30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου

Το queer μιούζικαλ του Ζακ Οντιάρ, ένα σπουδαίο δείγμα ανθρωπιστικού σινεμά από τον Ακίρα Κουροσάουα, μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς, ένα δράμα μπεργκμανικών αποήχων και μια ιταλική ταινία που ενθουσίασε το Φεστιβάλ Βενετίας αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2-14/10).

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 2-14 Οκτωβρίου.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ Θ’
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/2024, 17:00, ΑΣΤΟΡ
Διάρκεια: 92'

Άσκοπη Μετακίνηση / Non-essential Movement
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 20’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Νικολέτα Λεούση / Nikoleta Leousi

Αν δεν υπήρχαν λεωφορεία θα υπήρχαν ταινίες; Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ-δοκίμιο για τις παράλληλες διαδρομές των Μαζικών Μεταφορών και του κινηματογράφου.

Theater
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 14’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Αναστασία Λώλα / Anastasia Lola

Άνθρωποι εργάζονται στο Backstage κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης: Alles gut? Alles gut? Δρουν σε συνάρτηση με το χρόνο. Περιμένουν το σωστό χρόνο για να δράσουν. Moin! Το ατύχημα συμβαίνει.

Mira
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Ορφέας Περετζής / Orfeas Peretzis

«Καθηλωμένη σε έναν ήχο μου καρφώθηκε το βράδυ. Ας ξυπνήσω και να το θυμάμαι πάλι»

MJ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 28’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Γιώργος Φουρτούνης / Yiorgos Fourtounis

Ο Μιχάλης ή MJ έχει εμμονή με τη δόξα, το χρήμα και τον Μάικλ Τζόρνταν. Είναι τραγουδιστής της τραπ. «Είμαι φτιαγμένος για μεγαλεία! Είμαι ήδη το Νούμερο Ένα! Γιατί όμως δεν μ' αγαπάνε;».

Χρυσά Βαστά / Golden Fingers
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 15’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Φοίβος Κοντογιάννης / Fivos Kontogiannis

Ένα τσιγγανόπουλο αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό, έναν βίαιο πατέρα και μια ρατσιστική κοινωνία στην αγροτική Ελλάδα της δεκαετίας του 1960. Παρά την περιθωριοποίησή του, παλεύει για το όνειρό του να γίνει διάσημος κλαρινιτζής, ξεπερνώντας αμέτρητα εμπόδια για να το πετύχει.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΓΚΡΙΦΙΝ | GRIFFIN IN SUMMER
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nicholas Colia
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 17:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Ένας έξυπνος αλλά μονόχνωτος 14χρονος που ζει με τη χωρισμένη μητέρα του, αποφασίζει να περάσει το καλοκαίρι όχι σε διακοπές, όπως οι περισσότεροι συμμαθητές του, αλλά στο δωμάτιό του. Σκοπός του είναι να ολοκληρώσει τη συγγραφή και τις πρόβες του νέου του θεατρικού έργου. Θα ερωτευθεί κεραυνοβόλα, όμως, τον 25χρονο νεαρό που έχει αναλάβει τις επισκευές στο σπίτι τους. Και καθώς προσπαθεί να διαχειριστεί την απότομη σεξουαλική του αφύπνιση, εισπράττει στην πορεία το πρώτο δυνατό συναισθηματικό του χαστούκι συνειδητοποιώντας τελικά κάτι πολύ σημαντικότερο στη ζωή. Queer ρομαντική κομεντί που δεν επιθυμεί να γίνει χαριτωμένη ή να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο προς την καρδιά του κοινού, το (από αρκετές απόψεις) θαρραλέο αυτό ντεμπούτο θριάμβευσε φέτος στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα, κερδίζοντας βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου και Σκηνοθεσίας.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ | BLOCK PASS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Antoine Chevrollier
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 17:00, ΑΣΤΥ

Ο Γουίλι και ο Ζόζο είναι δύο έφηβοι φίλοι, αχώριστοι από παιδιά, που βρίσκουν διέξοδο από την ανία της γαλλικής επαρχίας, και τη σκιά καταπιεστικών ή απόντων πατεράδων, στο πάθος τους για τους αγώνες μοτοκρός. Καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρωτάθλημα, η κρυφή ζωή του Ζόζο έρχεται ξαφνικά στο φως, δοκιμάζοντας τη σχέση τους και προσφέροντας ένα εύκολο θύμα στο βωμό των προκαταλήψεων της συντηρητικής μικρής πόλης. Στιγματισμένο από τα λάδια των μηχανών και τις εκρήξεις τεστοστερόνης, το ντεμπούτο του Αντουάν Σεβρολιέ σκιαγραφεί με τρυφερότητα αλλά και ακατέργαστη αγριάδα το πορτρέτο μιας αληθινής φιλίας και τις μικρές επαναστάσεις μιας εφηβείας που προσπαθεί μανιασμένα να βρει το δρόμο της σε έναν κόσμο ενηλίκων που δεν ακόμα έχουν κατασταλάξει στον δικό τους.

Αφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα 
Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ | IKIRU
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Akira Kurosawa
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 17:30, ΔΑΝΑΟΣ 1

Ένας απρόσωπος γραφειοκράτης στο μεταπολεμικό Τόκιο μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο και του απομένει ένας χρόνος ζωής. Ο χαρακτήρας του θα μεταμορφωθεί άρδην. Ριζωμένο σε μια ιδέα του σκηνοθέτη εμπνευσμένη από τον «Θάνατο του Ιβάν Ίλιτς» του Τολστόι και με ένα υποδειγματικό γράψιμο από δύο βασικούς σεναριογράφους του σκηνοθέτη, το «Ikiru» («Να Ζεις», σε ορθή μετάφραση) είναι ο απόλυτος «σύγχρονος» Κουροσάουα, ένα έργο-φάρος πάνω στη σημασία του να είσαι Άνθρωπος. Σιωπηλό μα συγκινησιακά κατάφορτο, έξοχα φωτογραφημένο και ανεπανάληπτα ερμηνευμένο από τον μεγάλο Τακάσι Σιμούρα, ιδού μια ταινία η οποία, ίσως απελπιστικά κόντρα στην εποχή μας, επιμένει να εστιάζει όχι μόνο στα σημαντικά ερωτήματα αλλά και στην απάντησή τους. Πυρηνικό, επαναστατικό σινεμά.

Νύχτες Πρεμιέρας 
BRANDO WITH A GLASS EYE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Antonis Tsonis
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24 19:00 CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Αθήνα, Ελλάδα. Ο Λουκάς καταφεύγει στην ένοπλη ληστεία για να χρηματοδοτήσει το όνειρό του να σπουδάσει την ερμηνευτική Μέθοδο στη Νέα Υόρκη. Η ληστεία πάει κατά διαόλου όμως όταν τραυματίζει τον Ηλία, έναν αθώο περαστικό. Αργότερα τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο για να τον «σωπάσει» για πάντα, αντ’ αυτού όμως γίνονται φίλοι. Μαζί περιηγούνται τις θολές γραμμές της φιλίας και της εξαπάτησης. Δύο απίθανοι φίλοι, βρίσκουν σκοπό ο ένας στην συντροφιά του άλλου. Ο Λουκάς εισάγει τον Ηλία στον κόσμο της Υποκριτικής, τραβώντας τον στα άκρα. Καθώς η οντισιόν πλησιάζει, ο Λουκάς βιώνει το βάρος των πράξεών του. Η επιδίωξή του γίνεται κινητήρια δύναμη, οδηγώντας τον να αντιμετωπίσει το παρελθόν του και περίπλοκα συναισθήματα που δεν πίστευε ποτέ πως θα αντιμετωπίσει. 

Αφιέρωμα This is England 
RADIO ON
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Christopher Petit
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 19:00, AΣΤΥ

Ένας DJ πηγαίνει με το αυτοκίνητό του από το Λονδίνο στο Μπρίστολ για να ερευνήσει τον μυστηριώδη θάνατο του αδερφού του. Με αυτή τη λιτή πρόφαση ενός road movie μυστηρίου, ο Πέτιτ σκηνοθετεί το μονοπάτι που ενώνει τα βρετανικά ‘70s με τα ‘80s, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη μουσική και ένα λεύκωμα από αλησμόνητες φιγούρες που διασταυρώνουν τις υπαρξιακές τους διαδρομές. Ένα μικρό αριστούργημα, το «Radio On» γίνεται κρίκος μεταξύ του Τζάρμους και του Βέντερς. Ένα οριακό φιλμ, όπως κανένα άλλο πριν ή μετά από αυτό, το οποίο μέσα από την ψυχογεωγραφία μιας αποπροσανατολισμένης γενιάς περιφερόμενης σε αναλογικά κύματα και αστικές λεωφόρους, γεφύρωσε την ηλεκτρονική art rock με το new wave, για να εγκαινιάσει την post-punk εικονογραφία στη μεγάλη οθόνη.   

Αφιέρωμα This is England 
ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ | MONA LISA
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Neil Jordan
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 19:00, ΔΑΝΑΟΣ 2

Αν οι Βρετανοί πρυτανεύουν σε κάτι στο σινεμά είναι η ικανότητά τους να μπολιάζουν με κοινωνικό ενδιαφέρον πλήθος κινηματογραφικών ειδών. Ο Νιλ Τζόρνταν, στη δεύτερη χρονολογικά ιστορική στιγμή του στα ‘80s, στήνει ένα γκανγκστερικό φιλμ λονδρέζικου υποκόσμου, με όχημα την ιστορία ενός μικροκακοποιού που αναλαμβάνει σωφέρ και σωματοφύλακας μιας πόρνης πολυτελείας για να μπλέξει σε μια ιστορία συμπλοκών και αναπάντητου έρωτα. Ο Τζόρνταν σολάρει σε στιλ και καταγραφή ενός γυαλιστερού και γλοιώδους νυχτερινού κόσμου, ο Μπομπ Χόσκινς μεγαλουργεί στο ρόλο που του χάρισε βραβείο στις Κάννες (και τη μοναδική του οσκαρική υποψηφιότητα), ο Μάικλ Κέιν πλάθει μια αξιομνημόνευτη φιγούρα κακού. Το αποτέλεσμα σφράγισε τη γενιά που το πρωτοείδε, ανέβασε τις μετοχές του εγγλέζικου σινεμά υπερατλαντικά και στέκει αγέρωχο μέχρι σήμερα ως υπόδειγμα νεονουάρ κοινωνικών αντανακλάσεων.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
Η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ | MY SUNSHINE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Hiroshi Okuyama
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 19:30, ΑΣΤΟΡ

Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η σχολική ζωή ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Η πρώτη χιονονιφάδα σημαίνει πως τα αγόρια σύντομα πρέπει να αλλάξουν το μπέιζμπολ για το χόκεϊ, όμως ο ντροπαλός Τακούγια ενδιαφέρεται περισσότερο για μια συμμαθήτριά του που αξιώνει καριέρα στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Μολονότι χάνει τα λόγια του κοντά της, ο προπονητής της επιμένει να τους βάλει να εξασκούνται μαζί. Είναι αδύνατο να περιγράψεις την πλοκή της ταινίας χωρίς να αποκαλύψεις την καταλυτική της ανατροπή. Αδύνατο επίσης να προϊδεάσουν οι λέξεις για το πόσο αισθαντική κι αβίαστα όμορφη είναι. Σε μια από τις πιο φωτογενείς συμμετοχές του φεστιβάλ, η άκρως διακριτική ματιά του σκηνοθέτη επενδύει στην ποίηση της καθημερινότητας και στη γοητευτική απλότητα των οπτικών συνθέσεων, δικαιώνοντας όσους τον περιγράφουν ως τον επόμενο Κόρε-εντα.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ | GOOD ONE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: India Donaldson
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 20:00, CINOBO OPERA 2

Η ωριμότητα δεν κερδίζεται με την ηλικία. Αυτό και αρκετά ακόμη μαθήματα από τον κόσμο των μεγάλων θα πάρει η 17χρονη Σαμ κατά τη διάρκεια ενός κάμπινγκ μαζί με δύο χωρισμένους μεσήλικους: τον πατέρα της και τον καλύτερο φίλο του. Κι ενώ το σαββατοκύριακο εναλλάσσεται μεταξύ χαλαρών εξομολογήσεων και πικρόχολων παραδοχών για δύο άντρες οι οποίοι συνειδητοποιούν το προσωπικό τους αδιέξοδο, για το κορίτσι ανοίγει απότομα και αποφασιστικά ο δρόμος προς την ενηλικίωση. Με την υπόκωφη δύναμη, τον ελεγειακό τόνο και την προσεκτική παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, το πανέμορφο και οξυδερκές αυτό ντεμπούτο συγκρίνεται, όχι άδικα, με αυτό της σπουδαίας Κέλι Ράιχαρντ. Ταυτόχρονα μας συστήνει στο πρόσωπο της 40χρονης Ίντια Ντόναλντσον μια ταλαντούχα νέα δημιουργό που οφείλουμε στο εξής να έχουμε σοβαρά υπόψη.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ | DYING
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Matthias Glasner
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 20:30, ΔΑΝΑΟΣ 1

Για πολλούς η ταινία που άξιζε τη Χρυσή Άρκτο στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, το τρίωρο οικογενειακό έπος του Ματίας Γκλάσνερ («Ελεύθερη Βούληση») βάζει υποψηφιότητα ως κάτοχος του ίσως πιο αντιεμπορικού τίτλου όλων των εποχών. Ωστόσο, δεν θα πιάσει κανείς τον εαυτό του να κοιτάζει το ρολόι του καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δεξιοτεχνικής τραγικωμωδίας. Χωρισμένο σε κεφάλαια, με βαρβάτο σενάριο που θυμίζει μια πιο ατίθαση εκδοχή των αξιοζήλευτων μπεργκμανικών ψυχοδραμάτων, καθώς και μια φοβερή ανδρική ερμηνεία από τον Λαρς Άιντινγκερ, κορυφαίο ηθοποιό του γερμανικού σινεμά αυτή τη στιγμή, το φιλμ είναι ένα rollercoaster διαθέσεων το οποίο δυναμιτίζουν ασταμάτητα οι συναισθηματικοί κλυδωνισμοί μιας χούφτας ηρώων αντιμέτωπων με την ιδέα του αναπόφευκτου τέλους. Αργυρή Άρκτος Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Αφιέρωμα This is England 
ΩΡΑΙΟ ΜΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ | MY BEAUTIFUL LAUNDRETTE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Stephen Frears
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 21:30, ΔΑΝΑΟΣ 2

Αντισυμβατικό love story ανάμεσα σε αριβίστα νεαρό Πακιστανό κι αλητήριο Λονδρέζο και καίριο πολιτικό σχόλιο για την εν βρασμώ θατσερική Αγγλία, το φιλμ-ορόσημο μάς σύστησε το ανεξερεύνητο τότε ταλέντο του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, την οξυδερκή πένα του Χανίφ Κιουρέισι κι έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του αγγλικού κινηματογράφου. Ούτε ξεκάθαρα πολιτική, ούτε στρατευμένη γκέι ιστορία αγάπης, το «Πλυντήριο» αναπαρέστησε έναν κόσμο εσωκλείοντας μια αυθεντική εικόνα της αγγλικής κοινωνίας του '80. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, η δημιουργία του Φρίαρς αναζωπύρωσε το παγκόσμιο κινηματογραφικό ενδιαφέρον για το βρετανικό σινεμά κοινωνικού ρεαλισμού και με τον ήσυχο τρόπο της έσπρωξε ένα βήμα πιο μπροστά μια queer κουλτούρα που μέχρι τότε τηλεγραφούσε ακόμη τα καρδιοχτύπια της από το περιθώριο.

Νύχτες Πρεμιέρας 
EMILIA PÉREZ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Jacques Audiard
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 22:00, ΑΣΤΥ
12/10/24, 22:00, ABANA

 Εξωφρενική, ριψοκίνδυνη, ηλεκτρισμένη, παθιασμένη, ευφορική: αυτές είναι μόνο μερικές λέξεις που χαρακτηρίζουν τη νέα δημιουργία του σπουδαίου Ζακ Οντιάρ, στην οποία μια δικηγόρος επιστρατεύεται από διαβόητο Μεξικανό βαρόνο των καρτέλ προκειμένου να οργανώσει κάτω από άκρα μυστικότητα τη φυλομετάβασή του και στη συνέχεια να την βοηθήσει να αποσυρθεί από τον υπόκοσμο. Ένα φιλμ που παντρεύει θαρραλέα το μιούζικαλ, το βίαιο γκανγκστερικό θρίλερ, το ακραίο μελόδραμα, το ιλιγγιώδες ρομάντζο, την αλμοδοβαρική υπερβολή και ένα γυναικείο καστ-δυναμίτη (που σύσσωμο απέσπασε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Καννών), για να αφηγηθεί μια ιστορία για τη δύναμη να αφήνεις πίσω σου το παρελθόν και να ξαναγεννιέσαι από τις στάχτες σου. Ένα είναι σίγουρο: Η «Emilia Perez» δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο έχετε δει.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΤΑΤΑΜΙ | TATAMI
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Guy Nattiv, Zahra Amir Ebrahimi
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 22:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Μια νεαρή Ιρανή που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο, έρχεται αντιμέτωπη με απειλές κυβερνητικών που απαιτούν την απόσυρσή της από τους αγώνες. Ο λόγος είναι πως στο δρόμο για τον τελικό είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει μια Ισραηλινή αθλήτρια, πράγμα απαγορευμένο από το καθεστώς. Ο αρχικός δισταγμός της μετατρέπει το όνειρο για το χρυσό μετάλλιο σε κλειστοφοβικό εφιάλτη. Με μια στιβαρή σκηνοθετική ματιά που το κατατάσσει κάπου ανάμεσα σε «Οργισμένο Είδωλο» και αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ, το «Tatami» αποτελεί ένα από τα κινηματογραφικά γεγονότα της περσινής χρονιάς, ως αποτέλεσμα της μυστικής συνεργασίας ενός Ισραηλινού και μια Ιρανής που υπογράφουν από κοινού μια ταινία-διαμαρτυρία, ακριβώς τη στιγμή που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
VERMIGLIO
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Maura Delpero
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/24, 22:00, ΑΣΤΟΡ

Σε ένα ορεινό χωριό της βόρειας Ιταλίας, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ζει μια πολυμελής οικογένεια: Ο αυστηρός πατέρας και δάσκαλος, η μάνα που μοιράζει ακριβοδίκαια την αγκαλιά της σε όλα τα παιδιά, τα αγόρια και κορίτσια που μεταφράζουν το σύμπαν των μεγάλων το καθένα με τον δικό του τρόπο, η ενήλικη κόρη που ερωτεύεται έναν λιποτάκτη. Γύρω τους, οι εποχές αλλάζουν και αφήνουν τα πανέμορφα αποτυπώματά τους στη φύση, οι κάτοικοι του χωριού έχουν τις δικές τους συνήθειες και τελετουργίες και οι ζωές των απλών ανθρώπων αντιμετωπίζουν στωικά όσα τους επιφυλάσσει η τύχη. Ένας ολόκληρος χαμένος κόσμος αναβιώνει στο εξαίσιο φιλμ της Μάουρα Ντελπέρο, έναν περήφανο κινηματογραφικό απόγονο του ιταλικού νεορεαλισμού που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Μετά τα Μεσάνυχτα 
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ | IT DOESN’T GET ANY BETTER THAN THIS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Rachel Kempf, Nick Toti
Αγοράστε εισιτήρια online 12/10/2024, 22:00, ΟΠΕΡΑ 2

Ένα ζευγάρι που αρέσκεται να γυρίζει αυτοσχέδιες ταινίες τρόμου αγοράζει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο σε επαρχιακή κωμόπολη των ΗΠΑ με σκοπό να το χρησιμοποιήσει ως σκηνικό για την επόμενη ταινία του. Αν και αρχικά ενθουσιάζονται με όσα ανεξήγητα τούς προσφέρει το νέο σπίτι, μια μέρα θα ανακαλύψουν κάτι που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό των πρόσφατων ταινιών τρόμου τείνει να ξεπεράσει την ταμπέλα του νέου «Blair Witch Project» και έχει καπαρώσει πανάξια μια θέση στα καλύτερα found footage φιλμ που έγιναν ποτέ. Στοιχειωτικό, έντονο και ακριβοθώρητο (οι δημιουργοί έχουν απαγορεύσει την προβολή του εκτός κινηματογραφικής αίθουσας), η «όνομα και πράμα» ταινία αποτελεί μια αποστομωτική επίδειξη micro-budget αποτελεσματικότητας και σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ που παίζει στα δάχτυλα τους κανόνες του είδους.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social mediaFacebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTiktokTwitter.

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 13 ΟκτωβρίουΟ Σον Μπέικερ δεν χρησιμοποίησε συντονιστή οικειότητας στις ερωτικές σκηνές της «Αnora»