Τα παιδία παίζει, χορεύει και καπνίζει: Νέες φωτογραφίες από το σετ του 2ου «Joker» [Photos]

Ένα μπουκέτο αυτή τη φορά φωτογραφιών από το μάρκετινγκ της συνέχειας της μεγάλης επιτυχίας του 2019, στη λογική «δεν είμαστε στημένοι, δουλεύουμε». Μια χαρά.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τα παιδία παίζει, χορεύει και καπνίζει: Νέες φωτογραφίες από το σετ του 2ου «Joker» [Photos]

Χορεύοντας στο Μπρονξ, καπνίζοντας (άραγε) στο έργο και ετοιμάζοντας μια συνέχεια που είναι ψηλά στο hype κι ακόμα ψηλότερα στην περιέργεια (τη δική μας τουλάχιστον) για το ποια θα είναι η κινηματογραφική λογική της. Η πρώτη ήταν στηριγμένη στον Σκορσέζε, στο σινεμά του '70. Τώρα; Κι αυτά μόνο προτού πιάσει κανείς την οπτική γωνία, το πώς θα καταφέρει αυτή τη φορά (γιατί το πρώτο δεδομένα το έκανε) να συλλάβει όχι μόνο το πνεύμα της εποχής αλλά και να προχωρήσει την κουβέντα που εξωκινηματογραφικά διεξάγεται, εντός ή εκτός εισαγωγικών, στο δρόμο.

Προτού όμως (ξανα)ξεκινήσει η συζήτηση για την σχέση εξουσίας-κράτους-πολίτη με αφορμή και μια ταινία, ορίστε ο εξαίρετου στιλ Χοακίν Φίνιξ (θυμίζει λίγο Ντάνιελ Ντέι Λιούις στο «9») και η αχαρακτήριστου στιλ Lady Gaga να χορεύουν μανιακά, να καπνίζουν ψύχραιμα, να γελούν (αναπόφευκτα) και να δεσπόζουν στο busy busy busy πλατό της ταινίας του Φίλιπς.

Να θυμίσουμε ότι στο καστ έχουν προστεθεί οι Μπρένταν Γκλίσον (καλός ατζέντης λέγεται αυτό), Κάθριν Κίνερ, Ζάζι Μπιτζ (αυτή ήταν και στο πρώτο βέβαια), Τζέικομπ Λόφλαντ και Χάρι Λότι. H πρώτη ταινία ήταν εισπρακτικό φαινόμενο (1 δις παγκοσμίως), κέρδισε Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία (!!), έλαβε 11 υποψηφιότητες για 'Οσκαρ και κέρδισε 2, έναν για τον Φίνιξ στον Α' Ανδρικό κι ένα για την Γκουντναντότιρ για τη Μουσική. Στις 4 Οκτωβρίου του 2024 θα ξέρουμε τα -ακόμα πιο- ουσιώδη.

Φεστιβάλ Καννών! Όλοι οι νικητές του Χρυσού ΦοίνικαΚινηματογραφικά Πάθη: 20+1 ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον Ιησού Χριστό