Last Night... στις Νύχτες! Το «Συνέβη στο Σόχο» του Έντγκαρ Ράιτ στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι («The Queen’s Gambit») και ο σκηνοθέτης του «Baby Driver», Έντγκαρ Ράιτ, έρχονται στις Νύχτες Πρεμιέρας για να μας πουν τι συνέβη «Last Night in Soho»!

Από τον Πάνο Γκένα
Last Night... στις Νύχτες! Το «Συνέβη στο Σόχο» του Έντγκαρ Ράιτ στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η Ελοΐζ, μία νεαρή κοπέλα από την επαρχία, φτάνει στο Λονδίνο γεμάτη έμπνευση και φιλοδοξία να κυνηγήσει το πάθος της για το σχέδιο μόδας. Με έναν μυστήριο τρόπο θα μεταφερθεί χρονικά στο 1966, παγιδευμένη στο σώμα μιας δημοφιλούς τραγουδίστριας, της Σάντι. Το παρελθόν και το παρόν σε έναν χωροχρονικό λαβύρινθο του «φαίνεσθαι» και του «είναι» με ολέθριες συνέπειες τότε και… τώρα.

Ο Έντγκαρ Ράιτ τρυπώνει στο διαβόητο Σόχο του κεντρικού Λονδίνου, αφήνει πίσω τον κωμικό τόνο των προηγούμενων ταινιών του και παραδίδει ένα παρανοϊκό θρίλερ ζωηρής σινεφιλίας με βασικές επιρροές την «Αποστροφή» του Ρόμαν Πολάνσκι, το «Darling» του Τζον Σλέσιντζερ και - κυρίως - το άκρατο στιλιζάρισμα των giallo του Ντάριο Αρτζέντο. Η Τόμαζιν ΜακΚένζι («Τζότζο») μεταμορφώνεται σε Άνια Τέιλορ-Τζόι («The Queen's Gambit»), η απαστράπτουσα σκηνογραφία ζωντανεύει το swinging Λονδίνο των ‘60s, δυο εμβληματικοί πρωταγωνιστές της περιόδου (Νταϊάνα Ριγκ, Τέρενς Σταμπ) δίνουν αυθεντική σφραγίδα στο περιεχόμενο και το γκραν γκινιόλ φινάλε θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν θα κοιμηθείτε από… χθες το βράδυ.

Το «Συνέβη στο Σόχο» θα προβληθεί στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Tulip Entertainment.

Δείτε το νεό τρέιλερ στην συνέχεια.