Κοσμική... Ακαδημία: Ρίτα Μορένο, Πολ Μέσκαλ και Κουέντιν Ταραντίνο βραβεύονται στο 4ο ετήσιο γκαλά του Μουσείου της

Η εκδήλωση, που σκαρφαλώνει τάχιστα στις κοσμικές εκδηλώσεις συγκέντρωσης πόρων του Χόλιγουντ, θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβριο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Κοσμική... Ακαδημία: Ρίτα Μορένο, Πολ Μέσκαλ και Κουέντιν Ταραντίνο βραβεύονται στο 4ο ετήσιο γκαλά του Μουσείου της

Η «βιοποριστική» εκδήλωση θα γιορτάσει μια ακόμα επέτειο του Μουσείου της Ακαδημίας και θα συγκεντρώσει πόρους προς αρωγή των εκθέσεων του μουσείου, εκπαιδευτικών σκοπών και προγραμματισμού δημόσιων γεγονότων. Ο Πολ Μέσκαλ (νωρίς-νωρίς) θα παραλάβει το βραβείο Vantage για νέους καλλιτέχνες που βοηθούν στην αμφισβήτηση των κυρίαρχων αφηγημάτων του σινεμά (...), η Ρίτα Μορένο θα παραλάβει το βραβείο Icon που τιμά την σημαντική οικουμενική της συνεισφορά και αντίκτυπο, ενώ ο Ταραντίνο θα παραλάβει το βραβείο Luminary επειδή διεύρυνε τις δυνατότητες του σινεμά.

Το όλον υποστηρίζεται από την Rolex, που είναι και ιδρυτικός υποστηρικτής του Μουσείου της Ακαδημίας, με το γκαλά να συν-προεδρεύεται από τους Δρ. Έρικ Εσραΐλιαν, Σάλμα Χάγιεκ, Νικόλ Κίντμαν, Εύα Λονγκόρια και Τάιλερ Πέρι.

H Έιμι Χόμα, διευθύντρια και πρόεδρος του Μουσείου, ευχαρίστησε την Rolex και τους άνωθι προαναφερθέντες, λέγοντας ότι: «Το Μουσείο της Ακαδημίας και το Γκαλά γιορτάζουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο και την άσβεστη σημασία του κινηματογράφου και είμαι ευτυχής που μαζευόμαστε για 4η χρονιά προς τιμήν εξαιρετικών καλλιτεχνών των οποίων οι θεμελιώδεις επιτεύξεις, επίδραση και σαφής πολυπραγμοσύνη θα εξακολουθήσει να εμπνέει γενιές καλλιτεχνών και δημιουργών». Ο Πολ Μέσκαλ όλ' αυτά.

Ας κρατήσουμε το ζουμί ότι πέρυσι για παράδειγμα (με Μέριλ Στριπ, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Όπρα Γουίνφρεϊ και Σοφία Κόπολα - ασύγκριτο καστ) συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια δολάρια για τους ευγενείς σκοπούς. Τα υπόλοιπα είναι πρωτοκλασάτες κοσμικότητες και μεταξύ μας αλληλοσυγχαιρόμαστε εν μέσω τριχοανορθωτικών υπερβολών.

Η Επιτροπή Φιλοξενίας ανακοινώθηκε την Δευτέρα και ενδεικτικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτήν είναι οι: Έιμι Άνταμς, Ορλάντο Μπλουμ, Γουίλεμ Νταφό, Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Κόλμαν Ντομίνγκο, Κίρστεν Ντανστ και Τζέσι Πλέμονς, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον, Γκόλντι Χον και Κερτ Ράσελ, Ντουέιν Τζόνσον, Ρετζίνα Κινγκ, Τζος Ο' Κόνορ, Ντα'Βάιν Τζόι Ραντολφ, Ντέμι Μουρ, Μεγκ Ράιαν, Ντενί Βιλνέβ, Τζέφρι Ράιτ, Έντι Ρέντμεϊν, Χανς Ζίμερ, Σίρσα Ρόναν, Ζόι Κράβιτς, Κορντ Τζέφερσον, Τζέσικα Λανγκ, Τζουντ Λο και κάμποσοι ακόμα.