30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου

Ένα ήδη κλασικό ντοκιμαντέρ για τους Μάικλ Πάουελ και Έμερικ Πρεσμπέργκερ, μια από τις σημαντικότερες στιγμές του σύγχρονου πολιτικού σινεμά και οι νέες ταινίες των Καρίμ Αϊνούζ και Άντρεα Άρνολντ αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Κυριακής 13 Οκτωβρίου του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2-14/10).

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Κυριακής 13 Οκτωβρίου

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από 2-14 Οκτωβρίου.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ I’
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/2024, 17:00, ΑΣΤΟΡ
Διάρκεια: 74'

Ο Μπόρις & 'γω / Boris & I
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 16’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Χάρης Ραφτογιάννης / Haris Raftogiannis

Δυο εργαζόμενοι στον μεγάλο αυτοκινητόδρομο, αναρωτιούνται για τον ουρανό & την θάλασσα, τα πουλιά & τα ψάρια.

Σπίτι / Spiti
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 25’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Σοφία Σφυρή / Sofia Sfyri

Η Άλεξ αντιμετωπίζει μια διπλή απώλεια - τον θάνατο του πατέρα της και την επικείμενη πώληση του σπιτιού τους, που έχτισε εκείνος. Το τελευταίο καλοκαίρι της εκεί, αναπτύσσει μια ιδιόμορφη σχέση με το σπίτι και ερωτεύεται ένα κορίτσι. Την ιστορία αφηγούνται παράλληλα τα αληθινά πρόσωπα που έχουν ζήσει στο σπίτι.

Μωβ / Mauve
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 17’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Τζω Καπράλου / Jo Capralou

Δυο φυτά στην ίδια γλάστρα ασφυκτιούν, οι ρίζες τους έχουν μπλεχτεί. Μέσα σε ένα σπίτι - ζούγκλα ένα ζευγάρι κοριτσιών ετοιμάζεται για ταξίδι. Είναι η Ίρις και η Δανάη. Όπως τα φυτά χρειάζονται περισσότερο χώρο για να ανθίσουν, έτσι και για αυτές είναι η στιγμή της μεταφύτευσης.

Στρώνουν τον Παράδεισο / Pave Paradise
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 16’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Αλκαίος Σπύρου / Alcaeus Spyrou

Αθήνα. Το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώνει την ανακατασκευή της Ομόνοιας: μιας υποβαθμισμένης πλατείας στην καρδιά της πρωτεύουσας. Καταγράφοντας με μια φορητή κάμερα, ο σκηνοθέτης ακολουθεί τρεις κατοίκους της περιοχής που απειλείται από τη σκιά της ανάπλασης.

Αφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα 
Ο ΗΛΙΘΙΟΣ | THE IDIOT
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Akira Kurosawa
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 17:00, ΑΣΤΥ

O Κουροσάουα δεν έκρυψε ποτέ την λατρεία του στον (ενίοτε συναφή του) Ντοστογιέφσκι. Το αυτό έμελλε να τεκμηριωθεί στον «Ηλίθιο», ένα από τα εξέχοντα «άρρωστα αριστουργήματα» (για να θυμηθούμε τον Τριφό) του σινεμά. Η ταινία σφαγιάστηκε από το στούντιο στην αρχική της εκδοχή των σχεδόν 4μισι ωρών, απέμεινε αρχικά 100 (!) λεπτά και πλέον διασώζεται μόνο το cut που σας παρουσιάζουμε. Στο ενδελεχές μάτι οι επεμβάσεις στο μοντάζ είναι ορατές, όχι όμως λιγότερο από ένα συγκλονιστικά εκτελεσμένο άσμα κινηματογράφου που μελετά την ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, την πονά όσο ελάχιστες δημιουργίες και την επεκτείνει στο βασανιστικό της άπειρο. Εδώ είναι ο άλλος, ο βλοσυρός «δύσκολος» Κουροσάουα, ο auteur της αυστηρότητας των κάδρων, ο μαέστρος στην ισορροπία του μελοδράματος με την τραγωδία, ο αμετακίνητος πιστός της εκκλησιάς των ανθρώπων.

Νύχτες Πρεμιέρας 
MADE IN ENGLAND: THE FILMS OF POWELL AND PRESSBURGER
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: David Hinton
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 17:30, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενθουσιώδες από τον Μάρτιν Σκορσέζε ενώ μιλά για το σινεμά που αγαπά. Και δεν υπάρχει σινεμά που να αγαπά περισσότερο από αυτό των Πάουελ και Πρέσμπεργκερ! Με συνεντεύξεις φίλων και συνεργατών τους, χορταστικά αποσπάσματα από τη φιλμογραφία τους και σπάνιο αρχειακό υλικό, ο Σκορσέζε αποτίνει έναν λατρευτικό φόρο τιμής στο έργο των σκηνοθετών που χάρισαν στο βρετανικό σινεμά αριστουργήματα όπως ο «Μαύρος Νάρκισσος», «Τα Κόκκινα Παπούτσια» και το «Ζήτημα Ζωής και Θανάτου». Παράλληλα, ιχνηλατεί τη βαθιά επιρροή που άσκησαν οι ταινίες τους στη δική του δουλειά και ανακαλεί το χρονικό της προσωπικής του γνωριμίας με τον Πάουελ, σημαδεύοντας με το αυθεντικό του πάθος ένα ντοκιμαντέρ όπου η σινεφιλία έχει τον πρώτο (και τελευταίο) λόγο.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΜΙΓΙΑΖΑΚΙ, ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ | MIYAZAKI, SPIRIT OF NATURE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Léo Favier
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 17:30, ΔΑΝΑΟΣ 1

Ένα κομψό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Χαγιάο Μιγιαζάκι, ενός δημιουργού που αναδύθηκε μέσα από τις τρικυμίες του 20ού αιώνα για να φτάσει στην απόλυτη αναγνώριση. Παράλληλα με το σπάνιο προσωπικό αρχειακό υλικό και τις συνεντεύξεις συνεργατών κι επιφανών θαυμαστών, το ντοκιμαντέρ αξιοποιεί πλούσια αποσπάσματα από τις ταινίες του για να αναδείξει τις ευθείες γραμμές ανάμεσα σε αυτές και το «πνεύμα της φύσης» που διέπει τη φιλμογραφία του. Όσα δηλαδή μας περιβάλλουν και ορίζουν σύμφωνα με τον ίδιο την ανθρώπινη κατάσταση. Μια διαδρομή από το σκοτάδι στο φως για έναν δημιουργό που εμπνέεται από την μεταξύ τους ένταση. Ένα αποκαλυπτικό πορτραίτο για έναν μοναδικό καλλιτέχνη που ανακάλυψε το ελιξίριο της αιώνιας νιότης μεταμορφώνοντας τα όνειρά του σε κινούμενα σχέδια.

Αφιέρωμα This is England 
BABYLON
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Franco Rosso
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 19:00, ΔΑΝΑΟΣ 2

Βασισμένο εν μέρει σε πραγματικά γεγονότα, το «Babylon» εξερευνά μέσα από την ιστορία ενός νεαρού DJ την υποκουλτούρα των soundsystems, σε αιχμηρή αντίθεση με την γκρίζα αυγή της θατσερικής Αγγλίας. O Ρόσο είχε στο μυαλό του μια αυθεντική καταγραφή, γι' αυτό δεν αρκέστηκε σε μια κινηματογραφική προσομοίωση, αλλά κατέβηκε στις εξαθλιωμένες κι επικίνδυνες γειτονιές του νότιου Λονδίνου. Κάπως έτσι, προέκυψε ένα ανυπολόγιστα επιδραστικό φιλμ, απαραίτητο για να συμπληρωθεί το κοινωνικό παζλ των βρετανικών ‘80s, φιτιλιασμένο από το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη κόντρα στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Μια έκρυθμη μουσική ταινία που για πάνω από 30 χρόνια έμεινε απαγορευμένη στις ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε πως η προβολή της αρκούσε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά κάθε συντηρητικής κοινωνίας.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ARMAND
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Halfdan Ullmann Tøndel
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 19:00, CINOBO OPERA 2

Όταν ο εξάχρονος Αρμάντ κατηγορείται για (απροσδιόριστη) επιθετική κι ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε έναν συμμαθητή του, οι γονείς των παιδιών και το προσωπικό του σχολείου συναντιούνται προκειμένου να βρουν συμβιβαστική λύση. Ενώ, όμως, ο καθωσπρεπισμός παραχωρεί σταδιακά τη θέση του σε δηλητηριώδεις αντιπαραθέσεις, οι ενήλικοι αποδεικνύονται ανίκανοι να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις τους. Οδηγούνται έτσι σε μια ηφαιστειώδη έκρηξη που ο ταλαντούχος Ούλμαν Τόντελ αποδομεί αφαιρετικά, με μια –κυριολεκτικά– χορογραφημένη κορύφωση. Καλύπτοντας ευρηματικά την απόσταση ανάμεσα «Στο Γραφείο των Καθηγητών» και τον πολανσκικό «Θεό της Σφαγής», η ταινία απέσπασε τη Χρυσή Κάμερα για καλύτερο σκηνοθετικό ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Καννών, ενώ στο ρόλο της επίμαχης μητέρας, η Ρενάτε Ρέινσβε εκπληρώνει θριαμβευτικά τις υποσχέσεις που έδωσε στον «Χειρότερο Άνθρωπο του Κόσμου».

Νύχτες Πρεμιέρας 
Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ | THE GOOD TEACHER
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Teddy Lussi-Modeste
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 19:30, ΔΑΝΑΟΣ 1

Όταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός καθηγητής λογοτεχνίας έρχεται αντιμέτωπος με την καταγγελία μιας έφηβης μαθήτριάς του για απρεπή συμπεριφορά, καλείται ξαφνικά να παλέψει για να προστατεύσει το δίκιο, το όνομα, τη θέση στο σχολείο και τη μακροχρόνια γκέι σχέση του, την οποία κανείς δεν γνωρίζει. Όπως συνέβη πέρσι με το θαυμάσιο «Στο Γραφείο Καθηγητών», έτσι και τώρα η βασισμένη σε αληθινά συμβάντα ταινία χρησιμοποιεί το περιστατικό ενός άδικα κατηγορούμενου ανθρώπου προκειμένου να συντάξει ένα καίριο και θυμωμένο σχόλιο για την κουλτούρα της ακύρωσης και τις κρυμμένες παγίδες των δημοκρατικών θεσμών και κοινωνιών. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Φρανσουά Σιβίλ αποδεικνύει ότι εκτός από πιο περιζήτητος ζεν πρεμιέ του γαλλικού σινεμά αυτή τη στιγμή είναι και ένας εξαιρετικός ηθοποιός. 

Διεθνές Διαγωνιστικό 
VERMIGLIO
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Maura Delpero
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 19:30, ΑΣΤΟΡ

Σε ένα ορεινό χωριό της βόρειας Ιταλίας, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ζει μια πολυμελής οικογένεια: Ο αυστηρός πατέρας και δάσκαλος, η μάνα που μοιράζει ακριβοδίκαια την αγκαλιά της σε όλα τα παιδιά, τα αγόρια και κορίτσια που μεταφράζουν το σύμπαν των μεγάλων το καθένα με τον δικό του τρόπο, η ενήλικη κόρη που ερωτεύεται έναν λιποτάκτη. Γύρω τους, οι εποχές αλλάζουν και αφήνουν τα πανέμορφα αποτυπώματά τους στη φύση, οι κάτοικοι του χωριού έχουν τις δικές τους συνήθειες και τελετουργίες και οι ζωές των απλών ανθρώπων αντιμετωπίζουν στωικά όσα τους επιφυλάσσει η τύχη. Ένας ολόκληρος χαμένος κόσμος αναβιώνει στο εξαίσιο φιλμ της Μάουρα Ντελπέρο, έναν περήφανο κινηματογραφικό απόγονο του ιταλικού νεορεαλισμού που κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Ειδικές Προβολές 
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ | I KNOW WHERE I’M GOING!
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Michael Powell, Emeric Pressburger
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 20:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Από τις ωραιότερες δημιουργίες στα χρονικά, αγαπημένη ταινία πολλών επώνυμων θαυμαστών, το μαγευτικό αυτό φιλμ έχει ηρωίδα την Τζόαν, η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον ξέφρενο εργένικο βίο της και να κατευθυνθεί στις σκοτσέζικες ακτές προκειμένου να συναντήσει τον μέλλοντα σύζυγό της. Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, όμως, την αναγκάζει να βρει προσωρινό καταφύγιο σε ένα παράκτιο και ανεμοδαρμένο χωριουδάκι, το οποίο θα γίνει ο καταλύτης που θα την απελευθερώσει από το σύμπαν της λογικής περνώντας την στην αχαρτογράφητη χώρα των ενστίκτων και της καρδιάς. Δίνοντας μεγαλειώδεις, σχεδόν υπερφυσικές διαστάσεις στην ταινία, οι σκηνοθέτες παίρνουν τον πηλό μιας ρομαντικής ιστορίας και τον μεταπλάθουν σε μυστικιστικό παραμύθι το οποίο παρασέρνει ο άνεμος, νοτίζουν τα κύματα και δονεί η αιώνια πίστη στη δύναμη της αγάπης.

Νύχτες Πρεμιέρας 
Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΣΥΚΙΑΣ | THE SEED OF THE SACRED FIG
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mohammad Rasoulof
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 20:15, ΑΣΤΥ

Αυτοεξόριστος στην Ευρώπη πια, ο Ρασούλοφ άφησε το Ιράν με μια παραβολή που προέκυψε απ' τα σπλάχνα της σύγχρονης κοινωνικής αναταραχής. Γι' αυτό και το δράμα μιας τετραμελούς οικογένειας ιδεολογικά χωρισμένης στα δύο δεν αργεί να μετατραπεί σε θρίλερ αγωνίας. Μέσα από την καταγεγραμμένη πραγματικότητα που παρεισφρέει στη δράση, διαφαίνεται διαυγέστατη μια ταινία είδους, με τον Ρασούλοφ να χτίζει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, χειριζόμενος μαεστρικά κάθε κινηματογραφικό τέχνασμα. «Ο Σπόρος της Ιερής Συκιάς» απέχει έτη φωτός από τη συνήθη διακριτική αλληγορία. Είναι μια μετωπική επίθεση σε ένα πνιγηρό καθεστώς που σκοτώνει τα παιδιά του. Είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές του πολιτικού σινεμά στον 21ο αιώνα. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών και επίσημη υποβολή της Γερμανίας στην κούρσα των ξενόγλωσσων Όσκαρ.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΑΧΥΑ | THE RYE HORN
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jaione Camborda
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 21:00, ΔΑΝΑΟΣ 2

Σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλικίας στα χρόνια του Φράνκο, η Μαρία εργάζεται σαν μαία, βοηθώντας τις γυναίκες της περιοχής τόσο στη γέννα όσο και κατά τη διάρκεια της κύησης. Ύστερα από ένα τραγικό γεγονός, βρίσκεται ύποπτη για τον αιφνίδιο θάνατο μιας νεαρής κοπέλας. Η Μαρία θα αναγκαστεί να φύγει κυνηγημένη, σε μια οδύσσεια που θα την οδηγήσει πέρα από τα σύνορα της χώρας, σε ένα ταξίδι με ευκρινή προσανατολισμό την γυναικεία φύση. Το γυναικείο κορμί γίνεται πεδίο μάχης σε ένα φιλμ πραγματικό ποίημα, που χάρισε στη δημιουργό του την κορυφαία διάκριση στο περσινό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Νύχτες Πρεμιέρας 
MOTEL DESTINO
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Karim Aïnouz
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 21:30 ΔΑΝΑΟΣ 1

Κυνηγημένος έπειτα από μια αποτυχημένη ενέδρα, ένας νεαρός γκάνγκστερ βρίσκει καταφύγιο στο «Motel Destino», ένα παράκτιο ξενοδοχείο ημιδιαμονής, οι ιδιοκτήτες του οποίου φροντίζουν να παρέχουν όλα τα απαραίτητα για τις ηδονικές συνευρέσεις των πελατών του. Γίνεται υπάλληλός τους και σύντομα θα βρεθεί παγιδευμένος σε ένα σεξουαλικά φορτισμένο τρίγωνο που δεν αργεί να εκτροχιαστεί. O Καρίμ Αϊνούζ («Η Αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο») επιστρέφει στην αισθησιακή του μεταφυσική με ένα «τροπικό» neon-νουάρ, πολύχρωμο, ψυχεδελικό και ποτισμένο από την κάψα και τον ιδρώτα. Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος δημιουργός βρίσκει το κοινό πεδίο ανάμεσα στην «Έξαψη» και το «Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δύο Φορές», χαρίζοντας στο τελευταίο την πλέον ερωτική και επικίνδυνη εκδοχή του.

Αφιέρωμα This is England 
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ | WITHNAIL AND I
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bruce Robinson
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 21:30, CINOBO ΟΠΕΡΑ 2

Δύο άνεργοι και πάμφτωχοι ηθοποιοί ακροβατούν στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το ξέφρενα κωμικό και το σπαρακτικά τραγικό. Ως έκπτωτοι δανδήδες ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σ' ένα παγωμένο λονδρέζικο διαμέρισμα που θυμίζει χωματερή, αλλά δεν βρίσκουν παρηγοριά ούτε στις απεγνωσμένες αλκοολικές αποδράσεις τους ούτε στη λυτρωτική ανία της επαρχίας στην οποία καταφεύγουν για μια περιπετειώδη εκδρομή. Αντλώντας από τη ζωή του, ο Ρόμπινσον σκαρφίστηκε ίσως τους πιο καλογραμμένους διαλόγους (κι ένα μοναδικό φινάλε) στην ιστορία του βρετανικού σινεμά γι' αυτούς τους δυο συναρπαστικούς χαρακτήρες που βρίσκονται στο χείλος της ανυπαρξίας, διαρκώς μεθυσμένοι και μαστουρωμένοι. Ο Ρίτσαρντ Γκραντ σκορπίζει τη μια σαρδόνια ατάκα μετά την άλλη και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αυτή η αλησμόνητη ταινία αποτελεί το απόλυτο cult δημιούργημα της μοντέρνας βρετανικής οθόνης.

Νύχτες Πρεμιέρας 
BIRD
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Andrea Arnold
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 22:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Η 12χρονη Μπέιλι πασχίζει να επιβιώσει στο ναρκοπέδιο της δυσλειτουργικής της οικογένειας, διχασμένη ανάμεσα σε έναν ανώριμο πατέρα που ετοιμάζεται να παντρευτεί τη νέα του φιλενάδα και μια μητέρα που ζει υπό τις μόνιμες απειλές ενός κακοποιητικού συντρόφου. Αντιμέτωπη με μια δύσκολη εφηβεία, θα βρει ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο ενός μυστηριώδους ξένου. Η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Άντρεα Άρνολντ («Fish Tank», «American Honey») είναι όλα όσα θα περίμενε κανείς, κι ακόμα περισσότερα: μια ιστορία ενηλικίωσης όπου η σκληρή πραγματικότητα του βρετανικού περιθωρίου συναντά τον μαγικό ρεαλισμό και τον κόσμο του παραμυθιού. Εξαιρετικό σάουντρακ, queer ευαισθησία και τρεις σαρωτικές ερμηνείες από την πρωτοεμφανιζόμενη Νικίγια Άνταμς, τον Μπάρι Κιόγκαν και τον Φραντς Ρογκόφσκι απογειώνουν ένα φιλμ ελπιδοφόρο μα και ριψοκίνδυνο σαν χαμηλή πτήση πάνω από κοφτερά βράχια.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΑΧΟΡΤΑΓΗ ΝΥΧΤΑ | EAT THE NIGHT
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Caroline Poggi, Jonathan Vinel
Αγοράστε εισιτήρια online 13/10/24, 22:00, ΑΣΤΟΡ

Ο Πάμπλο και η Απολίν είναι δύο αδέλφια με σπάνιο συναισθηματικό δέσιμο - ακόμα κι από μακριά επικοινωνούν μέσα από τον κόσμο του διαδικτυακού παιχνιδιού Darknoon. Όταν όμως ο Πάμπλο ερωτεύεται τον Νάιτ, και μπλέκουν σε μια επικίνδυνη διαμάχη μεταξύ συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, οι εύθραυστες ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις χαρακτήρες ανατρέπονται. Στη δεύτερη ταινία τους, οι Καρολίν Ποτζί και Τζόναθαν Βινέλ αναζωογονούν θεαματικά την ιστορία ενηλικίωσης και το queer ρομάντσο, κατασκευάζοντας εκ του μηδενός έναν ολάκερο θαυμαστό νέο κόσμο. Μέσα από το επικό σύμπαν ενός διαδραστικού παιχνιδιού, αντίδοτο στη μοναξιά και την πεζή καθημερινότητα, αυτή η ερωτικά φορτισμένη «Αχόρταγη Νύχτα» αντικατοπτρίζει μοναδικά μια ψηφιακή πραγματικότητα στα όρια της επιστημονικής φαντασίας – διαφυγή και παγίδα μαζί για μια ολόκληρη γενιά.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social mediaFacebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTiktokTwitter

«Σιωπηλός» Βιλνέβ: Ο δημιουργός του «Dune» πιστεύει ότι ο διάλογος είναι για το θέατρο και την ΤV30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου