Το «American Horror Story» επιστρέφει με πιο πολλές ιστορίες απ’ όσες φανταζόσταν

Από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας έρχεται τελικά η νέα κατεύθυνση του πιο διάσημου franchise τηλεοπτικού τρόμου.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Το «American Horror Story» επιστρέφει με πιο πολλές ιστορίες απ’ όσες φανταζόσταν

Από το 2011 το «American Horror Story» εισήγαγε μια πολύ διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα οπτική πάνω στον τρόμο και βρήκε επάξια θέση στην καλωδιακή τηλεόραση μιας αδηφάγας Αμερικής, που ακολουθεί πιστά τον Ράιαν Μέρφι.

Από στοιχειωμένα σπίτια μεχρι ιατρικά πειράματα, δαίμονες, διαβόλους, μάγισσες και «ανθρώπινα» τέρατα, ξενοδοχεία με κρυμμένα -φρικιαστικά- μυστικά, ρετρό '80s αναμνήσεις, κλόουν που παραμονεύουν στο σκοτάδι, ακόμα και τον Ντόναλντ Τραμπ, όλα τα είχαν οι 9 κύκλοι του «American Horror Story», που έδωσαν το φιλί της ζωής στις καριέρες της Τζέσικα Λανγκ (και μερικούς εκπληκτικούς χαρακτήρες), της Κάθι Μπέιτς και της Άντζελα Μπάσετ, έκαναν σταρ την Σάρα Πόλσον κι έδωσαν ερμηνευτική ευκαιρία στην Lady Gaga, πολύ πριν γεννηθεί σαν «Αστέρι» δίπλα στον Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η ιδιομορφία του «American Horror Story» ήταν πως κάθε σεζόν είχε μια συγκεκριμένη ιστορία να πει και την άπλωνε σε περίπου 10 ωριαία επεισόδια κάθε φορά. Τώρα το spin-off που θα ονομάζεται «American Horror Stories» θα αφηγείται σε κάθε επεισόδιο μία διαφορετική, αυτοτελή ιστορία, φέρνοντας περισσότερο σε τηλεοπτικό συγγενή του «Ιστορίες της Κρύπτης».

Με υποσχέσεις για περισσότερο τρόμο, οι νέες ιστορίες θα φέρουν πίσω τους παλιούς γνώριμους του AHS, από τον Ματ Μπόμερ και την Τέσα Φαρμίγκα μέχρι τον Έβαν Πίτερς και την Σάρα Πόλσον στην σκηνοθεσία.

Αστικοί μύθοι, μυστικά που βγαίνουν στο φως, φιγούρες που αλλάζουν μορφές, τόσα κι άλλα τόσα στο νέo AHS που έρχεται 15 Ιουλίου, σε μια στροφή που δεν περιμέναμε, αφήνοντας χώρο στην πρεμιέρα του «Double Feature» (δέκατος κύκλος του κλασικού American Horror Story) για 25 Αυγούστου 2021.