Ερχόμενος στην κινηματογραφική σκηνή το 2020 με την ταινία «The Steps», ο Έλιοτ Τατλ φετος άρχισε να πραγματοποιεί σούσουρο γύρω από το όνομά του, με μια προκλητική δημιουργία που κάνει τον γύρο των φεστιβάλ αυτή την περίοδο. Το «Blue Film» είναι μια ταινία που επιβεβαιώνει μια ατάκα που έχει γίνει ήδη viral από το «After the Hunt» του Λούκα Γκουαντανίνο: «δεν είναι όλα φτιαγμένα για να σε κάνουν να νιώθεις άνετα».
Λίγα λόγια για την ταινία:
Η πιο ριψοκίνδυνη και επίμαχη queer ταινία της χρονιάς θίγει ζητήματα και σκαλίζει ταμπού τα οποία υπόσχονται να φέρουν μερίδα του κοινού σε άβολη θέση. Κι όμως, πίσω από τον ερωτικά δελεαστικό τίτλο «Blue Film» κρύβεται ένα ατρόμητο και σκεπτόμενο ντεμπούτο το οποίο δεν φοβάται να βαδίσει σε μερικές επιλήψιμες ηθικά περιοχές της ανθρώπινης φύσης στην προσπάθειά του να εξερευνήσει πτυχές της επιθυμίας και της σεξουαλικότητας που δεν συνοψίζονται και δεν αναλύονται εύκολα.
Πρωταγωνιστής στο «Blue Film» είναι ένας αλαζονικός νεαρός σεξεργάτης και camboy στο σημερινό Λος Άντζελες ο οποίος δέχεται την εξωφρενική πρόταση ενός μυστηριώδους και μασκοφορεμένου αγνώστου να περάσει μια νύχτα μαζί του για το αντίτιμο των 50 χιλιάδων δολαρίων. Όταν τον συναντά, και σταδιακά μαθαίνει πώς ακριβώς ο άντρας αυτός σχετίζεται με το παρελθόν του, η βραδιά παίρνει διαφορετική τροπή. Από παιχνίδι λαγνείας και εξουσίας γίνεται εξομολογητική αντιπαράθεση μεταξύ δύο βαθιά προβληματικών αντρών οι οποίοι αφήνουν τις μάσκες να γλιστρήσουν για να αποκαλύψουν τα τρωτά, αληθινά τους πρόσωπα. Πραγματικά θαρραλέες οι δυο πρωταγωνιστικές ερμηνείες, η αληθινή αποκάλυψη βρίσκεται ωστόσο στο πρόσωπο του νεαρού Κίεραν Μουρ.Λ.Κ.
04/10/2025, 00:00, CINOBO ΟΠΕΡΑ 1
11/10/2025, 23:00, ΑΣΤΥ
Αυτές οι Νύχτες μένουν!
#aiff31
Το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας με μεγάλο υποστηρικτή το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας (ΕΚΚΟΜΕΔ), μεγάλο χορηγό τη Nova, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και τις 12 Οκτωβρίου.
Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: ΔΑΝΑΟΣ Ι, CINOBO ΟΠΕΡΑ Ι, ΑΣΤΟΡ, ΑΣΤΥ, ΤΡΙΑΝΟΝ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ”, ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ.
Χορηγός Εκδηλώσεων Jameson.
Εισιτήρια στο more.com
Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συντονιστείτε στα sites των aiff.gr και cinemagazine.gr και στις σελίδες μας στα social media: Facebook AIFF, AIFF Instagram, Cinemagazine, TikTok, Twitter.