Ένας Χρυσός Φοίνικας για τον Ντέιβιντ Λιντς! Το 12ο AOAFF χτυπά στον παλμό μιας «Ατίθασης Καρδιάς»

This whole world's wild at heart and weird on top! Μία από τις αγαπημένες μας ταινίες, ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες απόψε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Κυριακή 3 Ιουλίου (22:00) | Είσοδος ελεύθερη.

Ένας Χρυσός Φοίνικας για τον Ντέιβιντ Λιντς! Το 12ο AOAFF χτυπά στον παλμό μιας «Ατίθασης Καρδιάς»

Ένα σακάκι από φιδίσιο δέρμα. Ένα ξεσκέπαστο αμάξι που διασχίζει τον αυτοκινητόδρομο με το γκάζι πατημένο τέρμα. Ένα κεφάλι που εκρήγνυται. Ένα σπίτι που παραδίδεται στις φλόγες. Δυο κορμιά που βιάζονται να ενωθούν. Ένας άντρας που τραγουδά το «Love Me Tender», ανεβασμένος στο καπό ενός αυτοκινήτου. Μια γυναίκα «πιο καυτή κι από την άσφαλτο της Τζόρτζια». Η φλόγα ενός σπίρτου. Και δυο κυνηγημένοι εραστές, που θα χρειαστεί να διανύσουν αμέτρητα χιλιόμετρα μέχρι να κατορθώσουν να βρουν καταφύγιο για να στεγάσουν την αγάπη τους.

Φτιαγμένη από γνήσιο κινηματογραφικό πάθος, η πιο παροξυσμική δημιουργία του Ντέιβιντ Λιντς ενώνει φετιχιστικά τον ρομαντισμό, τη διαστροφή, το σεξ, τη βία, τον παραμυθένιο «Μάγο του Οζ» και το rock ‘n’ roll σε ένα κοκτέιλ μολότοφ που ο σκηνοθέτης αφήνει να εκραγεί στην οθόνη. Το κάνει όμως με την ηδονή ενός παιχνιδιάρη σαμποτέρ που του αρέσει να παγιδεύει με νάρκες μια ιστορία αγάπης και παρανομίας, με τον ίδιο τρόπο που λατρεύει να ακολουθεί τους γεμάτους αθωότητα ήρωές του στο ξέφρενο ταξίδι το οποίο πραγματοποιούν.

Πλημμυρισμένο αδρεναλίνη και ρεύμα, σκηνοθετημένο στη διαπασών, γεμάτο σκηνές γνήσιας κινηματογραφικής δύναμης και αμέτρητες απολαύσεις του απρόσμενου και του υπέροχα εκκεντρικού, το φιλμ του Ντέιβιντ Λιντς παραμένει, τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του κυκλοφορία, αυτό που πάντοτε ήταν: ένα άγριο και αξέχαστο παραμύθι για μεγάλα παιδιά! Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών το 1990. Λουκάς Κατσίκας

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα 

Σκηνοθέσια: Ντέιβιντ Λιντς | Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Λόρα Ντερν, Γουίλεμ Νταφό, Ιζαμπέλα Ροσελίνι | Έτος παραγωγής: 1990

Πότε: Κυριακή 3 Ιουλίου | 22:00  
Πού: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι - Είσοδος από οδό Ιάκχου

Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα site των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFInstagram AIFF & AOAFFTwitter.