Η horror έκπληξη που περιμέναμε! Η «Λογοκρίτρια» απελευθερώνεται στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μία ταινία ολόψυχα δοσμένη στα '80s και φτιαγμένη από ένα γυναικείο - κυρίως - crew που υπονομεύει το αντρικό βλέμμα, έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας για να σας οδηγήσει σε ένα από τα ευφυέστερα plot twist που γνώρισε το είδος τελευταία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Η horror έκπληξη που περιμέναμε! Η «Λογοκρίτρια» απελευθερώνεται στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Αγγλία, μέσα του '80. Η βασιλεία της Θάτσερ και των video nasties σε αθέατους πάγκους βιντεοκλάμπ. Η εποχή που η λογοκρισία των ταινιών είχε ακόμη ρόλο. Μια λογοκρίτρια ταινιών τρόμου είναι καθημερινά αντιμέτωπη με εκατοντάδες σκηνές αγριότητας, οι πιο πολλές απέναντι σε γυναίκες. Μια ταινία όμως θα της θυμίσει τις ακριβείς συνθήκες εξαφάνισης της αδελφής της. Η «λογοκρισία» των απωθημένων της αναμνήσεων δεν μπορεί πια να σώσει το τελικό cut της ζωής της.

Απολαυστικό βρετανικό horror πλήρους γυναικείας ευθύνης (σκηνοθεσία, γραφή, παραγωγή, πρωταγωνιστική ερμηνεία, φωτογραφία, μουσική, σκηνογραφία), που δίπλα στην midnight ευφορία της καθίζει την συγγένεια του λογοκριτικού μοντάζ με το ψυχοθεραπευτικό μοντάζ των ενοχλητικών μας αναμνήσεων. Όταν τα πατημένα όρια του διασκεδαστικού ενοχλούν και του ενοχλητικού διασκεδάζουν. 

ΠΡΑΝΟ ΜΠΕΪΛΙ-ΜΠΟΝΤ
Ουαλή σκηνοθέτις και σεναριογράφος, που έχει δουλέψει εκτενώς και σαν μοντέζ. Σπούδασε στο London College of Printing και εργάστηκε αρχικά σε μουσικά βίντεο και μικρού μήκους. Αυτό είναι το ντεμπούτο της στο μεγάλο μήκος και έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Σάντανς.

Η «Λογοκρίτρια» θα προβληθεί στο τμήμα «Μετά τα Μεσάνυχτα» του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.