30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου

Η καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ Βενετίας, μια από τις ωραιότερες δημιουργίες στην ιστορία του αγγλικού σινεμά, ένα καθηλωτικό θρίλερ από τον Ακίρα Κουροσάουα και οι πολυαναμενόμενες επιστροφές των Βάλτερ Σάλες και Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ αποτελούν μερικά από τα highlights του προγράμματος της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (2-14/10).

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου

Το 30ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται από  2 - 14 Οκτωβρίου 2024.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤ’
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/2024, 17:00, ΑΣΤΟΡ
Διάρκεια: 83'

Σημειώσεις από ένα Θαλάσσιο Ταξίδι / Notes from a Sea Voyage
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 12’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Αργύρης Γερμανίδης / Argyris Germanidis

Αναζητείστε ένα υπερυψωμένο σημείο με θέα στη θάλασσα. Ακολουθείστε την κίνηση των θαλάσσιων ρευμάτων. Φανταστείτε ένα πλοίο.

Echoes
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 7’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Ροβινσώνας Δρόσος / Robinson Drossos

Το Echoes είναι μια περιπέτεια στα έγκατα ενός ταραγμένου κόσμου. Με οδηγό μια μακρινή μελωδία που αντηχεί, ακολουθούμε έναν χαρακτήρα που περιπλανιέται στα σκοτεινά βάθη της γης.

The Eggregores' Theory
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 16’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Ανδρέας Γατόπουλος / Andrea Gatopoulos

Δεν θυμάται πολλά από εκείνη την εποχή. Τα πράγματα έχουν ξεθωριάσει, όπως το χρώμα ενός πίνακα μετά από υπερβολική έκθεση φωτός. Το μόνο που τον ενοχλεί είναι αυτή η μουσική. Δεν σταματά ποτέ. Αυτό που ξέρει σίγουρα είναι ότι δεν μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του.

G3N3SIS
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 9’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Αντώνης Ντούσιας / Antonis Doussias

Η G3N3SIS είναι ένα πειραματικό animation με υποβοήθηση Τεχνητής Νοημοσύνης, που παρουσιάζει μια εναλλακτική μυθολογία με επίκεντρο τη γυναίκα . Αφηγείται την ήττα της πατριαρχίας και τη δημιουργία του νέου κόσμου.

In Anticipation
ΔΙΑΡΚΕΙΑ / DURATION: 39’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / DIRECTOR: Αυρήλιος Καρακώστας / Avrilios Karakostas

Η ησυχία του άδειου γυάλινου κτηρίου διαταράσσεται από νυχτερινούς επισκέπτες. Μία απόκοσμη φωνή διασχίζει τους διαδρόμους. Ένα σώμα τινάζεται βίαια. Μεταλλικοί ήχοι αντηχούν στα μεγάλα παράθυρα. Καθώς το κτήριο ξυπνά, οι επισκέπτες  παρασύρονται όλο και βαθύτερα στους ανοίκειους χώρους του.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΑΠΡΙΛΗΣ | APRIL
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Déa Kulumbegashvili

Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 19:00, ΔΑΝΑΟΣ 1

Υπάρχει περιθώριο για μεγάλες ανακαλύψεις στο σινεμά; Από τις καλύτερες ταινίες του 2024, το «April» είναι η ιστορία μιας μαιευτήρα σε επαρχιακό νοσοκομείο, η δουλειά της οποίας απειλείται όταν οι γονείς ενός βρέφους που πεθαίνει στη γέννα την κατηγορούν για αμέλεια. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, ωστόσο, και υπάρχει κίνδυνος να ανακαλύψουν, είναι πως η Νίνα πραγματοποιεί παράνομες εκτρώσεις σε φτωχικά χωριά, όπου οι γυναίκες αντιμετωπίζονται εξακολουθητικά ως υποχείρια, πραγματοποιώντας έτσι ένα είδος ατομικής εξέγερσης σε πείσμα κάθε επαγγελματικής δεοντολογίας. Αξέχαστος συνδυασμός δράματος και εφιάλτη, επίδειξη μεγάλης σκηνοθετικής δύναμης, το «April» παίρνει τις διαστάσεις ενός υπαρξιακού θρίλερ στο οποίο η γέννηση, ο θάνατος, η ομορφιά και η κτηνωδία γίνονται οι ιστορίες που κουβαλούν πάνω και μέσα τους τα ανθρώπινα σώματα. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Αφιέρωμα This is England 
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ | WITHNAIL AND I

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bruce Robinson
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 19:00, ΑΣΤΥ

Δύο άνεργοι και πάμφτωχοι ηθοποιοί ακροβατούν στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το ξέφρενα κωμικό και το σπαρακτικά τραγικό. Ως έκπτωτοι δανδήδες ζουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σ' ένα παγωμένο λονδρέζικο διαμέρισμα που θυμίζει χωματερή, αλλά δεν βρίσκουν παρηγοριά ούτε στις απεγνωσμένες αλκοολικές αποδράσεις τους ούτε στη λυτρωτική ανία της επαρχίας στην οποία καταφεύγουν για μια περιπετειώδη εκδρομή. Αντλώντας από τη ζωή του, ο Ρόμπινσον σκαρφίστηκε ίσως τους πιο καλογραμμένους διαλόγους (κι ένα μοναδικό φινάλε) στην ιστορία του βρετανικού σινεμά γι' αυτούς τους δυο συναρπαστικούς χαρακτήρες που βρίσκονται στο χείλος της ανυπαρξίας, διαρκώς μεθυσμένοι και μαστουρωμένοι. Ο Ρίτσαρντ Γκραντ σκορπίζει τη μια σαρδόνια ατάκα μετά την άλλη και αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αυτή η αλησμόνητη ταινία αποτελεί το απόλυτο cult δημιούργημα της μοντέρνας βρετανικής οθόνης.

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΘΑ Σ’ΑΓΑΠΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ | I LOVE YOU FOREVER

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Cazzie David, Elisa Kalani
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 19:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Πάνω που είχε πάρει απόφαση να μην πιστεύει πλέον στους πρίγκιπες των παραμυθιών και στους τέλειους έρωτες, η νεαρή Μακένζι συναντά στο δρόμο της τον αφοπλιστικά γοητευτικό και σέξι Φιν, ο οποίος της κλέβει εξαρχής την καρδιά. Το μεταξύ τους φλερτ γίνεται σύντομα ειδύλλιο, μήπως όμως πίσω από το φωτογενές χαμόγελο, την παλιομοδίτικη ιπποσύνη και τις διαρκείς επιθέσεις ρομαντισμού του Φιν κρύβεται μια τοξική πτυχή του που δεν θα αργήσει να φανερώσει το μοχθηρό πρόσωπό της; Ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ παιχνιδιάρικης κομεντί και ψυχολογικού θρίλερ, το σπιρτόζικο αυτό ντεμπούτο συλλαμβάνει πολύ έξυπνα τα άγχη και τις ανασφάλειες της σημερινής (αντι)ρομαντικής εποχής, δίνοντας ταυτόχρονα μια αποστομωτική απάντηση στη γνωστή παροιμία «πρόσεχε τι εύχεσαι».

Μουσική & Φιλμ 
DEVO
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Chris Smith

Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 19:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 2

Ένα από τα πιο αναρχικά και πρωτοποριακά συγκροτήματα του αμερικανικού new wave - από τα αγαπημένα του Ντέιβιντ Μπόουι και αρκετών άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών - αποκτά το ντοκιμαντέρ που του αξίζει. Καταιγιστικά σκηνοθετημένο, με πλήθος αρχειακού υλικού και απολαυστικές συνεντεύξεις από τα μέλη του γκρουπ, αυτό το ξέφρενο χρονικό ακολουθεί τη μετεωρική πορεία των Devo σε μια καθοριστική για την Αμερική περίοδο. Ξεκινά από τον πολιτικοκοινωνικό αναβρασμό του '70, μέσα από τον οποίο ξεπήδησε ιδεολογικά και μουσικά η μπάντα, περνά από τη σύγκρουση με τη νεοσυντηρητική και πλήρως εμπορευματοποιημένη δεκαετία του '80 και φτάνει μέχρι σήμερα, μεταφράζοντας την πολιτιστική κληρονομιά του συγκροτήματος σε ένα ασταμάτητα ψυχαγωγικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
FLOW
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Gints Zilbalodis

Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 19:30, ΔΑΝΑΟΣ 2

Αν υπήρχε αμφιβολία πως μια ταινία χωρίς λόγια –χωρίς καν ανθρώπινους πρωταγωνιστές– θα μπορούσε να είναι τόσο συναρπαστική και αβίαστα συγκινητική, το «Flow» τη διαλύει οριστικά. Το φιλμ του Ζιλμπαλόντις χτίζει έναν κόσμο στο χείλος της καταστροφής, όταν ένας ανεξήγητος κατακλυσμός παρασύρει σχεδόν τα πάντα. Χάνοντας το καταφύγιό της, μια μοναχική μαύρη γάτα πασχίζει να μείνει στην επιφάνεια και να επιβιώσει σε μια νέα πραγματικότητα, πλημμυρισμένη από ορμητικά νερά, θανάσιμους κινδύνους αλλά και απρόσμενους συμμάχους. Με μόνιμη αίσθηση δέους και πλάνα που ξεχειλίζουν ομορφιά, το καλύτερο animation της χρονιάς είναι ένα μαγευτικό παραμύθι για τη δύναμη αυτο-επούλωσης της φύσης και την ικανότητά της να μετατρέπει το τέλος του κόσμου σε μια νέα αρχή. Επίσημη υποβολή της Λετονίας στην κούρσα του Διεθνούς Όσκαρ.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ | SUJO
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Astrid Rondero, Fernanda Valadez

Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 19:30, ΑΣΤΟΡ

Μετά τη δολοφονία του πατέρα του, ο τετράχρονος γιος ενός εκτελεστή αναγκάζεται να φυγαδευθεί στην εξοχή προκειμένου να γλιτώσει από τον τιμωρητικό κλοιό των καρτέλ. Καθώς το παρελθόν επανέρχεται καρμικά, η ταινία ακολουθεί τον Sujo στην εφηβεία και την ενήλικη ζωή του, ενώ καλείται να επιλέξει αν θα αποδεχθεί την αιματηρή κληρονομιά της οικογένειάς του ή θα χαράξει εκ νέου το πεπρωμένο του, σπάζοντας τον κύκλο της βίας. Μια αιφνίδια οπτική σε μια γνώριμη θεματική, που αντιμετωπίζει την καταραμένη γενιά του Μεξικού με αισιοδοξία και άκρατο λυρισμό. Μοιρασμένο μεταξύ ταινίας ενηλικίωσης και θρίλερ, το «Sujo» θυμίζει ταυτόχρονα saga και αρχαία τραγωδία, φιλτραρισμένη στην ποιητική ματιά δύο εκ των σημαντικότερων νέων φωνών του σύγχρονου λατινοαμερικάνικου κινηματογράφου. Βραβείο καλύτερης διεθνούς ταινίας στο Σάντανς.

Ειδικές Προβολές 
ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΧΕΣ | WINNING BATTLES

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Olivier Jobard, Julien Pebrel, Olivier Laban-Mattei
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 09/10/24, 20:00, AUDITORIUM ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συγκέντρωση για ένα οικογενειακό γεύμα. Φυτεύουμε σπόρους για μια βιώσιμη ζωή. Δεμένοι πάνω από τη σόμπα με αγαπημένα πρόσωπα. Αυτές οι εμπειρίες, τις οποίες πολλοί συχνά θεωρούν δεδομένες, είναι απλά όνειρα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βιώνουν έντονη επισιτιστική ανασφάλεια. Αυτά τα εκατομμύρια ανθρώπων έχουν στερηθεί αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα λόγω συγκρούσεων, επαναλαμβανόμενων και πιο ακραίων φυσικών κινδύνων και οικονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Feeding Hope» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα την παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια η οποία παραμένει ανησυχητικά υψηλή, η Ευρωπαϊκή Ένωση εντείνει τις προσπάθειές της για την ανακούφιση των ευάλωτων κοινοτήτων.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί συνοδεία Ανοιχτής Συζήτησης

Στην Ανοιχτή Συζήτηση θα συμμετάσχουν οι: Ρόη Τζίβρα, συντονίστρια εσωτερικής επικοινωνίας στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος της ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της επισιτιστικής στήριξης σε όλη την Ελλάδα και η Γωγώ Δελογιάννη, σεφ. 

Συντονίζει η Μαρία Ναθαναήλ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας στο ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μουσική & Φιλμ 
ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLACK KEYS | THIS IS A FILM ABOUT THE BLACK KEYS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Jeff Dupre
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 21:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 2

Οι Black Keys ήταν από την αρχή μια ποπ ανωμαλία. Ανωμαλία που απέκτησε διαστάσεις φαινομένου κάπου εκεί γύρω στο 2010, όταν και ξεκίνησε μια τετραετία που το ροκ έμοιαζε στις πλάτες τους ξανά ανίκητο φερέφωνο νιότης και επιρροής. Με ακατάπαυστη δισκογράφηση και ανελέητο touring το όνειρο διήρκεσε όσο η αντοχή τους, προτού επιστρέψουν, ίσως και για να σώσουν την σωφροσύνη τους, στις απαρχές τους και το σημερινό status μιας μπάντας που επανέφερε το rock στη διασημότητα, έστω και για 15 λεπτά. Όλα αυτά, και πολλά ακόμα, σ’ ένα ντοκιμαντέρ παρασκηνίων περί μιας… ταινίας που ξεκίνησε indie προτού καταλήξει blockbuster. Τρελός ρυθμός, πολύς ιδρώτας, «απολίτιστη» ροκ διάθεση και arena rock εκπολιτισμός, για ένα έργο που δεν νοείται να χάσει κάθε φαν του εκρηκτικού ντουέτου

Αφιέρωμα Ακίρα Κουροσάουα 
Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ | HIGH AND LOW
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Akira Kurosawa
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 21:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1

Μια φωνή στο τηλέφωνο ενημερώνει έναν ζάμπλουτο εργοστασιάρχη ότι ο γιος του έχει μόλις απαχθεί και απαιτείται ένα εξωφρενικά υψηλό ποσό για την απελευθέρωσή του. Λίγα λεπτά αργότερα, διαπιστώνεται ότι ο απαγωγέας έχει κατά λάθος στα χέρια του τον γιο του σοφέρ, ζητώντας όμως το ίδιο ακριβώς ποσό για τη ζωή του. Ο βιομήχανος καλείται να αποφασίσει αν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει τα χρήματα για να σώσει τη ζωή ενός παιδιού ή όχι. Με ένα από τα ηχηρά αριστουργήματα (ολόκληρου του σινεμά), έξοχα σκηνοθετημένο και δομημένο, ο Κουροσάουα δίνει διαστάσεις μεγαλεπήβολου δράματος σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Εντ ΜακΜπέιν, μετατρέποντάς το σε αγωνιώδες θρίλερ αλλά και σε εκπληκτική ηθική παραβολή για το αχανές ταξικό χάσμα της μεταπολεμικής ιαπωνικής κοινωνίας. Αξεπέραστο!

Νύχτες Πρεμιέρας 
ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ | I’M STILL HERE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Walter Salles
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 21:00, ΑΣΤΥ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης του «Κεντρικού Σταθμού» και του «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» πραγματοποιεί τη μεγάλη κινηματογραφική του επιστροφή χάρη σε αυτό το αφοπλιστικά ανθρώπινο και τόσο συγκινητικό δράμα. Βασισμένο σε πολύκροτη αληθινή ιστορία, το φιλμ αφηγείται τις προσπάθειες μιας θαρραλέας και στωικής μητέρας πέντε παιδιών να κρατήσει ενωμένη την οικογένειά της, όταν ο πρώην βουλευτής σύζυγός της συλλαμβάνεται από το δικτατορικό καθεστώς της χώρας και κατόπιν εξαφανίζεται. Η ταινία ξεκινά το 1971 και καλύπτει 25 χρόνια του αγώνα μιας αξιοθαύμαστης γυναίκας, η οποία μετατρέπει τη δοκιμασία της σε ένα συγκλονιστικό μάθημα αγάπης, πεισματικής αισιοδοξίας και αδιάκοπης συντήρησης της μνήμης. Βραβείο Σεναρίου στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας και μια από τις ωραιότερες ερμηνείες της χρονιάς από τη Φερνάντα Τόρες.

Διεθνές Διαγωνιστικό Ντοκιμαντέρ 
Η ΑΝΤΡΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ | ADRIANNE AND THE CASTLE
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Shannon Walsh
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/2024, 21:30, ΔΑΝΑΟΣ 2

Η ταινία μάς ξεναγεί στο Χέιβενκρεστ, ένα εντυπωσιακό κτίσμα βγαλμένο από το κιτς παραμύθι του έρωτα Άλαν και της Αντριάν, ενός καλλιτέχνη και μιας γυναίκας drag performer. O Άλαν είδε την έμπνευσή του να πεθαίνει μαζί με το χαμό της αγαπημένης του το 2011, όμως ξεκίνησε να φτιάχνει ένα αλλόκοσμο κάστρο φορτωμένο με τις αναμνήσεις του από τη σχέση τους. Ένα «ναό για την τέχνη και την αγάπη», όπως λέει, στου οποίου κάθε γωνιά παραμονεύει το φάντασμα της Αντριάν. Μέσα από αρχειακό υλικό και μιούζικαλ αναπαραστάσεις ζωής, ένα δημιουργικό ντοκιμαντέρ ζωντανεύει το εκκεντρικό σύμπαν ενός μοναδικού έρωτα. Στο ημίφως που ορίζουν άριες και συγκινητικές εξομολογήσεις υπογραμμίζει τη λυτρωτική ανάγκη να επιστρέφουμε σε όσα αγαπήσαμε και μας έμαθαν να αγαπάμε χωρίς περιορισμούς.

Νύχτες Πρεμιέρας 
THE SHROUDS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: David Cronenberg
 Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 22:00, ΔΑΝΑΟΣ 1

«Πόσο σκοτάδι μπορείς να αντέξεις;», ρωτά ο πρωταγωνιστής Βενσάν Κασέλ, απευθυνόμενος τρόπον τινά στο κοινό. Κι αμέσως μετά, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ απαντά με μια γνήσια μακάβρια και ιδιαίτερα προσωπική ταινία για έναν χήρο επιχειρηματία ο οποίος χτίζει προς τιμήν της νεκρής συζύγου του ένα πρωτοποριακό κοιμητήριο. Όταν αυτό βανδαλίζεται μυστηριωδώς κάποιο βράδυ, ο ήρωας βρίσκεται στο μέσο μιας πυκνής συνωμοσίας που μπλέκει περιβαλλοντικό ακτιβισμό με παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων και διεθνή κατασκοπεία. Μπορεί ο μέγιστος Καναδός σκηνοθέτης να εξερευνά για πολλοστή φορά τη σχέση του ανθρώπινου σώματος με την τεχνολογία και τον ταχύτατα μεταλλασσόμενο κόσμο γύρω μας, αυτή τη φορά όμως στοχάζεται από τη μεριά ενός καλλιτέχνη με σαφέστερη από ποτέ την επίγνωση της θνητότητάς του.

Διεθνές Διαγωνιστικό 
ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ | BLOCK PASS
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Antoine Chevrollier
Αγοράστε εισιτήρια online 09/10/24, 22:00, ΑΣΤΟΡ

Ο Γουίλι και ο Ζόζο είναι δύο έφηβοι φίλοι, αχώριστοι από παιδιά, που βρίσκουν διέξοδο από την ανία της γαλλικής επαρχίας, και τη σκιά καταπιεστικών ή απόντων πατεράδων, στο πάθος τους για τους αγώνες μοτοκρός. Καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για το πρωτάθλημα, η κρυφή ζωή του Ζόζο έρχεται ξαφνικά στο φως, δοκιμάζοντας τη σχέση τους και προσφέροντας ένα εύκολο θύμα στο βωμό των προκαταλήψεων της συντηρητικής μικρής πόλης. Στιγματισμένο από τα λάδια των μηχανών και τις εκρήξεις τεστοστερόνης, το ντεμπούτο του Αντουάν Σεβρολιέ σκιαγραφεί με τρυφερότητα αλλά και ακατέργαστη αγριάδα το πορτρέτο μιας αληθινής φιλίας και τις μικρές επαναστάσεις μιας εφηβείας που προσπαθεί μανιασμένα να βρει το δρόμο της σε έναν κόσμο ενηλίκων που δεν ακόμα έχουν κατασταλάξει στον δικό τους.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social mediaFacebook AIFFAIFF InstagramCinemagazine InstagramTiktokTwitter.

O Xιου Γκραντ μας κόβει τα ήπατα στο νέο τρέιλερ του «Heretic»Το σκέφτονται στη Disney για 2η σεζόν «Obi Wan Kenobi»