AOAFF: Μια μυσταγωγική προβολή και performance για την «Αγέλαστο Πέτρα» στην Ελευσίνα

Σε αποκλειστικά εβδομήντα τυχερούς θεατές δόθηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου το βράδυ, η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιδιαιτέρως αγαπητή «Αγέλαστο Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή σε μια ειδική επετειακή προβολή 20 ετών από την πρεμιέρα της.

Από το cinemagazine.gr
AOAFF: Μια μυσταγωγική προβολή και performance για την «Αγέλαστο Πέτρα» στην Ελευσίνα

 

Η προβολή, σε συνεργασία του Athens Open Air Film Festival με την «Ελευσίνα 2023-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», φιλοξενήθηκε στον εκπληκτικό Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που η ιστορικής σημασίας τοποθεσία άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί μέσα της κινηματογραφική εκδήλωση.

Την αληθινά μοναδική αυτή προβολή προλόγισαν ο σκηνοθέτης της ταινίας Φίλιππος Κουτσαφτής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «Ελευσίνα 2023-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Athens Open Air Film Festival Λουκάς Κατσίκας, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της προβολής και την επιστροφή της ταινίας στον φυσικό της χώρο.

Αμέσως μετά την κύρια προβολή παρουσία κοινού, πραγματοποιήθηκε ένα μοναδικό δρώμενο-performance εμπνευσμένο από την «Αγέλαστο Πέτρα» και ταυτόχρονα φόρος τιμής στην περίφημη ταινία. Το δρώμενο ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 τη νύχτα και ολοκληρώθηκε μεταμεσονύκτια με τη συμμετοχή του Μιχαήλ Μαρμαρινού και του ηθοποιού Τάσου Βασιλείου. 

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός και ο Φίλιππος Κουτσαφτής παρουσιάζουν την «Αγέλαστο Πέτρα» σε μια επετειακή, μοναδική διπλή προβολήAOAFF: Το «Λιμάνι της Χάβρης» άραξε στην τοποθεσία «Γέφυρα» στο Καρνάγιο της Ελευσίνας