«77 Blackout»: Ένα «καυτό» σχέδιο στην Αγορά των Καννών

Τομ Χάρντι και Μαχέρσαλα Αλί πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στο νέο αστυνομικό θρίλερ του Κάρι Φουκουνάγκα. Θετικά vibes πυκνώνουν στην ατμόσφαιρα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«77 Blackout»: Ένα «καυτό» σχέδιο στην Αγορά των Καννών

Παρότι ως φαν του 007 ουδείς έχει λόγο να έχει στο απυρόβλητο τον Κάρι Φουκουνάγκα, που από μια πλευρά είναι σε παντοτινή χάρη λόγω του πρώτου True Detective, αυτό είναι ένα σχέδιο που δικαίως έρχεται με τυμπανοκρουσίες για να βρει αγοραστές στις Κάννες.

Το 77 Blackout είναι τοποθετημένο στη Νέα Υόρκη του 1977, στο περίφημο blackout της πόλης που μπορεί ποτέ να μην κοιμάται όμως τότε έπεσε σε βαθύ σκοτάδι. Κι όπως όλοι ξέρουμε ο πολιτισμός μας από την αγωνία (και ίσως την αγριότητα) είναι μοναχά ένας διακόπτης απόσταση. Χάρντι και Αλί υποδύονται δύο από πέντε αστυνομικούς που την βραδιά εκείνη συνέπεσε να θέλουν να ληστέψουν τρεις (!) μονάδες οργανωμένου εγκλήματος της πόλης, τις Triads του Χονγκ Κονγκ, την ιταλική Μαφία και την Μαφία του Χάρλεμ. Καθώς όμως απρόβλεπτα πέφτει το σκοτάδι στην πόλη, το χάος και η ανομία παίρνουν κεφάλι και οι «ήρωές» μας περιηγούνται σε ένα κολασμένο αστικό περιβάλλον αντιμετωπίζοντας υπαρξιακούς - και σωματικούς - εφιάλτες.

Ο Τσαρλς Ρόβεν (Oppenheimer) είναι στην παραγωγή, ο Κάρι Φουκουνάγκα υπογράφει σκηνοθετικά και, ακούγεται, έχει επιμεληθεί το τελικό σενάριο.

Ο Αλί με τα δύο του Όσκαρ, συμβαίνουν αυτά και είναι και δικαιολογημένα, έρχεται από μια καριέρα σε στάση παρότι τον βλέπουμε συχνά, πρόσφατα στο Netflix με το Leave the World Behind, ο Χάρντι είναι σε απελπισμένη αναζήτηση ταινίας ανάλογης του ταλέντου του, η Marvel τον έκαψε (κι ας του διόρθωσε τα οικονομικά), το αγρίμι που θυμόμαστε ίσως να θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει ακόμα. Με την εξαίρεση του Bikeriders (2023) του Τζεφ Νίκολς που δεν έχω δει ακόμα, ο Χάρντι έχει να κάνει σοβαρή πρωταγωνιστική ταινία από το 2015 - άντε το 2017 αν συμπεριλάβει κανείς την Δουνκέρκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το αναμένουμε πώς και πώς, υπάρχει μια υπόσχεση, συν τοις άλλοις, στον Φουκουνάγκα που μένει να εκπληρωθεί.