«Emily»: H Έμα Μάκι «είναι» η Έμιλι Μπροντέ και έρχεται στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Το συναρπαστικό, φιλόδοξο και αισθαντικό κινηματογραφικό πορτρέτο της Έμιλι Μπροντέ δια χειρός Φράνσις Ο'Κόνορ «ανοίγει τις σελίδες» του στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

«Emily»: H Έμα Μάκι «είναι» η Έμιλι Μπροντέ και έρχεται στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η σταρ του «Sex Education» Έμα Μάκι ενσαρκώνει την Έμιλι Μπροντέ (1818-1848), μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της βρετανικής λογοτεχνίας, η οποία μέχρι τον πρόωρο χαμό της στην ηλικία των τριάντα είχε προλάβει να υπογράψει τα κλασικά «Ανεμοδαρμένα Ύψη».

Ο αινιγματικά κλειστός της χαρακτήρας δίνει το έναυσμα για ένα δυναμικό γυναικείο πορτρέτο, που επιδιώκει να διαχωρήσει τη θέση του από μια τυπική βιογραφία και το δράμα εποχής, με την πολύπειρη ηθοποιό Φράνσις Ο’Κόνορ («Α.Ι.») να περνά με επιτυχία πίσω από την κάμερα για πρώτη φορά. Μια ιστορία αστείρευτου ταλέντου, κρυφού πάθους και κοπιώδους ενδυνάμωσης εντός ενός αδιασάλευτου πατριαρχικού πλαισίου στην Αγγλία του 19ου αιώνα, την οποία εξυψώνει ατμοσφαιρικά το εκλεκτό μουσικό άγγιγμα ενός εκ των σημαντικότερων συνθετών που σύγχρονου σινεμά, του υποψήφιου για Χρυσή Σφαίρα Άμπελ Κορζενιόφσκι («Νυχτόβια Πλάσματα», «Ένας Άνδρας Μόνος»).

Η ταινία πραγματοποίησε αρχές Σεπτέμβρη την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές τόσο για την ερμηνεία της Μάκι όσο και για την σύγχρονη, ευαίσθητη και ολοκληρωμένη σκηνοθετική ματιά της Ο'Κόνορ.

Η ταινία «Emily» θα προβληθεί στο τμήμα Festival Darlings του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (28 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου).

Το συνολικό πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ θα αποκαλυφθεί στην Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου (19:00) και θα μεταδοθεί σε live streaming.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTwitter.