To αγωνιώδες «Tatami» στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Ο κρυφός φιλμικός δυναμίτης του φετινού προγράμματος, που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε σε σκοτεινή αίθουσα, κάνει την πρεμιέρα του αύριο.

To αγωνιώδες «Tatami» στις 30ές Νύχτες Πρεμιέρας

Μια νεαρή Ιρανή που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο, έρχεται αντιμέτωπη με απειλές κυβερνητικών που απαιτούν την απόσυρσή της από τους αγώνες. Ο λόγος είναι πως στο δρόμο για τον τελικό είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει μια Ισραηλινή αθλήτρια, πράγμα απαγορευμένο από το καθεστώς. Ο αρχικός δισταγμός της μετατρέπει το όνειρο για το χρυσό μετάλλιο σε κλειστοφοβικό εφιάλτη.

Με μια στιβαρή σκηνοθετική ματιά που το κατατάσσει κάπου ανάμεσα σε «Οργισμένο Είδωλο» και αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ, το «Tatami» αποτελεί ένα από τα κινηματογραφικά γεγονότα της περσινής χρονιάς, ως αποτέλεσμα της μυστικής συνεργασίας ενός Ισραηλινού και μια Ιρανής που υπογράφουν από κοινού μια ταινία-διαμαρτυρία, ακριβώς τη στιγμή που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.

Θυμίζουμε ότι η Ζάρα Αμίρ Εμπραχίμι, που παίζει στο φιλμ και συνυπογράφει τη σκηνοθεσία, πήρε βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για την Ιερή Αράχνη, την είδαμε και στο «Shayda» στο περσινό φεστιβάλ.

Αγοράστε εδώ εισιτήρια για την αυριανή προβολή στις 22.15 στην αίθουσα Cinobo Opera 1Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια στο aiff.gr και more.com

Το «Κaos» που άφησαν πίσω τους: Το Netflix ακύρωσε τη σειρά30ές Νύχτες Πρεμιέρας: Το πρόγραμμα της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου