Τρέιλερ: Η Τζέσικα Τσαστέιν φτιάχνει μια θηλυκή dream team για το κατασκοπικό «355»

Τσαστέιν, Κρουζ, Κρούγκερ, Νιόνγκο, Φαν ενώνονται για να υλοποιήσουν μια ιδέα της πρώτης: το απόλυτο female ensemble κατασκοπικό φιλμ!

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ: Η Τζέσικα Τσαστέιν φτιάχνει μια θηλυκή dream team για το κατασκοπικό «355»

Η «Πράκτορας 355» ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες κατασκόπους στην ιστορία των ΗΠΑ. Έδρασε κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επανάστασης με αυτό το τίτλο, χωρίς ποτέ να γίνουν γνωστά στοιχεία όπως το αληθινό όνομα ή η καταγωγή της. Το ψευδώνυμό της μένει ζωντανό ως σήμερα, καθώς συχνά ο αριθμός 355 χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη των πρακτόρων της CIA ως συνθηματικό για να ονοματίζει όλες τις γυναίκες της υπηρεσίας. 

Αυτό το νούμερο θα είναι ο τίτλος της πολύ φιλόδοξης ταινίας που οραματίστηκε αρχικά η Τζέσικα Τσαστέιν, την εποχή ακόμη που ήταν στα γυρίσματα του «The Help», με σκοπό με αποτελέσει το απόλυτο female ensemble φιλμ στο είδος των κατασκοπικών θρίλερ. Η Τσαστέιν εμπιστεύτηκε την ιδέα της στον σεναριογράφο και παραγωγό Σάιμον Κίνμπεργκ, με τον οποίο συνεργάστηκε στην πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, το (αποτυχημένο) φιλμ X-Men με τίτλο «Dark Phoenix». Σημαντικό κομμάτι της ιδέας πίσω από την ταινία ήταν να προσληφθούν γνωστές ηθοποιοί από όλο τον κόσμο, με στόχο την δημιουργία ενός διεθνούς καστ, αντίστοιχο με τις ηρωίδες της ταινίας. 

Η Τσαστέιν τελικά βρήκε υποστήριξη ανάμεσα σε πολύ γνωστά πρόσωπα, καταφέρνοντας να κλείσει τις Πενέλοπε Κρουζ, Νταϊάν Κρούγκερ (αρχικά είχε ακουστεί το όνομα της Μαριόν Κοτιγιάρ), Λουπίτα Νιόνγκο και Μπινγκμπίνγκ Φαν, δημιουργώντας έτσι μια υπερομάδα που λειτουργεί ως ασπίδα για το μέλλον της παραγωγής. Σκοπός της παραγωγής είναι να ξεκινήσει μια σειρά ταινιών που θα κοιτά στα μάτια τα «Bourne» και «Mission: Impossible», δυο franchises που είχε στο μυαλό της η Τσαστέιν όταν σχεδίαζε την ιδέα της. 

«Το είδος αυτό αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από άνδρες ήρωες και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα συμμετέχω σε κάτι που δεν θα έχει απλά μια ηρωίδα, αλλά ένα σύνολο από πολύ ικανούς και καλογραμμένους γυναικείους χαρακτήρες που δεν θα έχουν σχέση με κουρασμένα στερεότυπα, θα είναι εντελώς απελευθερωμένοι σε σχέση με ό,τι έχουμε δει ως τώρα», είχε δηλώσει η Τσαστέιν για το project της. Θυμίζουμε πως η ίδια έχει ξαναπαίξει ρόλο πράκτορα, αληθινής μάλιστα, στο «Zero Dark Thirty», από το οποίο έμαθε και τη χρήση του όρου 355, αλλά και άλλες μικρές πληροφορίες που τη βοήθησαν να αναπτύξει την ιστορία της. 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του «355» ήταν αρχικά τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η πανδημία άλλαξε τα σχέδια της θηλυκής υπερομάδας. Νέα ημερομηνία εξοδου η 7 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι τότε, το νέο τρέιλερ θα σας κρατά σε εγρήγορση.