O Toμ Κρουζ γιορτάζει την επέτειο του «Edge of Tomorrow»

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια κυκλοφόρησε το «Edge of Tomorrow», η σπάνια περίπτωση πρωτότυπου μπλοκμπάστερ σε έναν ωκεανό από sequels, prequels, reboots και requels.

Από τον Γιάννη Βασιλείου
O Toμ Κρουζ γιορτάζει την επέτειο του «Edge of Tomorrow»

Σήμερα μπορεί ο Τομ Κρουζ να είναι και πάλι μια καθολικά αγαπητή φιγούρα, αλλά πίσω στο 2014 ήταν cool να τον μισείς. Κι επειδή ανήκει σε εκείνη τη σπάνια κάστα των σταρ-δημιουργών, που χτίζουν μέσα από τη φιλμογραφία τους ένα έργο εν εξελίξει με άξονα την Εικόνα τους, στα πρώτα λεπτά του «Edge of Tomorrow» τον έβλεπες να πεθαίνει συνέχεια, με πιθανούς και απίθανους τρόπους. 

Σήμερα η ταινία κλείνει δέκα χρόνια από την πρεμιέρα της και ο Κρουζ έκανε τσχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στα social.  «Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να ευχαριστήσω την Έμιλι Μπλαντ για άλλη μια φορά, επειδή είναι τόσο υπέροχη φίλη, αλλά και εξαιρετική ηθοποιός. Λατρεύω την ερμηνεία της σε αυτή την ταινία. Λατρεύω την αφοσίωση, το χιούμορ και τη δύναμή της. Η επέτειος της ταινίας επανέφερε απίστευτες αναμνήσεις. Ήταν η πρώτη μου συνεργασία με τον Νταγκ Λάιμαν. Ξανασυνάντησα τον ακαταμάχητο Μπρένταν Γκλίσον. Και ήταν η πρώτη φορά που δούλεψα δίπλα στον μεγάλο Μπιλ Πάξτον. Η ερμηνεία του και ο χαρακτήρας που δημιούργησε άφησαν ανεξίτηλο σημάδι», ανέφερε ο Κρουζ.

Δεν παρέλειψε, φυσικά, να αναφερθεί στον μόνιμο συνεργάτη του, τον Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, που (εννοείται πως) έγραψε το σενάριο του «Edge of Tomorrow». «Δεν ήταν εύκολο να πετύχουμε τον συγκεκριμένο τόνο», λέει ο Κρουζ. «Το γράψιμο και η αφήγηση του Κρίστοφερ Μακουόρι έκαναν την ταινία να λειτουργήσει. Ευχαριστώ όλους εσάς που την είδατε, σας ευχαριστώ που είστε θαυμαστές Και ευχαριστώ τη Warner Bros. που άναψε το πράσινο φως για αυτή την ταινία. Ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας περισσότερα για τις υπέροχες ταινίες στις οποίες εργαζόμαστε».

Ως γνωστόν, ο Κρουζ μαζί με τον ΜακΚουόρι έχουν κλείσει συμφωνία συνεργασίας με τη Warner. Άραγε ανάμεσα σε αυτές τις «υπέροχες ταινίες» να βρίσκεται και κάποια συνέχεια του «Edge of Tomorrow»;