Το «Bird» της Άντρεα Άρνολντ «ανοίγει φτερά» στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Μία από τις αγαπημένες μας σκηνοθέτιδες επιστρέφει στις Νύχτες Πρεμιέρας με ένα φιλμ μαγικού ρεαλισμού.

Το «Bird» της Άντρεα Άρνολντ «ανοίγει φτερά» στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Μέσα από τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας (όλες τους υποψήφιες για Χρυσό Φοίνικα και βραβευμένες τελικά με το Βραβείο της Επιτροπής), η Άντρεα Άρνολντ όχι μόνο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σπουδαιότερα σκηνοθετικά ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά έχει επίσης καλλιεργήσει μια σειρά από προσωπικά χαρακτηριστικά που μοιάζουν να τροφοδοτούν αδιάκοπα το σινεμά της: εκπληκτική δουλειά με ερασιτέχνες νεαρούς ηθοποιούς, μια ολοζώντανη και συχνά οδυνηρή απεικόνιση της βρετανικής πραγματικότητας της εργατικής τάξης και μια γεμάτη κατανόηση σκιαγράφηση της (δύσκολης) εφηβείας.

Στο «Bird» η 12χρονη Μπέιλι πασχίζει να επιβιώσει στο ναρκοπέδιο της δυσλειτουργικής της οικογένειας, διχασμένη ανάμεσα σε έναν ανώριμο πατέρα που ετοιμάζεται να παντρευτεί ξανά και μια μητέρα που ζει υπό τις μόνιμες απειλές ενός κακοποιητικού συντρόφου. Αντιμέτωπη με μια δύσκολη εφηβεία, θα βρει ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός μυστηριώδους ξένου.

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Άντρεα Άρνολντ («Fish Tank», «American Honey», «Cow») είναι κάτι το απρόσμενο και μαζί υπέροχο: μια ιστορία ενηλικίωσης όπου η σκληρή πραγματικότητα συναντά τον μαγικό ρεαλισμό και τον κόσμο του παραμυθιού. Εξαιρετικό σάουντρακ, queer ευαισθησία και τρεις έξοχες ερμηνείες από την πρωτοεμφανιζόμενη Νικίγια Άνταμς, τον Μπάρι Κίγκαν και τον Φραντς Ρογκόφσκι απογειώνουν ένα φιλμ ελπιδοφόρο μα και ριψοκίνδυνο σαν χαμηλή πτήση πάνω από κοφτερά βράχια.

Το πλήρες πρόγραμμα του 30ού ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ της διοργάνωσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:30, στο “Auditorium Theo Angelopoulos” του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος στην Αθήνα.

Ετοιμαστείτε για δεύτερο γύρο! Τρέιλερ για τη συνέχεια του «The Squid Game»Στα ίχνη της «Scarpetta»: Νικόλ Κίντμαν και Τζέιμι Λι Κέρτις λύνουν εγκλήματα σε νέα σειρά της Amazon