Οι μικρού μήκους των Άρτεμις Αναστασιάδου και Σοφίας Γεωργοβασίλη πάνε Βερολίνο!

Οι ταινίες «Memoir of a Veering Storm» της Σοφίας Γεωργοβασίλη και «Το Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου θα συμμετέχουν στο τμήμα Generation Kplus του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Από τον Πάνο Γκένα
Οι μικρού μήκους των Άρτεμις Αναστασιάδου και Σοφίας Γεωργοβασίλη πάνε Βερολίνο!

Κόντρα στην μετάλλαξη Ο και το νέο κύμα της πανδημίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θωρακίζεται με κανόνες ασφαλείας και μειωμένη χωρητικότητα για να υποδεχθεί σε φυσικούς χώρους τους δημιουργούς και τους καλεσμένους της φετινής διοργάνωσης σε ένα μήνα (10-16 Φεβρουαρίου).

Μετά την ανακοίνωση της Ταινίας Έναρξης (διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Με το «Peter von Kant» του Φρανσουά Οζόν θα ανοίξει το 72ο φεστιβάλ του Βερολίνου), η διοργάνωση συνεχίζει τις ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και επιδεικνύει για άλλη μία χρονιά το ελληνικό της ενδιαφέρον επιλέγοντας τις μικρού μήκους «Memoir of a Veering Storm» της Σοφίας Γεωργοβασίλη και «Το Βακούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου στο τμήμα Generation Kplus. Αξίζει να σημειώσουμε πως την τελευταία διετία το Βερολίνο έχει φιλοξενήσει την πρεμιέρα των «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντι και «Σελήνη 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου.

Το «Memoir of a Veering Storm» της πολυβραβευμένης ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Σοφίας Γεωργοβασίλη (διαβάστε εδώ την συνέντευξή της στο ΣΙΝΕΜΑ με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Μήλα») έχει ως θέμα μία νεαρή μαθήτρια που είναι έγκυος και το σκάει από το σχολείο με τον σύντροφό της έχοντας πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε άμβλωση. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα «η κάμερα ακολουθεί την διαδρομή της Άννας με τρυφερότητα και συμπόνοια, φέρνοντας αντιστικτικά εικόνες της φύσης στις οποίες κάποια πράγματα φαίνονται απλά και κάποια αλλα ακατανόητα». Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Δάφνη Πιλ, Κωνσταντίνος Σιδέρης, Στεφανία Σωτηροπούλου και Μαρία Καλλιμάνη.

Η ταινία «Το Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου (επίσημη επιλογή των 27ων Νυχτών Πρεμιέρας), γυρισμένο στο Αλιβέρι με ερασιτέχνες ηθοποιούς (Μαργιάννα Καρβουνιάρη, Βασίλης Κουτσογιάννης), ακολουθεί «δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. “Το βανκούβερ”, μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης, θα γίνει το χρονικό μιας εξαφάνισης». Η σκηνοθέτις Άρτεμις Αναστασιάδου δηλώνει για την συμμετοχή της στην 72η Μπερλινάλε «Λένε ότι η κάθε ταινία έχει και το ιδανικό φεστιβάλ για την πρεμιέρα της. Εγώ δε θα μπορούσα να φανταστώ ένα πιο κατάλληλο τμήμα από το Berlinale Generation για τη διεθνή πρεμιέρα του “βανκούβερ”. Τεράστια τιμή για την ταινία, χαμόγελα, συγκρατημένος ενθουσιασμός και απλά χαρά, χαρά, χαρά που προσκληθήκαμε σε αυτό το ιστορικό φεστιβάλ».

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δυο ελληνικές συμμετοχές!

Πλήθος υπογραφών στήριξης στην Έμα Γουάτσον για τις δηλώσεις αλληλεγγύης της στην ΠαλαιστίνηΤο «Drive my Car» καλύτερη ταινία για του κριτικούς του Τορόντο