11ο AOAFF: Απόψε «Κάνε το Σωστό» στο Άλσος Πετραλώνων!

Ζεστό καλοκαίρι στην πόλη. Θερμοκρασία στους 35 βαθμούς. Για απόψε το βράδυ, μία είναι η συμβουλή και μία η ταινία: «Κάνε το Σωστό». Από τις καλύτερες δημιουργίες του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά, το αριστούργημα του Σπάικ Λι προβάλλεται απόψε σε 4Κ ψηφιακή επεξεργασία στο πλαίσιο του 11ου Athens Open Air Film Festival.

11ο AOAFF: Απόψε «Κάνε το Σωστό» στο Άλσος Πετραλώνων!

Τον Ιούνιο του 1989, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του στις αμερικανικές αίθουσες, μερίδα κριτικών προέβλεπε ότι το αριστούργημα του Σπάικ Λι επρόκειτο να προκαλέσει σοβαρότατα επεισόδια, αν όχι να υποκινήσει μια ολόκληρη εξέγερση, εξαιτίας του θέματός του. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν συνέβη και το «Κάνε το Σωστό» ξεκίνησε μια διαδρομή που το αναγόρευσε σε μια από τις σημαντικότερες και πιο καίριες δημιουργίες του παγκόσμιου σινεμά, διηγούμενο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μια πολυφυλετική συνοικία του Μπρούκλιν κατρακυλά στη βία κατά την διάρκεια μιας ασφυκτικά καυτής καλοκαιρινής μέρας.

Πίσω από το πολύχρωμο εθνολογικό μωσαϊκό από χαρακτήρες που γέννησε η πένα του Λι, πίσω από την πρόσκληση «Fight The Power» που απηύθυναν από τα ηχεία οι Public Enemy, πίσω από τις αντικρουόμενες διδαχές του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Μάλκολμ Χ που επικαλείται το φιλμ, πίσω από τον απαράμιλλο συνδυασμό του χιουμοριστικού με το δραματικό κρυβόταν η πιο επίκαιρη και οξυδερκής μελέτη των εύθραυστων διαφυλετικών σχέσεων που ενώνουν, χωρίζουν και απειλούν ανά πάσα στιγμή να τινάξουν την Αμερική στον αέρα. Ορόσημο του μοντέρνου κινηματογράφου, υποδειγματικός συνδυασμός ψυχαγωγίας και μηνυμάτων, ένα αποκορύφωμα καριέρας το οποίο ο δημιουργός του δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει, πόσω μάλλον να επαναλάβει. Λουκάς Κατσίκας

Προβολή με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Σπάικ Λι | Πρωταγωνιστούν: Σπάικ Λι, Ντάνι Αϊέλο, Τζον Τορτούρο, Ρόζι Περέζ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Όσι Ντέιβις, Ρούμπι Ντι, Μπιλ Ναν | Διάρκεια: 120' | Έτος παραγωγής: 1989

Η ταινία θα προβληθεί στο Άλσος Πετραλώνων (Γήπεδο μπάσκετ αθλητικού κέντρου, πεζόδρομος Τρώων, Πετράλωνα), αυτή την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ. Συμβουλευτείτε τον χάρτη στο τέλος του άρθρου για το ακριβές σημείο της προβολής!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Τα Δελτία Εισόδου της ηλεκτρονικής προκράτησης για την προβολή της ταινίας «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι έχουν εξαντληθεί Ωστόσο, 15 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, θα απελευθερωθούν οι θέσεις των ηλεκτρονικών προκρατήσεων αν ο/η κάτοχος δεν έχει εμφανιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, δωρεάν δελτία εισόδου θα διανέμονται και στην είσοδο του χώρου προβολής μιάμιση ώρα πριν την προβολή.

Κάθε θεατής θα δικαιούται ΜΟΝΟ ΕΝΑ δελτίο εισόδου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival στο άρθρο:
Μία αγκαλιά γεμάτη σινεμά! Το πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 11ου Athens Open Air Film Festival.