Άλλα είπε, άλλα έγραψαν: «Δεν υπάρχει πρόθεση απόσυρσης», διορθώνει εκπρόσωπος του Γούντι Άλεν

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Σε παρανόηση του Ισπανού δημοσιογράφου που πήρε συνέντευξη από τον Γούντι Άλεν αποδίδονται τα περί απόσυρσης του αγαπημένου μας δημιουργού. Είναι όμως έτσι;

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Άλλα είπε, άλλα έγραψαν: «Δεν υπάρχει πρόθεση απόσυρσης», διορθώνει εκπρόσωπος του Γούντι Άλεν

Βαβέλ, παρανόηση, εκ των υστέρων διάψευση ή ποιος ξέρει τι, «γεγονός» παραμένει ότι μετά την χθεσινή ειδησεογραφία περί απόσυρσης του Γούντι Άλεν μετά το «Wasp 22», που γυρίζεται τώρα στο Παρίσι, σήμερα εκπρόσωπος του δημιουργού αναιρεί τα δημοσιεύματα που εκκίνησαν από την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.

«Ο Γούντι Άλεν δεν είπε ποτέ ότι αποσύρεται, ούτε ότι γράφει καινούργιο μυθιστόρημα. Είπε ότι σκέφτεται να μην κάνει ταινίες πια, διότι είναι λάτρης της αιθουσιακής εμπειρίας και οι ταινίες που πάνε άμεσα στο streaming δεν είναι του γούστου του. Επί του παρόντος δεν έχει ουδεμία πρόθεση απόσυρσης και είναι πανευτυχής που κινηματογραφεί στο Παρίσι την 50ή ταινία του».

Η οποία συγκρίνεται από τον Άλεν με το «Match Point», «ως δραματική και πολύ καταχθόνια». Στο έργο τελικά δεν βλέπουμε πουθενά το όνομα της Ιπέρ, αντίθετα βλέπουμε τον θίασο του «Φεστιβάλ του Ρίφκιν» (Γκέρσον, Γκαρέλ, Σον, Βαλτζ, Ανάγια, Λόπεζ - πρωτοφανής επανάληψη καστ για ταινία του και σημείο των καιρών), ενώ η φήμη περί γαλλικών διαλόγων επίσης (μοιάζει να) πέφτει στο κενό.

Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Ο Γούντι γυροφέρνει την απογοήτευσή του από την σημερινή κατάσταση της παραγωγής και των δυσκολιών του με τη διανομή (εννοώντας το καστ μα και την ταινία) του έργου του, ενώ και στην συνέντευξή του στον Άλεκ Μπόλντουιν τον περασμένο Ιούνιο περιέγραφε ότι το περισσότερο «thrill is gone». Και εκεί είχε ευθέως πει, τον είδαμε δηλαδή να το λέει, ότι «θα κάνει άλλη μια ταινία και θα δει».

«Mondo Morricone»: Μεγάλο αφιέρωμα των 28ων Νυχτών Πρεμιέρας στον θρυλικό συνθέτη Ένιο ΜορικόνεΟ δημιουργός του «Squid Game» θέλει τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για την 3η σεζόν