Οι Κριτικές Επιτροπές των Διεθνών τμημάτων του 29ου ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας καλωσορίζει τις κριτικές επιτροπές των διεθνών τμημάτων με προέδρους τον έγκριτο κριτικό κινηματογράφου των Variety, Guardian Γκάι Λοτζ (Διεθνές Διαγωνιστικό) και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Docaviv, Κάριν Ρίβκιντ Σεγκάλ (Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ).

Οι Κριτικές Επιτροπές των Διεθνών τμημάτων του 29ου ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Γκάι Λοτζ (Πρόεδρος)

O Guy Lodge είναι ο Άγγλος κριτικός κινηματογράφου για το διεθνές έντυπο-βίβλο του χώρου, Variety, σταθερός αρθρογράφος των εφημερίδων Guardian και Observer και συν-εκδότης του ιστότοπου κριτικών Film of the Week. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νότιο Αφρική και τώρα ζει στο Λονδίνο.

Poka-Yio

Είναι εικαστικός και επιμελητής εκθέσεων, καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ιδρυτικός διευθυντής της Μπιενάλε της Αθήνας. Είναι συνιδρυτής του Σταθμού Άλφα-Αθηναϊκό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Η πρακτική του περιλαμβάνει ζωγραφική, περφόρμανς, θέατρο, ταινίες και την καλλιτεχνική διεύθυνση, καθώς και επιμέλεια μεγάλης κλίμακας καλλιτεχνικών πρότζεκτ σχεδιασμένων ως gesamtkunstwerk, ένα ολικό έργο τέχνης.

Αναΐς Εμερί

Διευθύντρια του GIFF από το 2021. Υπήρξε διευθύντρια του NIFFF από το 2006 έως το 2020. Το 2017 ολοκλήρωσε DAS ψηφιακής επικοινωνίας, εκτός από τις σπουδές της στην ιστορία και αισθητική του κινηματογράφου. Το 2017 ξεκίνησε το FutureStoryworlds@CERN workshop. Επιπλέον είναι μέλος του Foundation for Digital Creation.

Κριστέλ Γιούνες

Συνιδρύτρια της Bee On Set Productions στην Βηρυτό, είναι παραγωγός της μεγάλου μήκους ταινίας Death of a Virgin and the Sin of Not Living η οποία είχε την πρεμιέρα της στο Panorama της Berlinale όπου απέσπασε 7 διεθνή βραβεία. Αυτή τη στιγμή αναπτύσσει τρεις ταινίες μεγάλου μήκους που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας το 2025.

Σιαμάκ Ετεμάντι

Γεννημένος στην Τεχεράνη, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Σιαμάκ Ετεμάντι ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1995. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, Pari, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale το 2020 και ήταν επίσης υποψήφια για 8 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Κάριν Ρίβκιντ Σεγκάλ

H Κάριν Ρίβκιντ Σεγκάλ είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Docaviv FF. Έχει τελέσει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε φεστιβάλ κινηματογράφου και διαγωνισμούς σε διάφορα μέρη του κόσμου και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Στεφάν Καντέα

Είναι συντονιστής των δημοσιογραφικών και τεχνολογικών πρότζεκτ του European Investigative Collaborations, μιας συμφωνίας δικτύου μεταξύ ευρωπαϊκών οργανώσεων μέσων επικοινωνίας που έχει συν-ιδρύσει. Το δημοσιογραφικό του ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο στις καταχρήσεις εξουσίας και αυτή τη στιγμή μελετά την διεπιστημονική έρευνα και τις  προσεγγίσεις διαπλατφορμικών δημοσιεύσεων.

Αποστολία Παπαϊωάννου

Έχει κάνει σπουδές Κινηματογράφου και Ψυχολογίας. Έχει εργαστεί στον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση - στην κρατική και την ιδιωτική - με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, ως σκηνοθέτις, παραγωγός, μοντέζ, σύμβουλος και επιμελήτρια σεναρίων, σε ταινίες μυθοπλασίες μικρού και μεγάλου μήκους, δημιουργικά ντοκιμαντέρ, σειρές ντοκιμαντέρ και σειρές μυθοπλασίας.

Σοφία Παπαϊωάννου

Η Σοφία Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «365 Στιγμές» στην ΕΡΤ1 και ιδρύτρια του έργου www.istorima.org. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, Ιστορία στο Deree και κατέχει Master στην τηλεοπτική δημοσιογραφία από το NYU. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κρυμμένο στο Αιγαίο».

Γιαν Ρόφκαμπ

Ο Γιαν Ρόφκαμπ ίδρυσε την Films Transit το 1982 και από τότε ασχολείται με την παραγωγή και τις πωλήσεις ποιοτικών ντοκιμαντέρ. Σήμερα, περισσότερο ως σύμβουλος και παραγωγός, συμμετέχει σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και συμβουλεύει εκατοντάδες παραγωγούς και κινηματογραφιστές.

Διαβάστε ακόμα:
29ες Νύχτες Πρεμιέρας: Ανακοίνωση Τίτλων & Κριτικής Επιτροπής Διαγωνιστικού ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους