Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Μαϊου

Μια επιστροφή στον Πλανήτη των Πιθήκων, μια σάτιρα της σύγχρονης μανίας για εκκεντρικές μορφές «υγιεινής» διατροφής και μια οικογενειακή ταινία από τον Καναδά.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 9 Μαϊου

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of the Apes)

Xρόνια μετά τη βασιλεία του Σίζαρ οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους, ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τυραννικός ηγέτης χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν.

Mε τον Ματ Ριβς να έχει μεταναστεύσει στο Γκόθαμ και τον Γουες Μπολ των «Maze Runner» να έχει μέχρι στιγμής επιδείξει αρετές καλού επαγγελματία μόνο, είμαστε επιφυλακτικοί για αυτή τη συνέχεια του franchise.

Σκηνοθεσία: Γουές Μπολ

Club Zero

Σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο, μια νεαρή δασκάλα (Μία Γουασικόφσκα) αναλαμβάνει να αλλάξει προς το καλύτερο τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών με ένα πρωτοποριακό σεμινάριο «ενσυνείδητης διατροφής». Καθώς οι τακτικές της γίνονται ολοένα και πιο ακραίες, με αποτέλεσμα οι απόψεις της να θυμίζουν πλέον περισσότερο αρχηγό αίρεσης παρά έγκριτη διατροφολόγο, η υγεία των παιδιών αρχίζει να κλονίζεται επικίνδυνα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ισορροπώντας ανάμεσα στην κωμωδία, το δράμα και την ταινία τρόμου, η Αυστριακή δημιουργός της «Λούρδης» επιστρέφει με μια κατάμαυρη και κατάφωρα ειρωνική, λανθιμικών αποχρώσεων, σάτιρα της σύγχρονης μανίας για ολοένα και πιο εκκεντρικές μορφές υγιεινής διατροφής.

Σκηνοθεσία: Τζέσικα Χάουζνερ

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων (Back to the Dinosaurs)

Ο Τζέισον ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση σε ένα γειτονικό δάσος. Τον έχει προλάβει για λίγα λεπτά η Λάρα που βάλθηκε κι εκείνη να εξερευνήσει το εξωγήινο σκάφος. Καθώς προσπαθούν να το θέσουν σε λειτουργία, τα δυο παιδιά βρίσκονται αναπάντεχα σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Lo-fi οικογενειακή ταινία από τον Καναδά που μυστηριωδώς βρήκε τον δρόμο προς τις ελληνικές αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Αριστομένης Τσίρμπας

Με τη δύναμη του Grayskull! Το κινηματογραφικό «Masters of the Universe» έρχεται το 2026Είναι το «Senna» το επόμενο «Squid Game»;