30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου

Η επιστροφή του οσκαρούχου Κίλιαν Μέρφι, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου της χρονιάς, μια ριζοσπαστική ταινία του Ακίρα Κουροσάουα, ένα βρετανικό νεο-νουάρ και μια ταινία - σταθμός για το μοντέρνο αγγλικό σινεμά αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2-14/10).

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από  2 - 14 Οκτωβρίου 2024.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Β’
 Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/2024, 17:00, ΑΣΤΟΡ
Διάρκεια: 86'

Ανοιχτά Φτερά  / Open Wings
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 8’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Βασίλης Τσιουβάρας, Ταξιάρχης Δεληγιάννης / Vasilis Tsiouvaras, Taxiarchis Deligiannis

Ένας μικρός, ξενιτεμένος σπίνος σώζει τη ζωή του τραυματισμένου αρχηγού των άγριων περιστεριών και καταφέρνει να κερδίσει το σεβασμό του.

Πακιστανός / Pakistani 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Χρίστος Ζένιου / Christos Zeniou

Ο Κώστας, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών, καλείται να φυλάξει στις εγκαταστάσεις του ένα πτώμα αγνώστου ταυτότητας μέχρις ότου οι αρχές βρουν σε ποιον ανήκει. Η διαδικασία αναγνώρισης παίρνει παραπάνω από ό,τι υπολογίζει, και έτσι αποφασίζει να βγει έξω και να αναζητήσει ο ίδιος την ταυτότητα του θύματος.

Ακίνητο Κυπαρίσσι / Still Cypress Tree
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 19’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Αντρέας Κοντόπουλος / Andreas Kontopoulos

Ένα νεαρό αντρόγυνο αντιμέτωπο με μία προβληματική εγκυμοσύνη, καλείται να διαχειριστεί ένα δύσκολο δίλημμα.

Roger
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 18’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Θάνος Μήτσιος / Thanos Mitsios

Μετά την επικριτική στάση του πατέρα του απέναντι στην ευαλωτότητά του, ο Κωστής θα προσπαθήσει να του αποδείξει πως είναι ο γιος που πάντα ήθελε να έχει. Θα τα καταφέρει ή θα ξεπεράσει τα όρια, προσπαθώντας να γίνει κάποιος που δεν είναι;

Γκέκας / Gekas
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 26’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Δημήτρης Μουτσιάκας / Dimitris Moutsiakas

Ο Βασίλης μένει με τον πατέρα του σε ένα ελληνικό χωριό στην επαρχία. Όταν κλείσει τα 12, για να ξεκινήσει την εκπαίδευση του ως κυνηγός, ο πατέρας του θα του αγοράσει ένα όπλο και ένα κυνηγόσκυλο.

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ 
ΜΙΑ ΦΕΥΓΑΛΕΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΒΑΘΥ | A SUDDEN GLIMPSE TO DEEPER THINGS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mark Cousins
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/2024, 17:30, ΔΑΝΑΟΣ 1

Αφετηρία για τη νέα ταινία του Μαρκ Κάζινς ήταν οι πίνακες της Γουλιελμίνα Μπαρνς-Γκρέιαμ. Μέσα απ' το ιδιοσυγκρασιακό του στυλ, ο σκηνοθέτης μάς ξεναγεί στη ζωή και το έργο της σημαντικής, αν και όχι ακριβώς διάσημης, Βρετανίδας εικαστικού, διαβάζοντας (με τη βοήθεια της Τίλντα Σουίντον) σελίδες απ' το προσωπικό της ημερολόγιο και αξιοποιώντας μαρτυρίες των γυναικών που στάθηκαν κοντά της. Και τότε ανακύπτει ένα κεντρικό γεγονός, ένα περιστατικό σε κάποιον παγετώνα στην Ελβετία, το οποίο αποκαλύπτει και το πραγματικό θέμα του ντοκιμαντέρ. Ο Κάζινς αναφέρεται στη στιγμή που αλλάζει τα πάντα, που γεννά την τέχνη, ή ξεκλειδώνει την ικανότητά μας να την κατανοήσουμε. Στην αιφνίδια συνειδητοποίηση της ομορφιάς γύρω μας που προσμένει να την ανακαλύψουμε. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Αφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα 
ΡΑΣΟΜΟΝ | RASHOMON
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Akira Kurosawa
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 17:30, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Στην παρθενική του διεθνή επιτυχία, ο Κουροσάουα ξετυλίγει με αξιοζήλευτη δεξιότητα και πρωτοποριακή χρήση των φλασμπάκ τη μοιραία συνάντηση ενός σαμουράι και της γυναίκας του με έναν διαβόητο ληστή στην καρδιά του δάσους - μια συνάντηση που θα καταλήξει σε φόνο και βιασμό. Όταν όμως οι αναξιόπιστες μαρτυρίες των εμπλεκομένων στο δικαστήριο παρουσιάζουν δραματικά διαφορετικές εκδοχές των γεγονότων, η ταινία μετατρέπεται σε χιμαιρική αναζήτηση της αλήθειας, παραβολή για την έμφυτη τάση της ανθρώπινης φύσης να την ερμηνεύει κατά το δοκούν, αλλά και σπονδή στην υποκειμενικότητα της κινηματογραφικής αφήγησης. Χρυσός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας για έναν τίτλο που όχι μόνο οδήγησε στην θέσπιση του Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, αλλά έγινε για πάντα συνώνυμος στα κινηματογραφικά λεξικά των αντικρουόμενων αφηγήσεων ενός γεγονότος.

Αφιέρωμα This is England 
ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ'ΣΟΥΝ ΕΔΩ | WISH YOU WERE HERE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: David Leland
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 19:00, ΑΣΤΥ

Μικρό εισπρακτικό και καλλιτεχνικό θαύμα στις μέρες του, που προξένησε δικαιολογημένα αίσθηση και σύστησε ένα από τα ωραιότερα ερμηνευτικά ντεμπούτα χάρη στην Έμιλι Λόιντ, η πρώτη (και καλύτερη) σκηνοθετική δουλειά του Ντέιβιντ Λίλαντ μοιάζει με αλλεργική αντίδραση στον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία του mainstream βρετανικού σινεμά απέναντι στον κοινωνικό αναβρασμό της εποχής. Στην καρδιά της, όμως, η ιστορία μιας αθυρόστομης και σεξουαλικά ανήσυχης νεαρής που μεγαλώνει στη δεκαετία του ‘50 σε μια ληθαργική παραθαλάσσια κωμόπολη της Αγγλίας, κρύβει τη μοναχική και απελπισμένη εξέγερση ενός κοριτσιού που παλεύει με τις νεανικές του ορμές, την ίδια ώρα που αναζητά από τον ασφυκτικό κόσμο γύρω της αυτό που στερήθηκε περισσότερο: λίγη αγάπη. Από τα χαμένα διαμάντια των κινηματογραφικών ‘80s που αξίζει να ανακαλύψει κανείς.

Μουσική & Φιλμ 
DEVO
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Chris Smith
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 19:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 2

Ένα από τα πιο αναρχικά και πρωτοποριακά συγκροτήματα του αμερικανικού new wave - από τα αγαπημένα του Ντέιβιντ Μπόουι και αρκετών άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών - αποκτά το ντοκιμαντέρ που του αξίζει. Καταιγιστικά σκηνοθετημένο, με πλήθος αρχειακού υλικού και απολαυστικές συνεντεύξεις από τα μέλη του γκρουπ, αυτό το ξέφρενο χρονικό ακολουθεί τη μετεωρική πορεία των Devo σε μια καθοριστική για την Αμερική περίοδο. Ξεκινά από τον πολιτικοκοινωνικό αναβρασμό του '70, μέσα από τον οποίο ξεπήδησε ιδεολογικά και μουσικά η μπάντα, περνά από τη σύγκρουση με τη νεοσυντηρητική και πλήρως εμπορευματοποιημένη δεκαετία του '80 και φτάνει μέχρι σήμερα, μεταφράζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του συγκροτήματος σε ένα ασταμάτητα ψυχαγωγικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Cycladic Screenings 
ΓΥΜΝΟ ΦΙΛΙ | THE NAKED KISS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Samuel Fuller
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 19:00, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μια πόρνη θέλει να αλλάξει δρόμο, όμως η μικρή αμερικανική πόλη, οι Αρχές (και οι άνδρες της) δεν την αφήνουν. Θα απαντήσει. Ο Σάμιουελ Φούλερ δεν ήταν ποτέ «καλό παιδί», όμως όταν βγήκε στο ανεξάρτητο κουρμπέτι εξερράγη πραγματικά στις διαστάσεις του. Και τα σκάγια πρέπει να πήραν τους πάντες, καθώς η ταινία, έστω και από το «ανυπόληπτο» μετερίζι του b κυκλώματος, ακτινοβολεί μπροστά από τον καιρό της λέγοντας τα πράγματα ως έχουν. Η πορνεία, η κακοποίηση, η έκτρωση δεν ήταν κουβέντες ούτε για την εποχή του Κένεντι, όπως δεν ήταν και για το σινεμά δεδομένη η πλήρης ανατροπή του γυναικείου προτύπου με μια ενδυνάμωση σχεδόν πρωτόφαντη. Αλήτικο, «κακοραμμένο», camp, επιθετικό σχεδόν συνεχώς, εδώ συντίθεται το σινεμά που τα στούντιο θα καταλάβαιναν χρόνια μετά. Και ο Ντέιβιντ Λιντς κρατούσε τις σημειώσεις του.

Αφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα 
ΟΝΕΙΡΑ | DREAMS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Akira Kurosawa​
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 19:30, ΔΑΝΑΟΣ 1

Εμπνευσμένη από επαναλαμβανόμενα όνειρα του Κουροσάουα, η ταινία είναι μια κατάδυση στο υποσυνείδητο, έναν κόσμο όπου η πραγματικότητα και η φαντασία, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, συνυπάρχουν σε φαντασμαγορικά τοπία που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τη σπάνια εικαστική ενσυναίσθηση του μεγάλου Ιάπωνα δημιουργού. Από τα αθώα αποκυήματα της παιδικής φαντασίας μέχρι τα φαντάσματα του πολέμου και τις αποκαλυπτικές εικόνες μιας πυρηνικής καταστροφής, ο Κουροσάουα μοιράζεται τις βαθιές ανησυχίες του για την ανθρώπινη ύπαρξη, το ρόλο της τέχνης, τη σχέση μας με τη φύση και τις συνέπειες των πράξεών μας, μέσα από οκτώ εκθαμβωτικά επεισόδια. Αντιμετωπίζοντας προβλήματα στη χρηματοδότηση, τα «Όνειρα» ολοκληρώθηκαν χάρη στη συνδρομή τεσσάρων μεγάλων θαυμαστών του: του Λούκας, του Κόπολα, του Σπίλμπεργκ και του Σκορσέζε, ο οποίος υποδύεται μάλιστα τον Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Μουσική & Φιλμ 
BLUR: TO THE END
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Toby L.
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 19:30, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Ιστορία τεσσάρων φίλων που έτυχε να δημιουργήσουν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στον πλανήτη και τώρα σμίγουν ξανά για ένα δισκογραφικό και συναυλιακό comeback, που ίσως να αποτελεί και το ύστερο αντίο τους, το συναισθηματικό αυτό ντοκιμαντέρ μοιάζει με ψυχοθεραπεία. Όχι μόνο για τα μεσήλικα πλέον μέλη των Blur, που αποκαλύπτονται πιο ευάλωτα και δεμένα από ποτέ, αλλά και για τους θεατές, θαυμαστές τους και μη, που πίσω από τα τραγούδια, τις ανέκδοτες διηγήσεις από το παρελθόν και τις τρυφερές στιγμές στο παρόν θα διακρίνουν μια γλυκόπικρη ματιά στο χρόνο που περνά και στα ευεργετικά σημάδια που αφήνει.

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ 
ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ | PORCELAIN WAR
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Brendan Bellomo, Slava Leontyev
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/2024, 19:30, ΑΣΤΟΡ

Κάτω από το βρυχηθμό των μαχητικών αεροπλάνων και τη διαρκή απειλή των βομβαρδισμών, τρεις Ουκρανοί καλλιτέχνες επιλέγουν να παραμείνουν στη χώρα τους και να την υπερασπιστούν με όποιο τρόπο μπορούν, συνεχίζοντας παράλληλα να δημιουργούν για να μην χάσουν ολότελα τον εαυτό τους. Λιγότερο μια ταινία για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και περισσότερο ένα φιλμ για την έμφυτη ανθρώπινη ανάγκη να αναζητά επίμονα ψήγματα ομορφιάς ακόμα κι εν μέσω καταστροφής, ο «Πόλεμος από Πορσελάνη» αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι εύκολο να σκορπίσεις τον τρόμο ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά εξαιρετικά δύσκολο να τους αφαιρέσεις το πάθος για ζωή. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ | SMALL THINGS LIKE THESE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Tim Mielants
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 21:00, ΑΣΤΥ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κίλιαν Μέρφι («Οπενχάιμερ») πρωταγωνιστεί και συμπαράγει ένα από τα ωραιότερα δράματα της χρονιάς: Μια ατμοσφαιρική και υπόκωφα συγκλονιστική διασκευή στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Κλερ Κίγκαν, το οποίο εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας, στα μέσα της δεκαετίας του '80. Εκεί, λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων, ένας εργατικός και ταπεινός οικογενειάρχης θα έρθει αντιμέτωπος με τη συνείδησή του και κυρίως με τη συνένοχη σιωπή των συμπατριωτών του, που διαπιστώνει ότι συγκαλύπτουν τις διεφθαρμένες και απάνθρωπες μεθόδους της Καθολικής Εκκλησίας. Ερμηνεύοντας έναν εξαιρετικά συμπονετικό χαρακτήρα, ο Μέρφι γίνεται η συγκινητική ψυχή μιας θαυμάσιας (και χριστουγεννιάτικης) παραβολής για τη δυνατότητα της καλοσύνης και της αλληλεγγύης να φωτίσουν τα απέραντα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

Αφιέρωμα This is England 
ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ | THE LONG GOOD FRIDAY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: John Mackenzie
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 21:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 2

Ένα όχι δεόντως γνωστό κομψοτέχνημα από έναν παραγνωρισμένο Σκωτσέζο δημιουργό. Μέσα από την ιστορία ενός γκάνγκστερ που θέλει να περάσει στη νομιμότητα ανοίγοντας παρτίδες με Αμερικανούς μαφιόζους αλλά μπλέκει με τον IRA και μια σειρά παρεξηγήσεων και προδοσίας, ο Μακένζι φτιάχνει τρεις ταινίες: Ένα άπταιστο γκανγκστερικό φιλμ, απίθανης κορύφωσης και μακελειού, ένα σχόλιο στην πιο ταραχώδη εποχή της Νήσου μεταπολεμικά και μαζί μια περίτεχνη σατιρική, όσο και τραγική, καταγραφή μιας συγκεχυμένης παρελθούσας Αυτοκρατορίας που προσδένεται απελπισμένα στο άρμα της κρατούσας μπας και ανακτήσει μια χαμένη αίγλη. Σπουδαίος Μπομπ Χόσκινς, εικόνες-τεκμήριο εποχής των πρώτων στιγμών της θατσερικής Αγγλίας, φοβερή ατμόσφαιρα, 21η θέση στη λίστα των καλύτερων βρετανικών ταινιών όλων των εποχών κατά το BFI. Δικαίως. 

Cycladic Screenings 
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ | BEYOND THE VALLEY OF THE DOLLS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ  Russ Meyer
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 21:00, ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ένας ανεξάρτητος exploitation σκηνοθέτης και ένας παντελώς άπειρος σεναριογράφος (ο τότε ανερχόμενος, λαοφιλής, κριτικός κινηματογράφου Ρότζερ Ίμπερτ!) προσεγγίστηκαν το 1970 από μεγάλο στούντιο προκειμένου να υπογράψουν μια σάτιρα των χολιγουντιανών δραμάτων, η οποία θα αποτελούσε άτυπη συνέχεια στην επιτυχημένη εισπρακτικά «Η Κοιλάδα με τις Κούκλες». Το αποτέλεσμα στάθηκε μια από τις πιο εξωφρενικές cult δημιουργίες όλων των εποχών. Ηθικοπλαστικό μελό, μιούζικαλ, βίαιη σαπουνόπερα και λυσσαλέα παρωδία, η ταινία σκιαγραφεί την έλευση ενός κοριτσίστικου συγκροτήματος σε έναν κόσμο θεάματος, διαφθοράς και παρακμής. Ο Μάγιερ βομβαρδίζει τη sex, drugs & rock 'n' roll οδύσσειά του με φανταχτερά χρώματα και ιλιγγιώδες μοντάζ, τροφοδοτώντας την πλοκή με εξωφρενικές εξελίξεις, και κορυφώνοντας σε ένα αξέχαστο ψυχεδελικό όργιο με πρωταγωνιστές σέξι θηλυκά, παρανοϊκούς crossdressers, δολοπλόκους πορνοστάρ, σαλταρισμένους χίπις και νεοναζί!

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ | GHOST TRAIL
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jonathan Millet
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 22:00, ΔΑΝΑΟΣ 1

Πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ο Χαμίντ ζει μια διπλή ζωή ως μέλος μιας μυστικής οργάνωσης που προσπαθεί να εντοπίσει εγκληματίες πολέμου του απολυταρχικού καθεστώτος της Συρίας. Η τελευταία του αποστολή τον φέρνει στο Στρασβούργο, αντιμέτωπο με τον άνθρωπο που πιστεύει ότι είναι ο πρώην βασανιστής του. Μετέωρος ανάμεσα στη δικαιοσύνη, την προσωπική εκδίκηση και την εμμονή, θα οδηγηθεί μοιραία σε επικίνδυνα μονοπάτια. Με υπόγειο σασπένς που κόβει ύπουλα την ανάσα και μια μαγνητική ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή Αντάμ Μπεσά, η ταινία έναρξης της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών είναι ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ με έντονους απόηχους από το αμερικανικό σινεμά του ’70, τους οποίους ο σκηνοθέτης μεταμοσχεύει με χειρουργική ακρίβεια στη ρεαλιστική απεικόνιση μιας ζωής σε εξορία.

Ειδικές Προβολές 
TRAINSPOTTING
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Danny Boyle
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 22:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

«Επιλέξτε ζωή. Επιλέξτε δουλειά. Επιλέξτε καριέρα. Επιλέξτε οικογένεια». Το θρυλικό «Trainspotting» επιστρέφει στις Νύχτες Πρεμιέρας τρεις δεκαετίες μετά τη θριαμβευτική του πρώτη προβολή.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΔΕΣΜΩΤΕΣ | SONS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gustav Möller
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/24, 22:00, ΑΣΤΟΡ

 Μέχρι πρότινος υποδειγματική υπάλληλος σε φυλακή ανδρών βάζει την επαγγελματική και ατομική της ηθική σε κίνδυνο όταν γίνεται πιόνι σε ένα σαδομαζοχιστικό παιχνίδι που αψηφά κανόνες και λογική. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την άφιξη ενός σκληροτράχηλου νεαρού κρατούμενου ο οποίος συνδέεται τραυματικά με το παρελθόν της. Κι εδώ είναι που ένα φαινομενικά ψύχραιμο δράμα μετατρέπεται σε ψυχολογικό θρίλερ για γερά νεύρα, χαρίζοντας στο κοινό ανελέητο σασπένς και σε μια από τις καλύτερες ηθοποιούς της Ευρώπης (την πολυβραβευμένη Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν της τηλεοπτικής σειράς «Borgen») την ευκαιρία να υποδυθεί έναν από τους κορυφαίους ρόλους της καριέρας της.

Μετά τα Μεσάνυχτα 
ΟΝΤΟΤΗΤΑ | ODDITY
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Damian McCarthy
Αγοράστε εισιτήρια online 05/10/2024, 23:00, ΑΣΤY

Σε μια απομονωμένη έπαυλη της ιρλανδικής επαρχίας, μια γυναίκα βρίσκεται μυστηριωδώς δολοφονημένη. Τη νύχτα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον ανεξιχνίαστο θάνατό της, η δίδυμη αδερφή της, ένα τυφλό μέντιουμ που ισχυρίζεται ότι ξέρει ποιος διέπραξε τον φόνο, επισκέπτεται την έπαυλη. Παρέα της έχει μια ανατριχιαστική τελετουργική ξύλινη κούκλα... Ερχόμενη από το πουθενά, χωρίς καθόλου hype, αλλά εξασκώντας μια δαιμόνια χρήση των μηχανισμών που μπορούν να παγώσουν το αίμα και να τρομοκρατήσουν το κοινό μιας αίθουσας, το «Oddity» είναι αυτόματα κλασικό: Μια ταινία τρόμου που παίρνει τα κλισέ του είδους, τα απότομα τινάγματα και τις τακτικές πρόκλησης μικρών σοκ, και τα σερβίρει με τόσο αποτελεσματικό και αριστοτεχνικό τρόπο ώστε κανείς θεατής δεν μπορεί να είναι έτοιμος γι' αυτό που θα συμβεί.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social mediaFacebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTiktokTwitter

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 6 ΟκτωβρίουΟ Άντριου Γκάρφιλντ θα επέστρεφε ευχαρίστως στον ρόλο του Spiderman