερα από την ανακοίνωση του Νόα Σεντινέο ως He-Man το 2022, η Sony που είχε αρχικά τα δικαιώματα του franchise έκανε δεύτερες σκέψεις. Η αποτυχία του «Men in Black: Παγκόσμια Aπειλή» κλόνισε την εμπιστοσύνη του στούντιο και έσπρωξε το πρότζεκτ στο Netflix (η πλατφόρμα είχε ήδη στον κατάλογό της τη σειρά κινουμένων σχεδίων «She-Ra and The Princesses of Power»). Το Netflix με τη σειρά του επένδυσε 30 εκατομμύρια στην ανάπτυξη της παραγωγής, αλλά δεν προχώρησε σε γυρίσματα.

Κάπου εδώ, enter την ανανεωμένη λόγω «Barbie» Ματέλ και το αντίπαλο δέος Amazon MGM. Η Mattel Films που είδε το περσινό καλοκαίρι ένα παιχνίδι της να γίνεται ΤΟ θέμα συζήτησης σε κινηματογραφικούς (και μη) κύκλους, αποφάσισε πως kenough is kenough και ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Amazon για την παραγωγή του «Masters of the Universe». Για να μην μένουν τα πράγματα στα λόγια, δημοσιοποίησε το όνομα του σκηνοθέτη (ο Τράβις Νάιτ των «Kubo and the Two Strings» και «Bumblebee»), επίσημη σύνοψη (γενικότατη, τη διαβάζετε στη συνέχεια) και ημερομηνία εξόδου (5 Ιουνίου 2026) για να μην νομίζουμε / νομίζετε πως η Mattel... παίζει.

Σύμφωνα με την σύνοψη:

Το «Masters of the Universe» παρουσιάζει τον 10χρονο Πρίγκιπα Άνταμ, ο οποίος συνετρίβη στη Γη με ένα διαστημόπλοιο, χωρίς το μαγικό του ξίφος - το μόνο σύνδεσμό του με την πατρίδα του Eternia. Αφού το εντοπίζει δύο δεκαετίες αργότερα, ο πρίγκιπας Άνταμ ταξιδεύει πίσω για να υπερασπιστεί τον πλανήτη του ενάντια στις κακές δυνάμεις του Σκέλετορ. Αλλά για να νικήσει έναν τόσο ισχυρό κακό, θα χρειαστεί πρώτα να αποκαλύψει τα μυστήρια του παρελθόντος του και να γίνει He-Man: ο πιο ισχυρός άνθρωπος στο Σύμπαν!

Το «Masters of the Universe» ξεκίνησε ως λαοφιλέστατη σειρά παιχνιδιών από τη Mattel το 1982, προχώρησε τηλεοπτικά ως σειρά κινουμένων σχεδίων και έφτασε το 1987 στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τον Ντολφ Λούντγκρεν ως He-Man, τον Φρανκ Λαντζέλα στο ρόλο του Skeletor και τη νεαρή Κόρτνεϊ Κοξ, σε μία από τις πρώτες εμφανίσεις της. 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του κάστινγκ της νέας ταινίας ποιος θα θέλατε να αναφωνήσει «I have the Power!»; 

Τρέιλερ «Lee»: Κέιτ Γουίνσλετ και Μαριόν Κοτιγιάρ συγκροτούν το δυνατό καστ της ταινίας για την Λι ΜίλερΟι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Μαϊου