Απόψε οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας σας βάζουν σε μεταμεσονύκτιο «Ταξί για τα Αποχωρητήρια»

Σκάνδαλο στην εποχή του και απρόβλητο για δεκαετίες στη χώρα μας, το θρυλικό queer μνημείο του γερμανικού σινεμά φιλοξενείται για μία και μοναδική προβολή-γεγονός στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και στο πλαίσιο του μεγάλου φετινού αφιερώματος στο SCALA CINEMA. Απόψε, στις 12 τη νύχτα, στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ. Είσοδος σε θεατές άνω των 18 ετών.

Απόψε οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας σας βάζουν σε μεταμεσονύκτιο «Ταξί για τα Αποχωρητήρια»

Κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές στις ΗΠΑ, απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες του κόσμου και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να βρει το κοινό του μέσα από προβολές αποκλειστικά σε underground αίθουσες. Κι όμως, παρά τον σάλο που προκάλεσε στην εποχή του για τον εντελώς απενοχοποιημένο (και απομυθοποιητικό) τρόπο με τον οποίο αποτύπωνε τις τολμηρότητές του στην οθόνη, αυτός ο μνημειώδης σταθμός του queer σινεμά αποτελεί μια από τις πιο ειλικρινείς και αυθεντικές απεικονίσεις ομοφυλοφιλικής ζωής στη μεγάλη οθόνη. 

Σκηνοθέτης της, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής, ο Φρανκ Ρίπλο μας ξεναγεί στις ήσυχες μέρες και τις άγριες νύχτες του, υποδυόμενος έναν καθηγητή γυμνασίου ο οποίος προσπαθεί να αποφασίσει αν είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε κάτι μονιμότερο με τον άντρα που μόλις γνώρισε ή προτιμά να συνεχίσει ανενόχλητος τις ερωτικές περιπλανήσεις και τα ψωνιστήρια του σε ένα ηδονικό Βερολίνο των αμέτρητων σεξουαλικών πιθανοτήτων, λίγο πριν την σαρωτική έλευση του AIDS.

Η προβολή γίνεται με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια και θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 00.00 στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ.

Aγοράστε εισιτήρια οnline