30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Xιούμορ και αγωνία στο «Saturday Night»

Στην καλύτερη ταινία του από την εποχή του «Up in the Air» ο Τζείσον Ράιτμαν καταγράφει την προσμονή, τις αναποδιές και την ένταση πριν την εγγραφή του πρώτου επεισοδίου της δημοφιλέστερης εκπομπής της αμερικανικής τηλεόρασης, του θρυλικού «Saturday Night Live». Δείτε την ταινία πρώτοι στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας.

30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Xιούμορ και αγωνία στο «Saturday Night»

Στην αρχή της καριέρας του ο  Τζέισον Ράιτμαν υπήρξε ευνοούμενος της κριτικής, αλλά και της Oσκαρικής Aκαδημίας, με ταινίες όπως το «Thank you for Smoking», το «Juno» και το «Up in the Air». Μια σειρά από επικές αστοχίες τον έριξαν για τα καλά από τη γραμμή των σκηνοθετών πρώτης γραμμής. Φέτος, φαίνεται να πέτυχε το comeback του με το «Saturday Night».

Ο Ράιτμαν μπαίνει σε μία χρονοκάψουλα που τον μεταφέρει στο βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 1975. Στο στούντιο 8Η του κεντρικού ουρανοξύστη στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, μια ομάδα ασυμβίβαστων κωμικών ετοιμάζουν χωρίς φόβο αλλά με περίσσιο πάθος την πρώτη πράξη μιας διαχρονικά αστείας, απολαυστικά απρόβλεπτης και ελαφρώς αθυρόστομης εξέγερσης κόντρα στο τηλεοπτικό κατεστημένο και σε κάθε πολιτική ορθότητα.
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη εκπομπή του «Saturday Night Live», ένας σπαρταριστός και ιλιγγιώδης φόρος τιμής περιγράφει σε ζωντανό χρόνο τα 90 χαοτικά λεπτά που οδήγησαν στη γέννηση της σύγχρονης κωμωδίας και την ανάδειξη ενός χρυσωρυχείου ταλέντων που απέδειξε ότι η επανάσταση μπορεί και να παίζει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.
 
H οσκαρολογία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει ήδη ξεκινήσει, μπορείτε να δείτε την ταινία πρώτοι στο πλαίσιο των 30ών Νυχτών Πρεμιέρας την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 22.00 στην αίθουσα Δαναός 1αγοράστε εισιτήρια εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια στο aiff.gr και more.com
«Δύσκολο το παραδάκι»: Παραστατικός Μάικ Λι για τις περιπέτειες χρηματοδότησης του «Hard Truths»Αλ Πατσίνο: «O Λιούμετ και ο Μίλος Φόρμαν μού άσκησαν κριτική για τον Σημαδεμένο»