Δωρεάν webinars σεναρίου, κινηματογραφικής μουσικής και ήχου στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σας προσκαλεί σε δυο κινηματογραφικά webinars σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Δωρεάν webinars σεναρίου, κινηματογραφικής μουσικής και ήχου στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων φιλοξενεί δυο δωρεάν εκπαιδευτικά webinars σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. 

Διαβάστε στη συνέχεια περισσότερες πληροφορίες και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής.


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 12:00
Film Music & Sound Design
Ένα webinar αφιερωμένο στην σημασία του σχεδιασμού ήχου και στην σωστή χρήση της μουσικής στο σινεμά

Εισηγητής

Θάνος Παπαδέλλης, Film Composer, καθηγητής του ΒΑ (Hons)  Music Production & Technology, του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Ο Θάνος Παπαδέλλης είναι συνθέτης – ενορχηστρωτής – μουσικοτεχνολόγος με εξειδίκευση στη μουσική για κινηματογράφο. Σαν εκπαιδευτικός έχει 18 έτη διδακτικής εμπειρίας και έχει συνεργασθεί με διάφορα εκπαιδετικά ιδρύματα όπως Ιεκ Ακμή, Μουσική σπουδή, Vocalis και άλλα. Εργάζεται στο χώρο της μουσικής παραγωγής και έχει συνθέσει μουσική και sound design για ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους), τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ, σειρά κινουμένων σχεδίων, ντοκυμαντέρ, θέατρο, τηλεοπτικές εκπομπές και παραστάσεις στο Ευγενίδιο Ίδρυμα. Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό cd με τίτλο “Images of blue memories” και βρίσκεται στην παραγωγή του δεύτερου. Έχει διακριθεί σε φεστιβάλ και διαγωνισμούς σύνθεσης.

Για τη συμμετοχή σας στο webinar Film Music & Sound Design, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας ΕΔΩ.


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 12:00
Μυθιστόρημα – Σενάριο - Οθόνη
Ένα webinar που ξεκλειδώνει τα μυστικά της διασκευής λογοτεχνικών έργων και την σωστή δομή του κινηματογραφικού σεναρίου.

Εισηγητές

Γιάννης Μπασκόζος, Programme Leader του ΜΑ Creative Writing του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Συγγραφέας, Διευθυντής του Περιοδικού “Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ”

Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε με τη Θεωρία Πολιτισμού. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξπρές», στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο», στο «Βήμα» και αλλού. Είχε τη διεύθυνση του βιβλιογραφικού περιοδικού «Διαβάζω», από το 2006 έως τη διακοπή της κυκλοφορίας του, το 2012, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτης του αγγλόφωνου περιοδικού “Hellenic Quarterly”. Το 2013 δημιούργησε και διευθύνει το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο «Ο Αναγνώστης». Έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων «ΜΕΖ» , «Ποιοι ακούνε ακόμα τζαζ;» και «Ιστορίες από το Μετς».

Χρίστος Κυθρεώτης, Καθηγητής ΜΑ Creative Writing του Μητροπολιτικού Κολλεγίου,  Συγγραφέας (Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο) 

Ο Χρίστος Κυθρεώτης γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά, ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος των εκδόσεων Πατάκη για νέους συγγραφείς (2007), καθώς και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου (2009). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και στα λογοτεχνικά περιοδικά “(δε)κατά”, “Εντευκτήριο” και “The Books’ Journal”, ενώ βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και στο “The Books’ Journal”. Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων «Μια χαρά», για την οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2015 (εξ ημισείας με την Μαρία Φίλη). Το δεύτερο μυθιστόρημα του «Εκεί που ζούμε» (εκδόσεις Πατάκης) έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές. Εργάζεται ως επιμελητής μυθιστορημάτων και διηγημάτων σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα.

​Σωτήρης Γκορίτσας, Σκηνοθέτης Κινηματογράφου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και κινηματογράφο στο Λονδίνο. Εχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ για την ET-1, στις εκπομπές "Η ΕΡΤ στη Βόρειο Ελλάδα" και "Περισκόπιο". Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις μεγάλου μήκους ταινίες “Απ’ το χιόνι” (1993), “Βαλκανιζατέρ” (1997), “Μπραζιλέρο” (2001), “Παρέες” (2007) και “Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα” (2011).

Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) έχει δημοσιεύσει περισσότερους από είκοσι τίτλους μυθοπλασίας, πέντε βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας, και μια συλλογή- σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Έργα του εκδόθηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και  την τηλεόραση. Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

Για τη συμμετοχή σας στο webinar Μυθιστόρημα – Σενάριο - Οθόνη, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας ΕΔΩ.